Playfire

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

No właśnie w pierwszym momencie zrozumiałem, że do końca października jest czas, żeby zrobić transfer z Playfire do GMG i dalej nie ma się co martwić. Ale ludzie mailach mają info, że "każdy" kredyt na GMG wyparuje 13 listopada. Tak więc wcale nie jest dobrze, trzeba tę kasę wydać w końcu na coś.

<edit> Ciekawe, czy rozgraniczą kredyty na te, które wpadły od PF a te, które ktoś mógł doładować za prawdziwą kasę (była w ogóle taka możliwość doładowania?)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Kurcze szkoda bo liczylem, że wezme sobie Dark Souls 3 za darmoszke :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Jakby z tydzień temu się takie info pojawiło to wziąłbym ten pakiet Risena na giby a tak to nie wiadomo czy coś ciekawego się pojawi.

Edit: Dostałem mejla z supportu na moje zapytanie (mistrzem angielskiego nie jestem ale chyba zrozumieli o co mi chodzi
Someone posted on redit that credits from playfire will expire in near future is this true? I didnt get any email of notification about this mater and dont know if its true or some kind of joke or its only fot new accounts who bought bioshock infinity by voucher from golden jostic.

Playfire credits will expire soon, however, if your GMG account is up-to date with your Playfire Credit, the email would not have been sent, as there would be nothing to worry about.
Czyli jak dobrze rozumiem już kredytów dawać nie będą ale to co się zarobiło zostaje grunt by doliczyli kredyty do konta nim zlikwidują tę część playfire.
Czyli jeśli ktoś przetransferował swoje kredyty na GMG to rozumiem że one nie znikną? Więc dlaczego ludzie dostają maile ,że przepadną po 13 listopada?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Ja też mejla nie dostałem ale z tego co zrozumiałem to mejle ślą tylko do osób którym kredyty przepadną. Podejrzewam, że to tyczy się osób które nie dokonały żadnego zakupu i wiszą im kredyty w playfire ale na koncie ich nie mają. W wolnej chwili spróbuje jeszcze pomęczyć support by mieć to wyraźnie zaznaczone bo sam się boję o te kredyty.
mwk
Awatar użytkownika
mwk
Robin Hood
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Jakby z tydzień temu się takie info pojawiło to wziąłbym ten pakiet Risena na giby a tak to nie wiadomo czy coś ciekawego się pojawi.
Ja też na pewno kupiłbym co najmniej Rockstar Collecion oraz Last Metro Bundle... Ciekawe, co z tą informacją, że kredyty w sklepie przepadają po 13 listopada... To też nie jest jakoś super dużo czasu...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

mwk pisze:
Ja też na pewno kupiłbym co najmniej Rockstar Collecion oraz Last Metro Bundle... Ciekawe, co z tą informacją, że kredyty w sklepie przepadają po 13 listopada... To też nie jest jakoś super dużo czasu...
No to nie jest dużo czasu, ale im w ogóle nie jest na rękę że ludzie sobie zarobili setki kredytów na początkach Playfire i teraz tylko na tym siedzą mając darmowe gry :D Kiedyś to się musiało skończyć, te kredyty na pewno nie byłyby ważne w nieskończoność.

Pewnie na początek wyzerują zawieszone kredyty, które są na playfire (ale nie ma ich na GMG aka ktoś sobie nigdy tego nie zsynchronizował). A potem może te z konta GMG (oddzielając kredyty z playfire od tych które można było tam zdobyć w inny sposób). Jak dla mnie odpowiedź którą dostał Piccolo mówi wyraźnie o tej 1 opcji - wykasowaniu niezsynchronizowanych kredytów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Kontakt:

Ja tam wątpię by mogli rozdzielić kredyty z playfire od powiedzmy tych za oddanie gier cyfrowych czy też za recenzję. Jak dobrze pamiętam ktoś pisał, że dostał bana na playfire i kredyty na GMG mu zostały jednak nie mógł kompletnie ich zużyć przez blokadę. Gdyby byli w stanie to raczej by zerowali stany kont już wtedy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Tylko że technicznie to nie są "kredyty" tylko pieniądze w takiej samej formie jak te w portfelu Steam. Nie wszystkie pochodzą z Playfire. Część to nagrody w losowaniach/konkursach a część (o ile ktoś się taki jeszcze uchował) pochodzą z systemu: zwróć grę (która wymaga Capsule) a my ci oddamy (znikomą) część pieniędzy.
Dlatego jak dla mnie jeżeli dodają w mailach informację o usunięciu środków w GMG to powinni zamieścić odpowiednio wcześnie na stronie/blogu/w mailach do wszystkich klientów informację o tym że cały program przestaje działać.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

PiccoloPL pisze: W wolnej chwili spróbuje jeszcze pomęczyć support by mieć to wyraźnie zaznaczone bo sam się boję o te kredyty.
Możesz spróbować, ale nie zdziw się jak odpiszą już po wyparowaniu kredytów ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Obrazek

Mają na dniach dać informację na blog. Więc chyba kasują wszystkie kredyty.
mwk
Awatar użytkownika
mwk
Robin Hood
Kontakt:

MSKOTOR pisze: Mają na dniach dać informację na blog. Więc chyba kasują wszystkie kredyty.
Ale wujnia... Mogliby chociaż dać trochę więcej czasu... A tak pojawią się może ze 2-3 promocje, na których nie będzie nic ciekawego...
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

No to niedługo będzie można zamknąć temat. Chyba że zaproponują coś nowego, co zastąpi kredytki.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Chcą się pozbyć balastowych kredytów przed wyprzedażą na halloween. Nie na rękę im darmowe rozdawanie gier :E

Mam 2,9 funta więc chyba sobie wezmę Lara Croft And The Guardian Of Light – 1.53£ i oleję te 0,5 funta.

Edit - mam nadzieję, że po oficjalnym wpisie od PF i GMG ktoś zamieści informację o dacie przepadnięcia kredytów na stronie głównej :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 10 razy
Kontakt:

Qurcze, patrzę a mi jeszcze na Playfire zostało 0,59 :P
By nie przepadło to pewnie wezmę Ascension of the Throne za 0,49. Bo na Steam, fajnie wygląda i nigdy nie grałem a pewnie i tak nic ciekawego w tej cenie już się nie pojawi (a za takie grosze szkoda obniżać cokolwiek droższego z ceny tym bardziej, że nic mnie teraz nie ciągnie).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Też wziąłem Lara Croft And The Guardian Of Light, miałem 1,5 funta to dorzuciłem te 2,7zł więc chyba się opłacało.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

https://forums.playfire.com/gmg/thread/124744
Jest potwierdzenie, że wszystkie kredyty znikną. Oby dali w ciągu miecha promo jakieś fajne, bo teraz nie ma na co wydać uciułanych funtów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Ostatecznie do kiedy mamy czas? Bo zaczynam się gubić, a żadnego oficjalnego infa nie ma, na meila też nic nie dostałem :/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Do 30 tego miesiąca jest czas na transfer z playfire do GMG, a do 13 następnego na wydanie całej kasy z GMG (może przedłużą).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

ja wylistować gry na gmg żeby było posortowane np. od najniżeszj ceny? bo mam 1 funta do wydania
mwk
Awatar użytkownika
mwk
Robin Hood
Kontakt:

Jakieś nowe oficjalne informacje dotyczące kredytów? Bo pojawiła się promocja i nie wiem, czy brać coś na siłę... Coś czuję, że usuną te kredyty bez żadnej wcześniejszej konkretnej oficjalnej zapowiedzi.
Zablokowany