Deus Ex: Mankind Divided - temat ogólny
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Informacje od GameInformera + filmik z twórcami
http://www.gameinformer.com/b/news/arch ... 68435.aspx
Ogólnie cały trzydniowy event mający na celu zapowiedzenie tej gry to jedna wielka lipa, bo ludzie już po chwili przeczuwali, że chodzi o Deus'a, a do tego jeszcze wczorajszy przeciek
Mam nadzieję, że nie będzie trzeba zbyt długo czekać na premierę.
http://www.gameinformer.com/b/news/arch ... 68435.aspx
Ogólnie cały trzydniowy event mający na celu zapowiedzenie tej gry to jedna wielka lipa, bo ludzie już po chwili przeczuwali, że chodzi o Deus'a, a do tego jeszcze wczorajszy przeciek

Mam nadzieję, że nie będzie trzeba zbyt długo czekać na premierę.
- Podziękował: 113 razy
- Podziękowania: 76 razy
- Kontakt:
Po Human Revolution jest się chyba na co napalać. Sam przechodziłem ok. 3-4 razy i pewnie wkrótce przejdę znowu, tym razem wersję DC. Trochę więcej różnorodności przy dostępnych wszczepach, więcej opcji przy skradaniu i cichym przechodzeniu gry i wyjdzie im kolejna perełka. Zdecydowanie przydałyby się też większe lokacje główne, bo tym w misjach chyba wiele nie mogę zarzucić. Samo Detroit było jednak w gruncie rzeczy malutkim hubem.
- Podziękował: 24 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
Ja to widzę tak - rdzeń rozgrywki niech pozostanie niezmieniony. Już Human Revolution udowodnił, że formuła oryginalnego Deus Exa sprawdza się po wielu latach i nie wymaga jakichś gruntownych zmian. Osobiście oczekuję po prostu rozwinięcia tego, co było poprzednio: więcej wszczepów, umiejętności, większych lokacji... czyli ewolucja, a nie rewolucja. I broń Boże jakichkolwiek uproszczeń - w Invisible War to nie zadziałało, a oryginalnie tabletowy The Fall prezentował się jak ubogi, brzydki i kaleki krewny z prowincji. Nie muszę też wspominać o odpowiednio głębokim scenariuszu i ciekawie nakreślonych postaciach, a także o utrzymaniu jakiegoś charakterystycznego stylu graficznego - złota kolorystyka była strzałem w dziesiątkę, teraz też mogą pójść w coś podobnego (niekoniecznie w ten sam kolor
). Eidos Montreal "czuje" tę markę, więc oby udało im się dostarczyć wybitną grę i tym razem. Trzymam kciuki i czekam, czekam mocno. Dobrego cyberpunka ciągle nie ma za wiele w grach czy filmach, co mnie dziwi, bo przecież tak naprawdę ów cyberpunk dzieje się na naszych oczach - Internet, smartfony, sztuczne kończyny, itd.,itp., a twórcy i artyści zdają się tę cichą rewolucję przesypiać.
I jeszcze jedno - może nie bardzo, ale trochę mnie zaskoczył powrót Jensena w MD. W sumie może to i dobrze, jest szansa fajnie rozwinąć tę postać, chociaż JC Denton i tak był i pozostaje najlepszy

I jeszcze jedno - może nie bardzo, ale trochę mnie zaskoczył powrót Jensena w MD. W sumie może to i dobrze, jest szansa fajnie rozwinąć tę postać, chociaż JC Denton i tak był i pozostaje najlepszy

Jeśli pomyślą jak rozwinąć fabułę i nie klepać tego samego w koło Macieju, to może być ciekawie. W przeciwnym wypadku seria będzie coraz gorsza, bo już grając w IW i HR miało się często wrażenie, że to historia z pierwszej części z pewnymi zmianami.
- Podziękował: 38 razy
- Podziękowania: 67 razy
- Kontakt:
No i jest pierwszy trailer: https://www.facebook.com/DeusEx?fref=nf
- Kontakt:
Dużo efekciarstwa, ten przeciwnik to trochę taka sztampowa góra mięcha a la Letho, ale klimat jest, ciary się pojawiły. Jeśli sama gra utrzymana jest w podobnym stylu, to najwyraźniej Eidos Montreal chcą pozostać wierni złotej kolorystyce oryginalnego HR. Pozostaje czekać na fragmenty rozgrywki 

- Podziękował: 28 razy
- Podziękowania: 32 razy
- Kontakt:
Generalnie bardzo ucieszyła mnie wiadomość o nowym Deusie jednak ten trailer spowodował u mnie mieszane uczucia: z jednej strony ekscytację (bo w końcu nowy Deus Ex się pojawi i to z Jensenem) a z drugiej strony... strasznie nabuchany i efekciarski ten przerywnik. Niektórym może się to podobać ale jakoś nie bardzo trafia w moje gusta. Ja mam nadzieję, że to tylko trailer i nie zrobią z Jensena półboga kładącego pokosem 5ciu przeciwników jedną ręką, bo tego bym nie zniósł. Najlepiej gdyby odpuścili sobie rozwiązania czysto siłowe, które są zwyczajnie nudne i bez sensu a skupiliby się lepiej na cichym rozwiązywaniu problemów na WIELE sposobów. Jensen na plus, złoty filtr też oczywiście na plus.
Na gejmpleja jeszcze sobie poczekamy.
Generalnie : jaram się, ja i mój portfel też.
Na gejmpleja jeszcze sobie poczekamy.
Generalnie : jaram się, ja i mój portfel też.
- Kontakt:
Byłbym o to spokojny, ostatecznie to Deus Exszczypiorofix pisze: Ja mam nadzieję, że to tylko trailer i nie zrobią z Jensena półboga kładącego pokosem 5ciu przeciwników jedną ręką, bo tego bym nie zniósł. Najlepiej gdyby odpuścili sobie rozwiązania czysto siłowe, które są zwyczajnie nudne i bez sensu a skupiliby się lepiej na cichym rozwiązywaniu problemów na WIELE sposobów.

- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Mnie najbardziej martwi wzmianka o walkach z bossami. Wg mnie to był niepotrzebny aspekt w HR, ponieważ psuł cały nastrój. Liczę na spore zmiany w mechanice, ponieważ poprzednia część była później strasznie powtarzalna. Cieszy odniesienie do aktualnej sytuacji na świecie.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Przechodząc grę w stylu ninja wolałbym, żeby wymyślono alternatywny sposób walki z bossami. Zamiast klepać się z nim na otwartym terenie dać możliwość załatwienia go po cichu przy spełnieniu odpowiednich warunków.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
http://www.gram.pl/news/2015/04/10/w-de ... czyc.shtml
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
Nie rób tego, zepsujesz sobie tylko wspomnienia ze zwykłej wersji DX:HR.
Swoją drogą, to wspaniale że sequel jest w drodze. Miło będzie znowu usłyszeć Eliasa Toufexisa w roli Adama. Trailer wygląda bardzo obiecująco.