Playfire

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

hehe tak jedna kopia ;p powodzenia wszystkim
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Ech, od momentu, gdy się zarejestrowałam na playfire, za żadne achiki nie dostaję kasy. Napiszę do supportu, ciekawe co odpiszą. W sumie jakoś mi na tej drobnej kasie nie zależy, ale jak już specjalnie pod to instaluję gry, to mogłoby chociaż zadziałać ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 731 razy
Podziękowania: 206 razy
Kontakt:

Lily pisze: Ech, od momentu, gdy się zarejestrowałam na playfire, za żadne achiki nie dostaję kasy. Napiszę do supportu, ciekawe co odpiszą. W sumie jakoś mi na tej drobnej kasie nie zależy, ale jak już specjalnie pod to instaluję gry, to mogłoby chociaż zadziałać ;)
Powodzenia, ja już pisałem u nich na facebooku, wysłałem ticketa na suport, na forum nie mogę się nawet zalogować. Jeśli do poniedziałku nie dostanę żadnych informacji to olewam ten programik.
A na greenmangaming trzeba im poradzić by zwolnili kolesi od playfire i podłączyli się np. na raptra:)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Najdziwniejsze jest to, że program wykrywa moje gry i achievementy, które zdobyłam, ale kasy to już mu na nie szkoda... ;) Na gmg zdobytą początkowo kasę też mam.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Główne pytanie... kiedy zdobyte aczki? Przed pojawieniem się gry w Rewardzie, w podanym czasie, czy po. Jak pierwsze to takie zasady, choć bywają wyjątki.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Acziki zdobywałam w terminach podanych na playfire, tak więc ewidentnie powinny być zaliczone u mnie, a nie są.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Lily pisze: Acziki zdobywałam w terminach podanych na playfire, tak więc ewidentnie powinny być zaliczone u mnie, a nie są.
Z tego powodu mimo naliczenia mi "zdobytej" kwoty zrezygnowałem z Playfire. Acziki zalicza, ale samo z siebie nic nie dodaje do portfela, za każdym razem muszę pisać do supportu. O kilkanaście centów niestety, ale nawet mi się nie chce.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

To widzę ,że chyba jestem jedyny co dostaje za osiągnięcia :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

A u mnie wszystko działa już poprawnie. Za Hell Yeah! achi zaliczone po około godzinie od zdobycia, a na GMG kasa przeliczona z funta na dolca na następny dzień. No i zsynchronizowało się, vulcan nie liczy sam ile powinno być już na GMG naliczone tylko prawdopodobnie sprawdza to na stronie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Dyziom pisze: A u mnie wszystko działa już poprawnie. Za Hell Yeah! achi zaliczone po około godzinie od zdobycia, a na GMG kasa przeliczona z funta na dolca na następny dzień. No i zsynchronizowało się, vulcan nie liczy sam ile powinno być już na GMG naliczone tylko prawdopodobnie sprawdza to na stronie.
Trzeba mieć wszystkie acziki, żeby naliczyło kasę? Bo mi brakuje tylko Island's Master i kasy za pozostałe zrobione acziki nie mam. Tylko, że ja programu nie mam zainstalowanego :gwizdany:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Ale zarejestrowany jesteś? Sprawdź czy ci zsynchronizowało te acziki na koncie playfire.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

mi z kolei nie dało nic za pierwszą grę i obydwa achivementy z Binary Domain.
póki co dostałem tylko za newsletter. wydawało mi się, że miało być też 0,50 funta za zainstalowanie Playfire vulcan'a. widzieliście gdzieś takie info? bo teraz sam już nie wiem czy mi się wydawało czy rzeczywiście to gdzieś widziałem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

Ja sprawdzam klikając na kwotę na stronie głównej po odpaleniu vulcana, tam wszystko jest wypisane.

Na stronie https://www.playfire.com/a/rewards
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

to wiem, tam mi pokazuje właśnie tylko za newsletter, ale wydaje mi się, że gdzieś czytałem, że za pobranie Vulcan'a też dają tyle samo. dlatego pytam czy ktoś jeszcze to widział czy po prostu mi się wydawało. ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 60 razy
Kontakt:

Tak, powinno być jeszcze za "link your Steam account with your Playfire profile - £0.50" oraz "install and run the Playfire PC Client, Playfire Vulcan - £0.50", ale niektórym (w tym mi) działa to niezwykle wybiórczo i do chwili obecnej nie dostałam ani za powyższe działania, ani za wszystkie trzy osiągnięcia z Sleeping Dogs, zaś suport od 1.5 tygodnia milczy...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Zainstalowałem Playfire, podłączyłem steama, a kasa tylko za newsletter. To bym jeszcze olał, ale nie wykrywa mi gier i achievementów, więc dla mnie jest to useless crap.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

siekiera pisze: Zainstalowałem Playfire, podłączyłem steama, a kasa tylko za newsletter. To bym jeszcze olał, ale nie wykrywa mi gier i achievementów, więc dla mnie jest to useless crap.
same here + support nie odezwał się do mnie pomimo 3 ticketów od 2 tygodni :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

u mnie wszystko ładnie działa - na początku były problemy , napisałem do supportu i po kilku dniach się odezwali.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

@siekiera: w Twoim przypadku odsyłam Cię do https://playfire.zendesk.com/entries/38 ... -settings-

"Playfire users who have not set their Steam accounts to Public will unfortunately not be able to participate in Playfire Rewards."

W ogóle, ani w zwycięskim poradniku, ani też obserwując od niedawna ten temat nie zauważyłem, by przewinęła się rozmowa o tym wymaganiu Playfire.

Jestem chyba jednym z nielicznych szczęśliwców, którym wszystko działa jak należy - dostałem zarówno wszystkie trzy bonusy, jak i kase za achievementy (ba, nawet te 0.10 funta za 'kupno' darmowej gry). Granie w Binary Domain zwróciło mi połowe ceny gry (btw imho świetna gra). Nie działa to od razu - na funty pokazane w Vulcanie trzeba poczekać dzień, na przeliczenie na dolary dłużej, ale działa :D.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Właśnie dostałem odpowiedź od supportu. Odpisałem, dosłałem screeny i zobaczymy jak to się potoczy dalej. ;)
Zablokowany