Gry Steam - kupuj tanio!

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Cześć, przedstawię wam jak tanio kupować gry steam!
Potrzebne będzie:
  • ZWERYFIKOWANE konto PayPal.
    Konto Steam.
    Konto na forum SourceOP (utworzone za pomocą konta Steam).
    Konto SteamTrades
    Czas

Wchodzimy tu -> KLIK <- i klikamy do góry, po prawej stronie przycisk "Sign in through Steam", upewniamy się, że przekierowało nas do steamcommunity.com, logujemy się.

Następnie, wchodzimy do działu TF2 Item Buying/Selling i szukamy kogoś, kto sprzeda nam klucze (temat z prefixem [WTS]) do otwierania skrzynek z Team Fortress 2. Cena klucza wacha się pomiędzy $1.25 a $1.40 (nie polecam kupować za więcej niż $1.35) aktualna cena to około $1.8.

Nie kupować od osób, które mają mało postów lub są zbanowane na http://www.steamrep.com/ !!! Polecam także przejrzeć ich temat z reputacją (powinien być podany w poście)!
W skrócie: UWAŻAĆ NA OSZUSTÓW!

Osoby, od których kupowałem klucze:
cyberexile123 (15 kluczy) - PROFIL STEAM
a spy (2 klucze) - PROFIL STEAM

Okej, macie klucze? Super! Teraz potrzeba kogoś, kto zamieni je na gry.
Wchodzimy na SteamTrades i szukamy kogoś, kto ma gry, a chce za nie dostać klucze do TF2 (można wpisać w szukajkę [W] TF2).

Osoby, u których wymieniałem klucze:
Darklands - http://www.steamtrades.com/forum/BoGpN/hlegacy-of-kain-defiance-tomb-raider-l-space-emp-v-indie-gala-9-w-offers-tf2-keys
Frame - TEMAT (Od niego kupiłem wiele gier, m.in. Crysis 2 ME - 4 klucze ~$5)

UWAGA! Niektóre gry mogą być zablokowane regionalnie, najczęściej osoby wymieniające za klucze są z Rosji, blokady regionalne można sprawdzić w CDRwpisując nazwę gry.
Przykład:
Max Payne 3 (RU) a w środku: onlyallowrunincountries = RU

Hint: Niektóre gry zablokowane w Rosji mogą być nie zablokowane na Ukrainie lub w Brazylii

remike: Przydatny wątek, więc daję prockę! :)
kubaku4: dzięki!

//13.07.2013 - UPDATE
Ostatnio zmieniony 13 lip 2013, o 14:06 przez kubaku4, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Hmm. Brzmi ciekawie
PIerwszy z twoich tematów ma 30 z rzędu odpowiedzi "no thanks", z kolei drugi to ewidentnie rosyjskie klucze z niewiadomych źródeł.
Myślę, że to podobna sytuacja do tej z kluczami z tych dziwnych stron typu keye.pl - chcesz to ryzykuj. RACZEJ będzie ok ;)
Nie zmienia to faktu, że te klucze TF2 są niezmiernie popularne i jest szansa, że uda się je wymienić z innymi osobami, nawet za coś tradable.
Awatar użytkownika
Robin Hood

Co, gdzie, jakie "no thanks"? :)
Klucze wymieniamy z nimi na gifty, a co się z kluczami dalej dzieje to nie wiem, podpytam zaraz, no to znaczy jak ktoś będzie online. Jak możesz, to dodaj do pierwszego posta, żeby wymieniać się tylko na gifty.
@edit: już czaje, o co ci chodziło z tym no thanks, ale to były propozycje zamiany nie za klucze, a gra za grę.
@edit2 odnośnie Frame'a, on kupuje gry tuż przed wymianą, więc najlepiej jak gra jest w promocji.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Sam tak od dawna kupuję gry na steam, z tym że nigdy nie kupowałem kluczy bo mam swoje. Wystarczy mieć paru znajomych handlarzy ze wschodu i wybrać najtanszą ofertę. W sumie chyba najbezpieczniejszy rodzaj zakupu z rosyjskiego steam store. Mój najdroższy zakup ze wschodu to narazie Bethesda Collection (u nas wogóle nie można było kupić)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

Ja zawsze wymieniam się za pośrednictwem tej strony http://www.tf2outpost.com/
Na razie nikt mnie nie oszukał :)
Warto też klucze sprzedawać na steam rynku, bez problemu sprzedałem za 1,6 euro (na czysto 1,4)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Gdzie mozna by zdobyć kluczyk do bundla z TombRaider? Był niedawno na steam ale oczywiście odkładany zakup na ostatnia chwile sie zemścił. Chętnie kupię.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Niedługo po tym jak uruchomiono steam trade sprzedałem cały ekwipunek TF2 i wymieniłem go na klucze, pamiętam, że udało mi się wtedy za nie kupić kilka fajnych gier m.in. Dead Island czy Hard Reset. Niemniej jednak teraz jest to średnio opłacalne, bo ludzie nauczyli się przeliczać ceny, a na okazję trafić niełatwo. Szybciej i taniej wychodzi kupować w steam ru. Jakby komuś chciało się w to bawić, to powinny przydać mu się te strony:
http://tf2tp.com/ - wymiana przedmiotami tf2
http://www.tf2outpost.com/ - wymiana przedmiotów tf2 na gry
http://forums.steampowered.com/forums/f ... php?f=1189 - handel giftami
http://www.steamtrades.com/forum - tutaj można handlować również kluczami do gier
Awatar użytkownika
Łowca

To ja odkopię: o co chodzi z tymi kluczami TF2? Ludzie traktują to jak walutę? ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

W sumie to tak. Na steamtrades jest pełno ofert wymiany gier na klucze. Zwykle rzadsze indyki chodzą ~1 klucz, gry AAA - około 8 kluczy jeśli były w dobrej promocji bądź na przykład rozdawali klucze AMD.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 16 razy

W dodatku nie tylko można za klucze ale niektórzy "przyjmują" karty steam lub metale (zazwyczaj 1 karta steam = 1 rafina - nie dotyczy gdy jest to karta z takiego Borderlands 2 - wtedy są one droższe). Wiem co mówię bo sam te karty sprzedaję za gry lub bundle :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

A jak sie owe klucze zdobywa poza kupowaniem? Bo Ci co je sprzedaja gdzies je musza znalezc;]
Awatar użytkownika
Łowca

skoro są to klucze z TF2 to wiadomo, że można je wydropić w grze
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Klucze można tylko kupić/wymienić sie, klucze NIE WYPADAJĄ w grze, Ci co je kupili później wymieniają je na metal, unusuale, budsy, billsy itd itp.

Jeśli posiadamy jakieś itemy z tf2 to mozemy je powymieniac na klucze o ile te itemy są coś warte, zwykłe bronie mozemy przetwarzać na metal (2 bronie = 1 złom), a uzbieranie odpowiedniej ilość metalu przy tym sposobie jest bardzo czasochłonne. Obecnie 1 klucz = 5,77 ref (czyli 5 metali rafinowanych, 2 metale z odzysku i 1 złom), a kiedyś klucze chodziły po 2,66refa... :(

Osobiście kupiłem pare gierek za ich pomocą (przykładowo LA Noire Complete za 4 keye) od zaufanych ludzi, opierając sie miedzy innymi na stronce sourceop.
Teraz wlasnie przez karty jest dobra okazja na zdobywnie metalu, z kazdej gry dropnie po 4, 5 kart może i czasami uda sie je sprzedac za 1 ref, 1,33 a nawet 2 refy, zależy od gier.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

To ja się pochwalę:

Kupiłem BNW za 7 kluczy (~12,25 $ ^^)
Do tego LA Noire za 2 klucze i 3 zwykle karty (~3.75$)
I Batman Arkham City 3 klucze + Karte Foil z SSS (~6$)

:):)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Kontakt:

Ja za 1 klucz TF2 (za 1,56 euro z Rynku Steam za pieniądze z Kart Steam) i 6 metali rafinowanych (które miałem za darmo z broni z gry TF2 - no, ją tam kiedyś kupiłem w Orange Boxie) kupiłem Trials Evolution Gold Edition. Można też było po prostu za dwa keye TF2 - czyli 1,56*2 = 3,12 euro zamiast 4,99 euro. Oczywiście cena kluczy się waha i może wyjść trochę inaczej.

Poza tym same klucze chyba można kupić w innych miejscach gdzie taniej, ale wtedy nie zapłacimy przez Porfel Steam za pieniądze z kart.

PS Ofert wymiany można szukać np. na http://www.tf2outpost.com/search (tam gdzie ja to kupiłem) czy steamtrades.com (ale teraz coś chyba nie działa), ewentualnie reddit.com (tylko tam chyba nie ma systemu komentarzy sprzedających). W każdym razie warto sprawdzić jakie ktoś ma komentarze w danym serwisie czy https://steamrep.com/ oraz ew. na profilu Steam (ale tam to chyba najmniej wiarygodne).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Na reddicie jest flair :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

dabro90 pisze: A jak sie owe klucze zdobywa poza kupowaniem? Bo Ci co je sprzedaja gdzies je musza znalezc;]
komentarz dabro90 z lipca, a dziś? a dziś to poważny handlowiec :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Można? Można ^^ Tylko trzeba trochę czasu poświęcić, a nie każdemu się chce. Osobiście, polecam :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 60 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

dabro90 pisze: I Batman Arkham City 3 klucze + Karte Foil z SSS (~6$)

:):)
interesem życia bym tego nazwal ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

W ogóle nie ogarniam tematu kluczy do TF...
ODPOWIEDZ