Po pierwsze dzięki , że odpisałeś.remike pisze:Serwery padły na 2 godziny, a potem przez jakiś czas jeszcze działały na tyle wolno, żeby niejednego zniechęcić. Sobota jest dniem odpoczynku i ludzie nie wstają wtedy wcześnie rano. Wydłużenie konkursu do 15 wydawało się nam logiczne i sprawiedliwe.JAROMIR [PL] pisze: Ban na FB - mam to gdzieś , przesunięcie konkursu określiłbym , że było dziwne bo serwery nie wyrabiały przez 1 godz. , a konkurs przesunięty o wiele więcej , ale to nie problem. Jedyna rzecz do której mógłbym się doczepić to multikonta. I teraz zadałem te pytanie już kilka razy i nigdzie mi nie odpisaliście , pytam więc kolejny raz:
W jaki sposób odsiewaliście fake konta skoro każdy mógł powiedzieć , że to konto kogoś z rodziny?
I nie , nie jestem zły czy coś , jestem po prostu ciekaw sposobu skoro po ip itp. nie działałby w tym przypadku.
Jeżeli chodzi o multikonta, to powiemy Ci szczerze, że nie ma sposobu, by to zweryfikować. Kto komu zabroni założyć drugie konto na FB, czy Twitterze? Jakkolwiek byśmy się nie zabezpieczyli to wszędzie da się założyć nowe konto. Forum? Steam? E-mail? Weryfikowanie IP to też droga do nikąd - jedni mają dzielone IP na cały blok, inni mogą sobie IP zmieniać do woli. Dodatkowo należy uwzględnić ograniczenia samego systemu Gleam, bez któego cała akcja by się nie odbyła.
Tak naprawdę mogliśmy jedynie straszyć przed akcją i zniechęcać oszustów. Dyskwalifikacja następowałą wtedy, gdy ktoś zarejestrował się np. przez 2 maile, a próbował nabić punkty za tego samego Youtuba, Twittera itd.
Prawda jest taka, że przy takiej ilości chętnych (20 tys.), założenie kilku dodatkowych kont wiele nie pomaga. Nadal trzeba mieć furę szczęścia, żeby coś wygrać. Mi osobiście nie chciałoby się tworzyć 10 kont, żeby obskoczyć 41 giveawayów, gdy szanse na wygraną nadal pozostają 1/2000...
- 2 godziny , a byłem pewien , że około 1 tylko nie działał (za szybko ten czas mi leci

- Z multikontami masz rację (nigdy się w to aż tak nie zagłębiałem czy są jakieś sposoby na nie). I fakt szansa ciągle mała , ale większa niż przy 1 koncie no , ale cóż poradzisz.
Co do całego narzekania - mogę się założyć , że około 80% ludzi narzekających na bana na FB tak naprawdę narzeka bo nic nie wygrali. Mi się podobało (ocena 7/10) i mam nadzieję , że kiedyś to powtórzycie .
heh jeszcze coś z cytowaniem mi się zepsuło i sam nie wiem co