Witajcie
Preordery na dodatek do Wiesia mozna juz skladac, wiec i ja planuje to zrobic to jutro lub pojutrze. Jako, ze jest promocja to mam w plamach skorzystac z PP i tu moje pytanie. Konto mam od dawna, wiele razy placilem na steam czy HB. Placilem i karta i doladowywalem konto. Ostatnio byla afera z bezpieczenstwem tej strony i yu moje pytanie. Zmienilo sie cos? Czy moze jak teraz powineinem bezpiecznie zaplacic przez PP? Z tego co pamietam problemy byky z doladowaniem blyskawicznym, a jak normalne? Ile trwa okolo?
PayPal
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
UWAGA!!!!
Na chwilę obecną występują problemy z płatnościami za pomocą PayPal'a!!!
Nie da się teraz zapłacić PP na stronach HB!
(doładowania i przelewy znajomi/rodzina działają)
Edit: IG już działa
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2016, o 19:38 przez McSnake, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kontakt:
Znalazłem kupon na 500 yenów. https://coupons.paypal.com/offers/mmh4v1b
Przypisuje się do konta PP bez problemów.
Nie mam pojęcia czy i jak można go wykorzystać.
Próbowałem różnych rzeczy, nigdzie przy płatności mi się nie wyświetla info o tym, że zostanie użyty kupon.
UWAGA: proszę o nie wpisywanie tego co się komu wydaje, co myśli, że może się tak da, lub nie da... tylko samych faktów.
Dla przykładu: sprawdziłem sam - zakup na 6$ na BS (z kuponem na koncie PP) - kupon nietknięty, cała kwota pobrana z salda.
Edit: umiemy korzystać z google translatora, nie trzeba nas tego uczyć
Przypisuje się do konta PP bez problemów.
Nie mam pojęcia czy i jak można go wykorzystać.
Próbowałem różnych rzeczy, nigdzie przy płatności mi się nie wyświetla info o tym, że zostanie użyty kupon.
UWAGA: proszę o nie wpisywanie tego co się komu wydaje, co myśli, że może się tak da, lub nie da... tylko samych faktów.
Dla przykładu: sprawdziłem sam - zakup na 6$ na BS (z kuponem na koncie PP) - kupon nietknięty, cała kwota pobrana z salda.
Edit: umiemy korzystać z google translatora, nie trzeba nas tego uczyć

- Ci użytkownicy podziękowali McSnake za ten post:
- StayUpForever
Skoro "umiecie korzystać z google translatora", to czemu nie zrobicie próbnego zakupu na 10 dolarów (czyli te 1000 jenów z zakładką) zamiast zadawać głupie pytania? 

- Podziękował: 68 razy
- Podziękowania: 84 razy
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
coupon will apply a discount to the purchase of more than 1,000 yen.
- Kontakt:
Bo nie mam na tyle pieniążków, żeby w różnych sklepach wydawać po 10$ z nadzieją, że może tym razem się uda...
Nie wiem o jakie głupie pytania Ci chodzi... żadnych pytań nie zadawałem.
Tak, domyślam się, że o to chodzi... nie musisz mi tłumaczyć, że niebo jest niebieskie, a woda jest mokra.sitek4h pisze:1000 jenów to jakieś 10$ a ty wydałeś 6. Może dlatego nie zadziałał?Kod: Zaznacz cały
coupon will apply a discount to the purchase of more than 1,000 yen.
Kod: Zaznacz cały
We are sending you 500 ¥ JPY as a token of our appreciation for your business. This offer is valid until 30 September 2016.
If you don't use the entire amount on your next payment don’t worry; the remaining amount will simply be used in future qualifying payments made before 30 September 2016 until it has all been spent!
Faktem jest, że w opisie wymieniono dwa sklepy (PS i jakiś DMM Games) oraz warunek wydania 1000 jenów. Czego tu nie rozumieć?
- Podziękował: 68 razy
- Podziękowania: 84 razy
- Kontakt:
Ok Snejkusiu drogi to trochę, może nie faktów, ale przynajmniej mocnych poszlak ode mnie. Prawdopodobnie promocja zadziała płacąc tylko w jenach. Sprawdziłem na G2A i zmieniłem walutę na JPY, dodałem do koszyka gierkę powyżej 1000 yenów i zaraz przed płatnością pp (tam gdzie jest wypisany payment methods) pojawił się napis "Special offer will apply and display on PayPal receipt". Później sprawdziłem na gierce tańszej niż 1000 jenów i już takiej adnotacji nie było także są duże poszlaki, że na takim g2a zadziała w jenach.
- Kontakt:
Próbowałem na CD-keysach, ale tam przy wybraniu yenów w PP cena jest w funtach.sitek4h pisze: Ok Snejkusiu drogi to trochę, może nie faktów, ale przynajmniej mocnych poszlak ode mnie. Prawdopodobnie promocja zadziała płacąc tylko w jenach. Sprawdziłem na G2A i zmieniłem walutę na JPY, dodałem do koszyka gierkę powyżej 1000 yenów i zaraz przed płatnością pp (tam gdzie jest wypisany payment methods) pojawił się napis "Special offer will apply and display on PayPal receipt". Później sprawdziłem na gierce tańszej niż 1000 jenów i już takiej adnotacji nie było także są duże poszlaki, że na takim g2a zadziała w jenach.
Zmieniałem domyślną walutę w PP na yeny i też nigdzie nie znalazłem info o promce przy próbie płatności.
G2A nie sprawdzałem (nie ufam im na tyle, żeby tam kupować), dzięki za info jest to jakaś sugestia, warta przetestowania.
- Discord: silas#0117
- Podziękował: 38 razy
- Podziękowania: 14 razy
- Kontakt:
Więc dodałem sobie kod do pp o którym wspominał snake
Od razu wbiłem na Kinguina bez żadnego VPNa, zmieniłem kraj na JAP, właczyłem translator i wybrałem 2 razy https://www.kinguin.net/pl/category/287 ... in-bundle/ po 21 zł z groszami sztuka. Transakcja przebiegła normalnie, przeszedłem do płatności. Po zalogowaniu od razu ukazała mi się zmniejszona kwota o te 500 yen. W sumie zapłaciłem za to 25,60
Dzięki snake za cynk( w sumie dostałem przedmioty za coś ponad 11 eur). Myśle że z grami nie bedzie problemu