Hej.
Zastanawiam się czy ktoś kupował w oficjalnym sklepie wydawcy Paradox.
Ceny ich gier na Steam są już od dawna zawyżone więc kupowałem w kluczykowniach lub innych sklepach. Jednak teraz dostałem info od muve, że wydawca przestał udostępniać klucze.
Interesuje mnie Europa Universalis V (Steam 275zł) która na ich stronie jest za 60 EUR (ok 255zł) lub przez VPN za 60$ (ok 219zł).
Dobra ale do rzeczy, czy ktoś tam kupował i może powiedzieć, czy klucze tam mają blokadę regionalną?
Zakupy w sklepie Paradoxinteractive
- Podziękował: 220 razy
- Podziękowania: 367 razy
- Kontakt:
"Dzień dobry, tu support Paradox Interactive - proszę kupować nasze klucze bezpośrednio bez użycia VPN, w przeciwnym wypadku mogą nie zadziałać"
Pomogłem?

A żeby nie zaśmiecać zbytnio - dawno temu kupowałem coś w ich sklepiku. 2019 rok. Płaciłem w dolarach ale nie pamiętam już nawet czy to dlatego że wbijałem się przez VPN żeby zaoszczędzić, czy też takie były domyślne ceny dla tubylców którzy nie należeli do strefy euro i braku obsługi złotówek. Klucze ewidentnie wtedy zadziałały.
Jak jest z tymi kluczami dzisiaj nie mam zielonego pojęcia.
- Podziękował: 48 razy
- Podziękowania: 69 razy
- Kontakt:
Pisałem 7.09 i do dziś milczą. Oni mają graczy w d.. To widać już od dawna. Niestety dobre gry robią

Mam nadzieję, że się pojawią po premierze. Jednak gdyby nie. Ich strona będzie jako ostatnia deska ratunku.bolesna prawda pisze: 16 wrz 2025, o 15:25 Nie lepiej poczekać, aż oferty innych szopsów się pojawią? Pewnie na HB będzie 10-20%.
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
nikt ci nic nie kaze wspominać o zadnym VPN, jak sie zada odpowiednie pytanie to powinno się dostac odpowiednią oczekiwaną odpowiedźlewriczin pisze: 16 wrz 2025, o 13:33"Dzień dobry, tu support Paradox Interactive - proszę kupować nasze klucze bezpośrednio bez użycia VPN, w przeciwnym wypadku mogą nie zadziałać"
Pomogłem?
A żeby nie zaśmiecać zbytnio - dawno temu kupowałem coś w ich sklepiku. 2019 rok. Płaciłem w dolarach ale nie pamiętam już nawet czy to dlatego że wbijałem się przez VPN żeby zaoszczędzić, czy też takie były domyślne ceny dla tubylców którzy nie należeli do strefy euro i braku obsługi złotówek. Klucze ewidentnie wtedy zadziałały.
Jak jest z tymi kluczami dzisiaj nie mam zielonego pojęcia.
- Kontakt:
Tak zupełnie na marginesie to EU V jest praktycznym pewniakiem do humblowego miesięczniaka, choć oczywiście trochę później niż na dzień premiery (gdy zaczną reklamować pierwszego DLC bueheheh)
- Podziękował: 166 razy
- Podziękowania: 214 razy
- Kontakt:
Wątpię, Vic 3 trafiło do choice po półtora roku i gdyby miało wtedy lepsze oceny niż mieszane to pewnie trafiłoby jeszcze później. Może w 2028/2029lewriczin pisze: dzisiaj, o 16:06 Tak zupełnie na marginesie to EU V jest praktycznym pewniakiem do humblowego miesięczniaka, choć oczywiście trochę później niż na dzień premiery (gdy zaczną reklamować pierwszego DLC bueheheh)
- Kontakt:
Wszystkie wcześniejsze "Grand Strategy" Paradoxu trafiały do bundli i to wielokrotnie, często nawet z DLC (no ale to już jakiś czas temu)
Ck3 trafiło po dwóch latach
Vic 3 trafiło po półtora roku
EU 5 też trafi, kwestia tylko kiedy
Ck3 trafiło po dwóch latach
Vic 3 trafiło po półtora roku
EU 5 też trafi, kwestia tylko kiedy