Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Raffael pisze: Czytałeś kod IdleMastera? Obawy o bezpieczeństwo danych są po części uzasadnione, zwłaszcza jeżeli się wie jak działa nowy IdleMaster.
Ja tam właśnie przejrzałem kod IdleMastera - mam nadzieje, że właściwego bo nie używam. Generalnie nigdzie w kodzie nie jest jawnie powiedziane "biore twoje hasło i wysyłam do chin", ale jest skompilowane exe, które "idluje" gry. Wywołanie bierze jedynie AppID co jest dziwne, bo raczej idluje się jako ktoś czyli powinien mieć chociaż sesje przekazaną, a nie ma, czyli moim zdaniem w jakiś inny sposób dobiera się do danych jak sesja/login/hasło i generalnie cholera wie co z tym dalej robi. Pliczek, o którym mówię znajduję się tutaj: https://github.com/jshackles/idle_maste ... m-idle.exe Nie chce mi się bawić w dekompilacje tego i liczenie, że znajdę tam debugowe pliki, żeby to sensownie rozpracować, ale jak ktoś chce to zapraszam.
Btw. Patrząc na sposób w jaki są wywoływane zapytania do Steama mogę z prawie 100% pewnością stwierdzić, że Valve jest w stanie stwierdzić kto korzysta z IdleMastera, a kto nie, ale wymaga to analizy sporej ilości logów więc nie mam pojęcia czy w ogóle to robią.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 0
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Sesje zapisuje i inne dane autoryzacji. W poprzedniej wersji trzeba było ręcznie dane wyciągać z przeglądarki by korzystac z wersji "dosowej", a teraz wystarczy się zalogować. W konfigu zapisuje te dane:

Kod: Zaznacz cały

(...)
            <setting name="myProfileURL" serializeAs="String">
                <value>http://steamcommunity.com/profiles/765611980...</value>
            </setting>
            <setting name="steamLogin" serializeAs="String">
                <value>765611980...itd.itd.</value>
            </setting>
(...)
            <setting name="sessionid" serializeAs="String">
                <value>4cdb3...itd.itd.</value>
            </setting>
(...)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Karty dostały Collisions (3/5) oraz Resident Evil 5 / Biohazard 5 (5/9).
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Hej, czy Wam też ostatnio strasznie dłuuuuuuugo dropi pierwsza karta z gry? Pamiętam, że jakiś czas temu po 20 minutach grania miałem już zdropioną pierwszą kartę, a teraz mogę cisnąć w grę 2 godziny i jak mam szczęście, to dopiero po tym czasie coś się pojawia w ekwipunku...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

elferen pisze: Hej, czy Wam też ostatnio strasznie dłuuuuuuugo dropi pierwsza karta z gry? Pamiętam, że jakiś czas temu po 20 minutach grania miałem już zdropioną pierwszą kartę, a teraz mogę cisnąć w grę 2 godziny i jak mam szczęście, to dopiero po tym czasie coś się pojawia w ekwipunku...
Zabezpieczenie Valve. Pierwsza karta z każdej gry wpada teraz po dwóch godzinach, każda kolejna normalnie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

czy to norma że karty tak wolno wpadają, nawet po 4-8 godz. ciągle brak kompletu na niektórych pozycjach

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Jak wywala market bo są problemy z serwerami to karty nie wypadają. W którejś grze nabiło mi 6h nim wszystkie wypadły,
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Czy gdy gracie to dropią Wam karty? Ja mam z tym problem. Nigdy mi nie chcą dropić karty gdy gram w coś na steamie, bez znaczenia czy gra ma karty czy nie.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Ja normalnie gram. Ostatnio sobie kilka gier dropiłem grając w Guacamelee.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

A kiedyś się dziwiłam jak ktoś jest w stanie grać np 20 godzin codziennie przez 2 tygodnie (podzielone godziny grania przez 14 dni z info na profilu Steam). A to wszystko z dropienia kart idle masterem :E
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja wlaczam gre z ktorej chce dropnac karty na minimum 2h, w tym samym czasie gram w cos innego (na steam lub nie), po tych 2h zamykam wszystkie gry ze steama i odpalam tylko ta od kart i wtedy leca. Nie wiem czy to jest gdzies potwierdzone ze min 2h ale u mnie tak jest zawsze.

MSKOTOR pisze: A kiedyś się dziwiłam jak ktoś jest w stanie grać np 20 godzin codziennie przez 2 tygodnie (podzielone godziny grania przez 14 dni z info na profilu Steam). A to wszystko z dropienia kart idle masterem :E
Jak odpalisz x gier naraz to nabija x razy czas, np. jak odpalisz 3 gry, na godzine to wbije Ci 3 godziny
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 7 razy

taquito pisze: Czy gdy gracie to dropią Wam karty? Ja mam z tym problem. Nigdy mi nie chcą dropić karty gdy gram w coś na steamie, bez znaczenia czy gra ma karty czy nie.
U mnie też nigdy nie dropi, gdy mam włączoną inną grę. Dziwne, że u Jerry'ego to działa :)
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

NecronautSAH pisze: Nie wiem czy to jest gdzies potwierdzone ze min 2h ale u mnie tak jest zawsze.
Potwierdzone, 2h to czas po którym nie można zwrócić gry na Steamie, dlatego dopiero wtedy lecą karty.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

NecronautSAH pisze: Ja wlaczam gre z ktorej chce dropnac karty na minimum 2h, w tym samym czasie gram w cos innego (na steam lub nie), po tych 2h zamykam wszystkie gry ze steama i odpalam tylko ta od kart i wtedy leca. Nie wiem czy to jest gdzies potwierdzone ze min 2h ale u mnie tak jest zawsze.

MSKOTOR pisze: A kiedyś się dziwiłam jak ktoś jest w stanie grać np 20 godzin codziennie przez 2 tygodnie (podzielone godziny grania przez 14 dni z info na profilu Steam). A to wszystko z dropienia kart idle masterem :E
Jak odpalisz x gier naraz to nabija x razy czas, np. jak odpalisz 3 gry, na godzine to wbije Ci 3 godziny
Robię dokładnie tak samo. Ale widzisz, innym ponoć dropią karty nawet jak grają.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Sporo osób ma problemy z idlemasterem nie można zalogować się na konto steam od kilku miecha, zostaje mi stary sposób tylko bez obciążania kompa, edycja pliku steam_appid i odpalanie ...Team Fortress 2\hl2.exe :(.

\steam\steamapps\common\Team Fortress 2\steam_appid.txt" tu zmieniasz id gry na " właściwy"
\steam\steamapps\common\Team Fortress 2\hl2.exe" i odpalasz hl2.exe

error wyskoczy chowasz go ponizej paska zadań windy i tyle
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2015, o 17:40 przez sacrus, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

sacrus pisze: Sporo osób ma problemy z idlemasterem nie można zalogować się na konto steam od kilku miecha, zostaje mi stary sposób tylko bez obciążania kompa, edycja pliku steam_appid i odpalanie ...Team Fortress 2\hl2.exe :(.
moglbys napisać krok po kroku jak ten Twoj sposob działa?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Armin pisze:
sacrus pisze: Sporo osób ma problemy z idlemasterem nie można zalogować się na konto steam od kilku miecha, zostaje mi stary sposób tylko bez obciążania kompa, edycja pliku steam_appid i odpalanie ...Team Fortress 2\hl2.exe :(.
http://imgur.com/ZaN3O4H

Zmieniasz ID gry i odpalasz hl.exe Wyskoczy error ale wystarczy go zignorować.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Poczta pisze:
Armin pisze:
http://imgur.com/ZaN3O4H

Zmieniasz ID gry i odpalasz hl.exe Wyskoczy error ale wystarczy go zignorować.
ok dzięki działa tylko ten error jest na wierzchu, no nic nabiję godzinke w bioshocku i wyłączę
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ionball2: Ionstorm dostał karty (3/5). Gra była kiedyś rozdawana za darmo.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

W czym objawiał się problem z zalogowaniem się do steama przez idlemastera?
U mnie tylko przez jakiś czas (krótki, ze dwa dni) nie dało się wpisać kodu potwierdzającego zalogowanie i wystarczyło zalogować się bez, a gdy wyskakiwało okienko o błędnym kodzie, to już się tam go dało wpisać.
ODPOWIEDZ