Ja tam właśnie przejrzałem kod IdleMastera - mam nadzieje, że właściwego bo nie używam. Generalnie nigdzie w kodzie nie jest jawnie powiedziane "biore twoje hasło i wysyłam do chin", ale jest skompilowane exe, które "idluje" gry. Wywołanie bierze jedynie AppID co jest dziwne, bo raczej idluje się jako ktoś czyli powinien mieć chociaż sesje przekazaną, a nie ma, czyli moim zdaniem w jakiś inny sposób dobiera się do danych jak sesja/login/hasło i generalnie cholera wie co z tym dalej robi. Pliczek, o którym mówię znajduję się tutaj: https://github.com/jshackles/idle_maste ... m-idle.exe Nie chce mi się bawić w dekompilacje tego i liczenie, że znajdę tam debugowe pliki, żeby to sensownie rozpracować, ale jak ktoś chce to zapraszam.
Btw. Patrząc na sposób w jaki są wywoływane zapytania do Steama mogę z prawie 100% pewnością stwierdzić, że Valve jest w stanie stwierdzić kto korzysta z IdleMastera, a kto nie, ale wymaga to analizy sporej ilości logów więc nie mam pojęcia czy w ogóle to robią.