Muve.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Humanista pisze:
xenonisbad pisze: Teaser fajny, możecie ode mnie pochwalić osoby za niego odpowiedzialne ;) Mam szczerą nadzieję, że program lojalnościowy będzie na tyle korzystny, że w końcu przerzucę się na kupowanie tylko pudełkowych wersji gier. A najbardziej to mam nadzieję, że kupowanie kolekcjonerek u Was będzie premiowało większymi bonusami niż standardowych edycji, bo dotychczas było na odwrót ;)
A ja bym tylko chciał, żeby ceny i promocje w Muve były kiedyś takie, żeby przestało się bardziej opłacać sprowadzanie gier z zagranicy. I to niezależnie od tego, czy gra kupowana przedpremierowo czy lata po wydaniu.
Teaser ogólnie niby ok, ale strasznie biednie to wygląda jak kilka razy jest pokazywana ta sama figurka i te same pudełka, jakby komunikat, że asortyment sklepu mieści się na jednym stole. Czyli niby może być, ale jednocześnie jakby trochę na chybcika.
Smutne jest też trochę, że polskie sklepy starają się adaptować rozwiązania, które gdzie indziej się przyjęły w momencie, gdy już nie budzą większych emocji (achievementy, rankingi, serio?) i jest raczej za późno, żeby w ten sposób przykuć nowych klientów. Z nowatorstwem u nas nie jest najlepiej.
No ale cóż. Przynajmniej Muve się stara, kilka lat opóźnienia i nieciekawe ceny, ale liczą się chęci, no nie?
W każdej beczce miodu musi być łyżka dziegciu. :)
Co do nagród - to nawet nie jest ich tam połowa, ale sami zobaczycie.

Co do trendów, to gamifikacja święci triumfy teraz w całej sieci. Ciągle jest to fajny mechanizm motywacyjny dla użytkowników i dla sklepu.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Ja nie mam nic przeciwko grywalizacji i nawet mnie ona cieszy. Obawy mam tylko przed przeniesieniem punktow ze starej Kompanii do nowej. Ludzie nazbierali tam naprawde ich duzo, a wszelkie przenoszenia z roznych innych programow pokazuja, ze najczesciej sie na tym traci i to sporo. A przeciez przez naprawde dlugi czas zwyczajnie nie bylo co brac za te punkty.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Nooooo :) w końcu zaczęło się coś dziać (a przynajmniej jeśli zaczęło się wcześniej - to teraz dopiero to ujawniacie).
Fajnie: planszówki, książki (SF), fajne koszulki (rezerwuję dla siebie tą z PipBoyem i Yodą :) ) -to będą nagrody czy także możliwość zakupienia tego w sklepie?
System lojalnościowy też ciekawy (m.in. nabijanie punktów za codzienne odwiedziny).
Rozumiem, że Kompanii jako takiej nie będzie tylko wszystko będzie załatwiane w samym muve?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Pamiętam czasy, gdy wersje elektroniczne gier dopiero raczkowały. Jednym z argumentów kupna tej wersji było zaoszczędzenie pieniędzy, bo wersja elektroniczna nie potrzebuje pudełek, płyt, papieru, magazynów itp. Patrząc dzisiaj na ceny gier pudełkowych i elektronicznych, ciężko nie oprzeć się wrażeniu że ceny są identyczne, bądź edycje elektroniczne droższe.
Ciekaw jestem czy doczekamy się momentu, gdzie faktycznie wersja bez pudełka, będzie dużo niższa od wersji box, bo ktoś tu ludzi nabija w butelke, tylko kto? Oczywiście nie pisze tu tylko o muve, cały rynek growy prowadzi taką sprzedaż. Może nowe Muve, oznacza też nowe niższe ceny na wersje elektroniczne? Ohh człowiek za dużo by chciał ;)
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

PostScript pisze: Ja nie mam nic przeciwko grywalizacji i nawet mnie ona cieszy. Obawy mam tylko przed przeniesieniem punktow ze starej Kompanii do nowej. Ludzie nazbierali tam naprawde ich duzo, a wszelkie przenoszenia z roznych innych programow pokazuja, ze najczesciej sie na tym traci i to sporo. A przeciez przez naprawde dlugi czas zwyczajnie nie bylo co brac za te punkty.
Będzie to wyglądało tak, że stary program przenosimy 1 do 1. Będziecie mogli kupić za tzw. punkty srebra nagrody lub te same zniżki, co teraz. Będzie też możliwość przeliczenia ich na punkty złota, czyli docelową walutę w nowym programie lojalnościowym.
szczypiorofix pisze: Nooooo :) w końcu zaczęło się coś dziać (a przynajmniej jeśli zaczęło się wcześniej - to teraz dopiero to ujawniacie).
Fajnie: planszówki, książki (SF), fajne koszulki (rezerwuję dla siebie tą z PipBoyem i Yodą :) ) -to będą nagrody czy także możliwość zakupienia tego w sklepie?
System lojalnościowy też ciekawy (m.in. nabijanie punktów za codzienne odwiedziny).
Rozumiem, że Kompanii jako takiej nie będzie tylko wszystko będzie załatwiane w samym muve?
To są tylko nagrody. Nie będzie możliwości kupienia ich za kasę.
System lojalnościowy działa w ten sposób, że użytkownik jest nagradzany na dwa sposoby. Punktami doświadczenia w gamifikacji za różne czynności na stronie oraz wirtualną walutą za zakupy.

Kompania powoli jest wyciszana, wszystko będzie działo się teraz w obrębie muve.pl.
Kazujaman pisze: Pamiętam czasy, gdy wersje elektroniczne gier dopiero raczkowały. Jednym z argumentów kupna tej wersji było zaoszczędzenie pieniędzy, bo wersja elektroniczna nie potrzebuje pudełek, płyt, papieru, magazynów itp. Patrząc dzisiaj na ceny gier pudełkowych i elektronicznych, ciężko nie oprzeć się wrażeniu że ceny są identyczne, bądź edycje elektroniczne droższe.
Ciekaw jestem czy doczekamy się momentu, gdzie faktycznie wersja bez pudełka, będzie dużo niższa od wersji box, bo ktoś tu ludzi nabija w butelke, tylko kto? Oczywiście nie pisze tu tylko o muve, cały rynek growy prowadzi taką sprzedaż. Może nowe Muve, oznacza też nowe niższe ceny na wersje elektroniczne? Ohh człowiek za dużo by chciał ;)
To grubsza sprawa jest. :) Zdecydowanie przewyższająca formatem samo muve.pl. Poziom cen leży zawsze po stronie wydawcy światowego. Co znacznie tańszych pudełek - już tak było. Gry Ubi, GTA V chociażby. Znak czasów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

@Kazujaman: analogiczna sytuacja jak z książkami w wydaniach papierowych i e-bookami. Skoro e-book ma być tańszy od standardowej wersji o ok. 2-3 złote (czasem są w tej samej cenie) to ja podziękuję - kupuje standardowe wydania. Z elektronicznymi wydaniami gier jest jest podobnie.
muve.pl pisze: To są tylko nagrody. Nie będzie możliwości kupienia ich za kasę.
System lojalnościowy działa w ten sposób, że użytkownik jest nagradzany na dwa sposoby. Punktami doświadczenia w gamifikacji za różne czynności na stronie oraz wirtualną walutą za zakupy.
Kompania powoli jest wyciszana, wszystko będzie działo się teraz w obrębie muve.pl.
No i bardzo dobrze, wydaje mi się :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Miejmy nadzieję, że zmiany wyjdą na dobre i wam i nam. Z niecierpliwością czekam na start nowego muve (pewnie jak i część łowców).
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Hambanga pisze: Miejmy nadzieję, że zmiany wyjdą na dobre i wam i nam. Z niecierpliwością czekam na start nowego muve (pewnie jak i część łowców).
No i ja mam taką nadzieję. :) System myślę, że jest całkiem interesujący. No, ale zobaczymy w praniu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Mam pytanie na temat zniżki jaka była/jest na dark souls ii scholar of the first sin z strony dark-souls.pl.
kod MUVE.PL-DARKSOUL.PL-DSII-PC miał obniżac o 28% cenę gry do 107zl.
Chciałem go wykorzystać, ale dostałem komunikat o błednym kodzie.
Czy kod juz stracil waznosc? Czy jest jeszcze jakis promocyjny od Was na DS2:softs?
Bardziej mi odpowiada zakup kodu steam niż pudełka.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Arge pisze: Mam pytanie na temat zniżki jaka była/jest na dark souls ii scholar of the first sin z strony dark-souls.pl.
kod MUVE.PL-DARKSOUL.PL-DSII-PC miał obniżac o 28% cenę gry do 107zl.
Chciałem go wykorzystać, ale dostałem komunikat o błednym kodzie.
Czy kod juz stracil waznosc? Czy jest jeszcze jakis promocyjny od Was na DS2:softs?
Bardziej mi odpowiada zakup kodu steam niż pudełka.
Pozdrawiam
Kod powinien już jakiś czas temu stracić swoją ważność, także nie zadziała.
Co do wersji Steam - pudełko też pod Steama się podepnie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

@muve, mam dwa pytania odnośnie nowego Batmana na PC, a konkretniej o przedpremierowe DLC z Harley Quinn.

Na stronie macie napisane, że jest to DLC pozwalające grać Harley na arenach wyzwań, tymczasem w innych sklepach jest to reklamowane jako "Harley Quinn Story Pack". To jest to samo?

I druga kwestia, macie może informację, czy wspomniane DLC jest w postaci osobnego kodu, czy zintegrowane bezpośrednio z kodem gry?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Keth pisze: @muve, mam dwa pytania odnośnie nowego Batmana na PC, a konkretniej o przedpremierowe DLC z Harley Quinn.

Na stronie macie napisane, że jest to DLC pozwalające grać Harley na arenach wyzwań, tymczasem w innych sklepach jest to reklamowane jako "Harley Quinn Story Pack". To jest to samo?

I druga kwestia, macie może informację, czy wspomniane DLC jest w postaci osobnego kodu, czy zintegrowane bezpośrednio z kodem gry?
Wg naszych informacji - to jest to samo. Kod ma być w pudełku.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

muve.pl pisze: Wg naszych informacji - to jest to samo. Kod ma być w pudełku.
Dzięki za odpowiedź :)
Chodziło mi też o to, czy jest jeden wspólny kod na grę i dlc, czy są osobne kody na grę i dlc, macie taką informację może?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

Keth pisze:
muve.pl pisze: Wg naszych informacji - to jest to samo. Kod ma być w pudełku.
Dzięki za odpowiedź :)
Chodziło mi też o to, czy jest jeden wspólny kod na grę i dlc, czy są osobne kody na grę i dlc, macie taką informację może?
Z tego co wiem - to są oddzielne kody.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Osom, dzięki :tak:
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

fragment maila dotyczącego zmian na muve:
3. Punkty srebra, punkty złota. O co w tym wszystkim chodzi?
Punkty srebra, to punkty z Kompanii Graczy przeniesione 1 do 1 do programu lojalnościowego muve.pl. Za zebrane punkty będzie mogli kupić nagrody, zniżki (takie, jak dotychczas) oraz zmienić je na punkty złota.

Punkty złota to docelowa waluta w programie lojalnościowym muve.pl. Zdobywacie ją, robiąc zakupy na muve.pl lub kupując ją za srebro. Złoto możecie wykorzystać na nagrody, aukcje lub na obniżkę ceny kolejnych zakupów (nawet do 1 zł).
czy tylko ja mam przeczucie, że punkty srebra z założenia mają być sprytnym sposobem na zmniejszenie wartości punktów zebranych w dotychczasowej kompanii? tak żeby można było powiedzieć "punkty z Kompanii Graczy przeniesione 1 do 1", ale jednak dopiero za te punkty można kupić docelowe punkty złota albo nagrody i zniżki, ale pewnie za większą ich ilość niż w przypadku punktów złota. wiadomo, że są to tylko przypuszczenia i pewnie nic się nie wyjaśni przed startem tego całego przedsięwzięcia, ale tak mi to brzmi...
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

KQuest pisze: czy tylko ja mam przeczucie, że punkty srebra z założenia mają być sprytnym sposobem na zmniejszenie wartości punktów zebranych w dotychczasowej kompanii? tak żeby można było powiedzieć "punkty z Kompanii Graczy przeniesione 1 do 1", ale jednak dopiero za te punkty można kupić docelowe punkty złota albo nagrody i zniżki, ale pewnie za większą ich ilość niż w przypadku punktów złota. wiadomo, że są to tylko przypuszczenia i pewnie nic się nie wyjaśni przed startem tego całego przedsięwzięcia, ale tak mi to brzmi...
Dokładnie o tym samym pomyślałem.

@Muve: kiedy dostaniemy dostęp do bety nowego portalu ("lochu") ?
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

A tak. Tak postanowiliśmy sobie, że będziemy o nowym muve opowiadać.
KQuest pisze: fragment maila dotyczącego zmian na muve:
3. Punkty srebra, punkty złota. O co w tym wszystkim chodzi?
Punkty srebra, to punkty z Kompanii Graczy przeniesione 1 do 1 do programu lojalnościowego muve.pl. Za zebrane punkty będzie mogli kupić nagrody, zniżki (takie, jak dotychczas) oraz zmienić je na punkty złota.

Punkty złota to docelowa waluta w programie lojalnościowym muve.pl. Zdobywacie ją, robiąc zakupy na muve.pl lub kupując ją za srebro. Złoto możecie wykorzystać na nagrody, aukcje lub na obniżkę ceny kolejnych zakupów (nawet do 1 zł).
czy tylko ja mam przeczucie, że punkty srebra z założenia mają być sprytnym sposobem na zmniejszenie wartości punktów zebranych w dotychczasowej kompanii? tak żeby można było powiedzieć "punkty z Kompanii Graczy przeniesione 1 do 1", ale jednak dopiero za te punkty można kupić docelowe punkty złota albo nagrody i zniżki, ale pewnie za większą ich ilość niż w przypadku punktów złota. wiadomo, że są to tylko przypuszczenia i pewnie nic się nie wyjaśni przed startem tego całego przedsięwzięcia, ale tak mi to brzmi...
Chodzi o to, że nie jest możliwe przeniesienie punktów z Kompanii Graczy do nowego systemu. W nowym systemie punkty złota mają wartość realnych pieniędzy. Wcześniej te punkty były wirtualne bez rzeczywistego przełożenia na faktyczną wartość.

Postanowiliśmy w takim razie przenieść stary program w stosunku 1 do 1. Będzie to działało dokładnie tak, jak do tej pory.
Za srebro kupicie nagrody, zniżki -40 na PC i -20 na konsole (przy zastrzeżeniu, że będą działać na tych samych warunkach, co teraz).

Za złoto można kupić wszystko w sklepie. Jak zbierzecie punkty złota o wartości 1000 zł, to będziecie mogli produkt o wartości 1001 zł kupić za 1 zł. Do tego za złoto kupicie nagrody i weźmiecie udział w aukcjach.

No i pytanie do Was - jaką wartość mają punkty z Kompanii Graczy wg Was? :>
McSnake pisze: @Muve: kiedy dostaniemy dostęp do bety nowego portalu ("lochu") ?
Po E3.
Awatar użytkownika
Przedstawiciel
Kontakt:

No i co jeszcze ważne - docelowo w systemie lojalnościowym zostanie tylko złoto. Także transmisja ze srebra na złoto jest tutaj kluczowa.
ODPOWIEDZ