Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Just Cause 3, czy AK mają w większości problemy tylko na radeonach. Gry z logiem nvidi nie działają prawie w ogóle na radeonach. Mi tam AK się bardzo podoba i wg mnie na teraz jest bardzo grywalny.
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
To bzrmi jakby było przetłumaczone przez google tłumacza .
A gry z programu GameWorks jak są dobrze zoptymalizowane / połatane, to działają poprawnie na Radeonach.
- Podziękował: 298 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Dokładnie, zresztą gry oparte o Gameworks także mają problemy na kartach Nvidii jeżeli mają skopaną optymalizację, u mnie Batman nie był grywalny na 680.
- Podziękował: 113 razy
- Podziękowania: 76 razy
- Kontakt:
Nie idąc tą drogą - powiedzcie, kiedy pisze się do supportu Valve o usunięcie jakiegoś klucza z biblioteki Steam (bo np. dodało się sobie grę z lockiem na uruchomienie u nas w Polsce) to klucz staje się znowu "nówką" i inna osoba może go bez przeszkód aktywować?
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
W takim wypadku postępujesz tak jak w przypadku Batmana zwracasz produkt i chcesz zwrot kasy i tyle. Każdy sklep przyjmował klucze, opakowania z grami za zgodą WB. Nikt nie kazał ci czekać na pathe. Mogłeś zwrócić towar wydać kasę na coś innego a Batmana kupić za rok na przecenie albo po konsultacji z kolegami, że gra jest na tyle spathowana by można było w nią grać na twoim sprzęcie bądź pokazać środkowy palec w stylu mojej kasy już nie dostaniecie. Darmowe batmany są dla osób które zwrotów nie zrobiły czyli wyraziły zgodę dla WB poczekamy na pathe. Zapewne także znalazła się grupa osób które zyskały na sytuacji ukończyła grę bez pathy a grę następnie zwróciła.mariohyper pisze:Poprawili ,ale ten produkt w ogóle nie powinien pojawić się w sprzedaży w terminie jakim przewidziano pierwszą premierę tej gry .Chyba że dla Ciebie zadośćuczynieniem byłoby kupno nowego auta z salonu gdzie nie mógłbyś nim jeździć,za pól roku firma z by Ci auto naprawiła i w ramach rekompenasty otrzymałbyś lewarek i wycieraczki które już masz.No i właśnie "zwłaszcza że już sporo naprawili"mam być wdzięczny z tego powodu?Grę dostałem za darmo?Auto też Ci naprawili możesz jezdzić tylko nie szybciej niż 100km/h bo jeszcze nie wszystko jest okbuck pisze:Na wypadek, gdyby to o mnie chodziło, wyjaśniam: W żadnym wypadku nie bronię takiego postępowania żadnego wydawcy. Napisałem tylko (żartem), że "szacun" za dotrzymanie terminu udostępnienia gier w ramach rekompensaty.
Co to ma do zwalonego portu na pc? Nic. Zwłaszcza, że sporo już naprawili.
By nie posądzono mnie o stronniczość dla WB dodam, że ota wersja nie powinna ujrzeć światła dziennego ale robić awanturę o darmowe Batmany bo ja nic z tego nie mam to jest poprostu śmieszne.
- Podziękowania: 49 razy
- Kontakt:
Ja nie robie awantury o darmowe batmany. Zwroty gry Batman nie wyszły z dobrej inicjatywy WB tylko polityki Steam. Pudełka można bylo zwracać dopiero później, bo wyszła afera że na platformie steam można a co z pudelkami. Ja swojej kopio nie oddałem bo chyba nawet noe mogłem, kupilem na cdkeys. Osoby które otrzymały grę z nVidia też poniekąd zostały oszukane ponieważ mogli poczekać i kupić jak byl dodawany MGS. Uprzedzając odpowiedzi typu że i tak otrzymali ją za darmo więc nic nie maja do gadania jest trochę nie poważne. Czy ty dając taki przykład że dasz sie namówić na inną siec komórkowa, ponieważ w dobrym abonamencie otrzymasz gratis darmowy internet ale nie będziesz mógł w pełni korzystać nie będziesz się czuł oszukany? Gdzie za miesiac lub dwa inne osoby otrzymają ten sam abonament z pelni działającym gratisem. Moze to nie dokonca dobry przykład, ale taki najszybciej wpadł mo do głowy.
- Podziękował: 15 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
Jeśli dystrybucją pudełek zajmuje się jakiś sklep powiedzmy muve to sam z siebie nie ogłosi, że przyjmie zwrot produktu. Musi poczekać na oficjalne stanowisko WB i nie wystarczy do tego info w mediach, że można robić zwroty tylko muszą dostać mejla z dokładnymi instrukcjami na jakich zasadach mają przyjmować zwroty by potem odzyskać od nich kasę itp, więc czas na organizację tego jest potrzebny. Nie wydaje mi się by zwrot pudełek był wymuszony przez to, że oburzyła się społeczność. Raczej było to zaplanowane tylko w momencie wydania informacji "przyjmujemy też zwroty pudełek" jakaś instrukcja do sklepów musiała być słana by nie odpisywali przez parę godzin "my jeszcze nic nie wiemy" przez parę h. To moje gdybania na ten temat jakby co pewności mieć nie mogę.
Dobrze, że wspomniałeś, że cdkeys nie przyjęło zwrotów. Kolejny argument by nie kupować w kluczykarniach.
Dobrze, że wspomniałeś, że cdkeys nie przyjęło zwrotów. Kolejny argument by nie kupować w kluczykarniach.
Tylko jak gra z gameworks jest dobrze zoptymalizowana to wtedy o wiele droższe karty amd mają takie same fpsy jak tańsze gtsy.To bzrmi jakby było przetłumaczone przez google tłumacza .
A gry z programu GameWorks jak są dobrze zoptymalizowane / połatane, to działają poprawnie na Radeonach.
Tego nic nie zmieni, że amd kiepsko obsługuje teselację oraz ma skopane sterowniki, a na te pod just cause 3 trzeba będzie pewnie poczekać.
Ale to nie temat na takie dyskusje.
Pozdro
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 61 razy
- Kontakt:
Po dodaniu tokena do konta, ceny kart są nizsze o tego 1 centa, więc trochę się oszczedzi na zakupach braków do setów.
Mały przękret jest w już wystawionych aukcjach. Np za kartę wartą 5 centów (wystawiana 2 tyg temu) dostaje się 3 centy. Obecnie jest info, że kupujący zapłaci 4, a ja otrzymam 3. Jeżeli teraz anuluje ta aukcję i wystawię ponownie za 5 centów to dostanę 4, a nie 3 centy. Zysk do 16 grudnia 1 centa na każdej karcie. Jesli macie wystawiona sporą liczbe kart to, chyba warto je wycofać i ponownie wystawić . Na sporej ilości kart to już się może zbierać ładna sumka.
Ten upust (5-30%) jest poniekąd kosztem osób, które mają wystawione aukcje/nie mają mobilnego tokena.
Mały przękret jest w już wystawionych aukcjach. Np za kartę wartą 5 centów (wystawiana 2 tyg temu) dostaje się 3 centy. Obecnie jest info, że kupujący zapłaci 4, a ja otrzymam 3. Jeżeli teraz anuluje ta aukcję i wystawię ponownie za 5 centów to dostanę 4, a nie 3 centy. Zysk do 16 grudnia 1 centa na każdej karcie. Jesli macie wystawiona sporą liczbe kart to, chyba warto je wycofać i ponownie wystawić . Na sporej ilości kart to już się może zbierać ładna sumka.

Ten upust (5-30%) jest poniekąd kosztem osób, które mają wystawione aukcje/nie mają mobilnego tokena.
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Miałam przedmioty, których nie mogłam sprzedać od stycznia - wystawione i "zapomniane", potem jakaś gra została zbundlowana więc był wysyp tańszych ofert itp. Z 3 razy już przerzucałam ceny ok 120 kart / teł zmieniając tak, żeby nie były zakopane pod murem z kilkunastu tysięcy innych ofert (w międzyczasie minęła wyprzedaż letnia, która z powodu braku jakiegokolwiek eventu nie napędziła popytu na karty) . Ostatecznie 5 dni temu zrobiłam kolejną obniżkę wystawiając je w cenie równej najniższej lub o 1 cent niższej (jak kolejny próg cenowy miał jakieś 900+ ofert).
Skutkiem tego na rynku mam jeszcze tylko 50 przedmiotów, wpadło ok 4€. Może ostatecznie stracę z z 2€ na tej ostatniej obniżce o 1 - 2 centy na karcie, ale miałam już szczerze dość czekania aż te śmieci mi się sprzedadzą
A ich wartość i tak tylko i wyłącznie praktycznie ciągle spada, nawet teraz hińzkie bajki jak Sakura Spirit trafiają do bundli i cena kart leci w dół.
EDIT
Steam umożliwia teraz WŁASNORĘCZNE usuwanie gier. Bez żadnego potwierdzenia. Ot tak, wystarczy przez klienta wejść w pomoc techniczną, wpisać nazwę gry i wybrać opcję "tak, chcę trwale usunąć wybraną pozycję". Pokaże się takie okno:

Usunęłam grę z alta. Na SG pisza, że grę można przywrócić do 10 min od usunięcia. (trzeba znowu wpisać tytuł gry i wybrać opcję "Nie ma jej w mojej bibliotece" => "Restore the previously removed package to my account")
Skutkiem tego na rynku mam jeszcze tylko 50 przedmiotów, wpadło ok 4€. Może ostatecznie stracę z z 2€ na tej ostatniej obniżce o 1 - 2 centy na karcie, ale miałam już szczerze dość czekania aż te śmieci mi się sprzedadzą

EDIT
Steam umożliwia teraz WŁASNORĘCZNE usuwanie gier. Bez żadnego potwierdzenia. Ot tak, wystarczy przez klienta wejść w pomoc techniczną, wpisać nazwę gry i wybrać opcję "tak, chcę trwale usunąć wybraną pozycję". Pokaże się takie okno:

Usunęłam grę z alta. Na SG pisza, że grę można przywrócić do 10 min od usunięcia. (trzeba znowu wpisać tytuł gry i wybrać opcję "Nie ma jej w mojej bibliotece" => "Restore the previously removed package to my account")
Ostatnio zmieniony 3 gru 2015, o 22:44 przez MSKOTOR, łącznie zmieniany 2 razy.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 45 razy
- Kontakt:
Nie wiem kiedy to weszło ale można sobie usuwać gry z biblioteki.
https://twitter.com/Rirse/status/672525665929814016
https://twitter.com/Rirse/status/672525665929814016
- Podziękował: 104 razy
- Podziękowania: 48 razy
- Kontakt:
Tej opcji mi brakowało.MSKOTOR pisze: Steam umożliwia teraz WŁASNORĘCZNE usuwanie gier. Bez żadnego potwierdzenia. Ot tak, wystarczy przez klienta wejść w pomoc techniczną, wpisać nazwę gry i wybrać opcję "tak, chcę trwale usunąć wybraną pozycję". Pokaże się takie okno:
Już jest pierwszy problem. Jeśli aktywowaliśmy gry z jakiegoś bundla gdzie były jako jeden klucz, a chcielibyśmy tylko 1 grę usunąć, a resztę zostawić to i tak będzie tylko możliwość usunięcia wszystkich. Niby logiczne, ale myślałem że to jakoś inaczej zrobią.
Ostatnio zmieniony 3 gru 2015, o 23:42 przez Merque, łącznie zmieniany 1 raz.
Jako osoba co usuwała gry przez Support Steama miesiąc temu:
Usuwając grę nie tracisz żadnych danych, więc jeśli ją kupisz ponownie wyświetlany czas/osiągi/itp wrócą.
Jedynie znika ona z prywatnej biblioteki oraz z widoku twojego publicznego konta.
Support mi wytłumaczył że tego typu dane aktualnie nie są możliwe do zmiany, więc np % osiągów nadal będzie ci liczyć daną grę.
Wątpię by od tego czasu zmienili coś, więc nieskończony idle kart również nie będzie miał miejsca.
Tak teraz mam żetony operacji Csa, nie mając już Csa ;D
Usuwając grę nie tracisz żadnych danych, więc jeśli ją kupisz ponownie wyświetlany czas/osiągi/itp wrócą.
Jedynie znika ona z prywatnej biblioteki oraz z widoku twojego publicznego konta.
Support mi wytłumaczył że tego typu dane aktualnie nie są możliwe do zmiany, więc np % osiągów nadal będzie ci liczyć daną grę.
Wątpię by od tego czasu zmienili coś, więc nieskończony idle kart również nie będzie miał miejsca.
Tak teraz mam żetony operacji Csa, nie mając już Csa ;D
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Trzeba uważać na tytuły zakupione w różnych paczkach. Chciałem usunąć TF2 który mi dodało z Orange Boxa i mimo tego, że potwierdzało usunięcie tylko tej gry, to z biblioteki mi zjadło wszystkie HL2 i Portal.
- Podziękował: 154 razy
- Podziękowania: 82 razy
- Kontakt:
No spoko, ale od tego jest opcja ukrywania niechcianych/ogranych gier czy też robienia zakładek. Ja to od dawna stosuję i jestem happy.