Wasze sugestie i pomysły
Hm. Tak sobie myślę i fajnie by było gdyby Mini-Czat działał podobnie do tego z http://ipsviet.com/ - ta strona pozwala na przetestowanie.
Przykładowo podczas wklejana zdjęć na Mini-Czat zamiast pojawienia się linka, pokazuje się obraz (o ile w linku na końcu jest np. .png czy .gif) a po naciśnięciu na zdjęcie po prostu się powiększa, i kilka innych bajerów.
Fajnie by było mieć coś "nowoczesnego".
Przykładowo podczas wklejana zdjęć na Mini-Czat zamiast pojawienia się linka, pokazuje się obraz (o ile w linku na końcu jest np. .png czy .gif) a po naciśnięciu na zdjęcie po prostu się powiększa, i kilka innych bajerów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 11 razy
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę fakt, że na shoutboxie rzadko wrzuca się normalne zdjęcia z internetu to nie sądzę żeby to był dobry pomysł.FlashGordon pisze: Hm. Tak sobie myślę i fajnie by było gdyby Mini-Czat działał podobnie do tego z http://ipsviet.com/ - ta strona pozwala na przetestowanie.
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Taka drobiazgu sugestia.
Chciałabym dostać spersonalizowaną możliwość wyłączenia emoticon na czacie, w typie "wyłącz uśmieszki" lub coś jak code, który zrobi z tego
to: Możnaby wyłączyć konwertowanie a zostawić konwertowanie Emotki z nosem będą się dalej konwertować - i tak brzydkie są - a te bez będą wyglądać rozsądnie, wilk syty i owca cała ^^ Jeśli nie da rady, może odświeżenie emotek (to
jest nie przyjęcia, to jakiś potworek jest kompletnie nie powiązany z emotą od której pochodzi (BTW to
też się nie nadaje, to uśmiech jest). Po prawdzie lepsza byłaby możliwość wyłączania emotek na życzenie piszącego, bo w razie ewentualnego odświeżenia zawsze znajdzie się emotka która pasować nie będzie.
Chciałabym dostać spersonalizowaną możliwość wyłączenia emoticon na czacie, w typie "wyłącz uśmieszki" lub coś jak code, który zrobi z tego

Kod: Zaznacz cały
:x
:)
:-)

:P

- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Wygląda na to, że nowe "dewocjonalia" popsuły profile.
Czysto kosmetyczna rewolucja klubów bardziej zaśmieca wygląd tematów, niż kolorki nicków.
Będzie możliwość zablokowania wyświetlania medali przy każdym z postów użytkownika?
Sugeruję wrócić do kolorków. Proponuję przejrzeć paletę barw i wybrać od razu kolory od 500 do 8k i po problemie...
Czysto kosmetyczna rewolucja klubów bardziej zaśmieca wygląd tematów, niż kolorki nicków.
Będzie możliwość zablokowania wyświetlania medali przy każdym z postów użytkownika?
Sugeruję wrócić do kolorków. Proponuję przejrzeć paletę barw i wybrać od razu kolory od 500 do 8k i po problemie...
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Popieram. Te medale są brzydkie i nie widzę sensu w zaśmiecaniu forum tymi brzydkimi ikonkami, zwłaszcza że kolorki dobrze funkcjonowały i było to bardzo czytelne.
Właśnie widzę na przykładzie Snejka post wyżej jak się zrobiło przez to mniej tęczowo.

Na czacie nie widać medali, na liście zidentyfikowanych użytkowników również. Musisz się pogodzić, że Twój majtkowy róż odszedł na zawsze. Z czasem się przyzwyczaisz.
Medale są prawie tak fajne jak kafelki na głównej.
- Podziękował: 249 razy
- Podziękowania: 393 razy
- Kontakt:
Majtkowy róż był pomysłem rekime, sam go wybrał, choć inne propozycje były dużo ciekawsze.
Kolory nicków miały jedną dużą zaletę, przy wymianie korespondencji na forum, od razu widać było po kolorze, czy ktoś jest "starym wyjadaczem", czy początkującym łowcą cebuli.
Przydawało się to też na pchlim targu.
Zawsze to pewniej coś kupić od czarnego/fioletowego/różowego niż od "bladoskórego".
Przyzwyczajać się nie muszę, mój nick wyświetla się automatycznie i nie mam na to żadnego wpływu.
Szczerze mówiąc obecnie wolę "brak koloru" zwykłego usera od "boldu" zadłużonych.
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Czyżby skrzynkę będę musiał przymusowo czyścić?
Jakoś ostatnio nie kasowałem i dziś dostałem parę pw o medalikach... i odczytane. Znów jakieś dochodzą i nie mogę czytać... Może miałem zawyżoną pojemność?
"Folder jest w 208% zapełniony (przechowywana jest 104 z maksymalnej liczby 50 wiadomości)". Trzeba będzie zrobić trasha...
Edit:
Wyjaśnione...

"Folder jest w 208% zapełniony (przechowywana jest 104 z maksymalnej liczby 50 wiadomości)". Trzeba będzie zrobić trasha...
Edit:
Wyjaśnione...
Ostatnio zmieniony 19 maja 2016, o 23:26 przez JACKo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Discord: remike#9022
- Podziękował: 576 razy
- Podziękowania: 261 razy
- Kontakt:
Medale zostają. Co do kolorków, to myślałem, żeby zasłużeni mieli kilka kolorków do wyboru poza czarnym.
Chciałbym jeszcze zmienić kryteria wstępu do grupy zasłużonych oraz zrezygnować z przyzwania +repa członkom klubów. Ale to jutro ogarnę.
Chciałbym jeszcze zmienić kryteria wstępu do grupy zasłużonych oraz zrezygnować z przyzwania +repa członkom klubów. Ale to jutro ogarnę.