Wasze sugestie i pomysły

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Sugerowałbym wywalić/ukryć okienko wideo na stronie głównej, bo od pięciu miesięcy mamy tam choinkę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Na Łowcach święta są cały rok :E Zresztą jeszcze kilka miesięcy i znowu będzie na czasie :E
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Hm. Tak sobie myślę i fajnie by było gdyby Mini-Czat działał podobnie do tego z http://ipsviet.com/ - ta strona pozwala na przetestowanie.

Przykładowo podczas wklejana zdjęć na Mini-Czat zamiast pojawienia się linka, pokazuje się obraz (o ile w linku na końcu jest np. .png czy .gif) a po naciśnięciu na zdjęcie po prostu się powiększa, i kilka innych bajerów.

Fajnie by było mieć coś "nowoczesnego".
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

FlashGordon pisze: Hm. Tak sobie myślę i fajnie by było gdyby Mini-Czat działał podobnie do tego z http://ipsviet.com/ - ta strona pozwala na przetestowanie.

Przykładowo podczas wklejana zdjęć na Mini-Czat zamiast pojawienia się linka, pokazuje się obraz (o ile w linku na końcu jest np. .png czy .gif) a po naciśnięciu na zdjęcie po prostu się powiększa, i kilka innych bajerów.

Fajnie by było mieć coś "nowoczesnego".
Biorąc pod uwagę fakt, że na shoutboxie rzadko wrzuca się normalne zdjęcia z internetu to nie sądzę żeby to był dobry pomysł.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Taka drobiazgu sugestia.

Chciałabym dostać spersonalizowaną możliwość wyłączenia emoticon na czacie, w typie "wyłącz uśmieszki" lub coś jak code, który zrobi z tego :x to: Możnaby wyłączyć konwertowanie a zostawić konwertowanie Emotki z nosem będą się dalej konwertować - i tak brzydkie są - a te bez będą wyglądać rozsądnie, wilk syty i owca cała ^^ Jeśli nie da rady, może odświeżenie emotek (to :x jest nie przyjęcia, to jakiś potworek jest kompletnie nie powiązany z emotą od której pochodzi (BTW to :P też się nie nadaje, to uśmiech jest). Po prawdzie lepsza byłaby możliwość wyłączania emotek na życzenie piszącego, bo w razie ewentualnego odświeżenia zawsze znajdzie się emotka która pasować nie będzie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Czy teraz będziemy zmuszeni nosić te kolorki, czy będzie możliwość ich zmiany? Nie przeszkadza mi to, tylko z ciekawości pytam ;)

ps. medale coś się chyba popsuły :E
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: Czy teraz będziemy zmuszeni nosić te kolorki, czy będzie możliwość ich zmiany? Nie przeszkadza mi to, tylko z ciekawości pytam ;)
Do wyboru masz kolorek, albo brak kolorku - do ustawienia w profilu (jak zaczną działać oczywiście).
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Vector pisze:
FotelSkrzypi pisze: Czy teraz będziemy zmuszeni nosić te kolorki, czy będzie możliwość ich zmiany? Nie przeszkadza mi to, tylko z ciekawości pytam ;)
Do wyboru masz kolorek, albo brak kolorku - do ustawienia w profilu (jak zaczną działać oczywiście).
Właśnie zauważyłem, a nie mogłem tego znaleźć. Kiedyś chyba można było przełączać sobie między tymi fioletowymi i różowymi, a teraz jeden jest dla Zasłużonych. Dzięki :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Wygląda na to, że nowe "dewocjonalia" popsuły profile.
Czysto kosmetyczna rewolucja klubów bardziej zaśmieca wygląd tematów, niż kolorki nicków.

Będzie możliwość zablokowania wyświetlania medali przy każdym z postów użytkownika?

Sugeruję wrócić do kolorków. Proponuję przejrzeć paletę barw i wybrać od razu kolory od 500 do 8k i po problemie...
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

McSnake pisze: Sugeruję wrócić do kolorków. Proponuję przejrzeć paletę barw i wybrać od razu kolory od 500 do 8k i po problemie...
Przecież właśnie dlatego kolorki odeszły do lamusa. To jest poważne forum, a nie jakieś tęczowisko.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Vector pisze:
McSnake pisze: Sugeruję wrócić do kolorków. Proponuję przejrzeć paletę barw i wybrać od razu kolory od 500 do 8k i po problemie...
Przecież właśnie dlatego kolorki odeszły do lamusa. To jest poważne forum, a nie jakieś tęczowisko.
Pozwól, że będę Cię cytował :trollface:
Pomysł z wyświetlaniem kompletu medali pod "belką" każdego użytkownika, w każdym poście jest 100x razy większym "tęczowiskiem" niż same kolor nicków.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

McSnake pisze: Sugeruję wrócić do kolorków.
Popieram. Te medale są brzydkie i nie widzę sensu w zaśmiecaniu forum tymi brzydkimi ikonkami, zwłaszcza że kolorki dobrze funkcjonowały i było to bardzo czytelne.
Vector pisze:
Właśnie widzę na przykładzie Snejka post wyżej jak się zrobiło przez to mniej tęczowo. :E
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

McSnake pisze: Pomysł z wyświetlaniem kompletu medali pod "belką" każdego użytkownika, w każdym poście jest 100x razy większym "tęczowiskiem" niż same kolor nicków.
Na czacie nie widać medali, na liście zidentyfikowanych użytkowników również. Musisz się pogodzić, że Twój majtkowy róż odszedł na zawsze. Z czasem się przyzwyczaisz.

Medale są prawie tak fajne jak kafelki na głównej.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Vector pisze:
McSnake pisze: Pomysł z wyświetlaniem kompletu medali pod "belką" każdego użytkownika, w każdym poście jest 100x razy większym "tęczowiskiem" niż same kolor nicków.
Na czacie nie widać medali, na liście zidentyfikowanych użytkowników również. Musisz się pogodzić, że Twój majtkowy róż odszedł na zawsze. Z czasem się przyzwyczaisz.

Medale są prawie tak fajne jak kafelki na głównej.
Majtkowy róż był pomysłem rekime, sam go wybrał, choć inne propozycje były dużo ciekawsze.

Kolory nicków miały jedną dużą zaletę, przy wymianie korespondencji na forum, od razu widać było po kolorze, czy ktoś jest "starym wyjadaczem", czy początkującym łowcą cebuli.
Przydawało się to też na pchlim targu.
Zawsze to pewniej coś kupić od czarnego/fioletowego/różowego niż od "bladoskórego".

Przyzwyczajać się nie muszę, mój nick wyświetla się automatycznie i nie mam na to żadnego wpływu.
Szczerze mówiąc obecnie wolę "brak koloru" zwykłego usera od "boldu" zadłużonych.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Czyżby skrzynkę będę musiał przymusowo czyścić? ;) Jakoś ostatnio nie kasowałem i dziś dostałem parę pw o medalikach... i odczytane. Znów jakieś dochodzą i nie mogę czytać... Może miałem zawyżoną pojemność?
"Folder jest w 208% zapełniony (przechowywana jest 104 z maksymalnej liczby 50 wiadomości)". Trzeba będzie zrobić trasha...

Edit:
Wyjaśnione...
Ostatnio zmieniony 19 maja 2016, o 23:26 przez JACKo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Medale zostają. Co do kolorków, to myślałem, żeby zasłużeni mieli kilka kolorków do wyboru poza czarnym.

Chciałbym jeszcze zmienić kryteria wstępu do grupy zasłużonych oraz zrezygnować z przyzwania +repa członkom klubów. Ale to jutro ogarnę.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

remike pisze: Medale zostają. Co do kolorków, to myślałem, żeby zasłużeni mieli kilka kolorków do wyboru poza czarnym.

Chciałbym jeszcze zmienić kryteria wstępu do grupy zasłużonych oraz zrezygnować z przyzwania +repa członkom klubów. Ale to jutro ogarnę.
Przeróbka "zadłużonych" by się przydała, to fakt.
Od liczby postów są "belki" ("Robin Hood", "Hitman", "Predator", "Łowca"). Może kolorki uzależnić od stażu na forum?
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

No tak myślę - staż + reputacja.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Literówka w ustawieniach "Przyznanu medal z Tyci"
Same medale fajne, ale jeśli ma być ich więcej to mogłyby być mniejsze odrobinę :)
ODPOWIEDZ