Dzielimy się swoją konfiguracją, liczbą klatek jaką osiągnęliśmy przy konkretnych ustawieniach graficznych w rożnych miejscach gry. Mam nadzieje że dyskusja i doświadczenia jakie z niej wyniesiemy pomoże dobrać idealne ustawienia dla naszych maszyn.
Zacznę, mój PC z marca 2013 z świeżutkim systemem

RAM: 8 GB (2x4 GB) PATRIOT 1600 CL9 800 MHZ 9-9-9-24
CPU: AMD Phenom II X4 Black Edition 965 3,4 GHz @ 3,9 GHz (w AMD OverDrive, nie wiem czy coś to daje ale uruchamiam)
GPU: NVIDIA GeForce GTX 660 MSI Twin Frozr III OC 2GB GDDR5
HDD: SEAGATE BARRACUDA 7200.14, 1TB SATAIII/600 7200RPM, 64MB Cache
Czyli minimalna konfiguracja

Wybrałem wszystko z postprocessingu na "włączone" oprócz antyaliasingu bo i tak za daleko siedzę żeby zważyć takie FXAA ale może jutro (dziś) sprawdzę ile klatek kradnie. W grafice kombinacja średnich i wysokich (jakoś terenu, jakość tekstur, poziom szczegółowości). Gra prawie sama mi to zaproponowała, podniosłem jeden albo dwa parametry z niskich na średnie.
Framerate to 28-33 FPS w prologu co sprawilo że zalockowałem grę na 30 klatkach w opcjach, sterowanie nadal jest responsywne choć zdażają się spadki do 28/29 na ułamki sekund. W cut-scenkach (jednej jak do tej pory) 26 fps (?) i ściszony głos.
Ogólnie już na dzień premiery jest bardzo dobrze (zobaczymy jak do jakiegoś większego miasta dotrę ale chyba dużo modeli w zamkniętych uliczkach nie będzie tak straszne jak bezkresny krajobraz) a przyszłe łatki może jeszcze poprawią stabilność i możę wydajność. Nawet jeżeli w mieście z jakiegoś "wysokie" będę musiał zrobić "średnie" jak na posiadacza komputera z ramki "minimalne" jestem bardzo zadowolony

A jak tam u was Panowie i Panie ?
Edit: No więc sprawdziłem, włączyłem wygładzanie krawędzi (prawdopodobnie FXAA) i odlockowałem grę. Pobiegałem po terenie 35-40 FPS, we wsi do 25 FPS. Wyłączyłem FXAA i zalockowałem grę, Biały Sad 27-30 FPS. W klatkach dużej różnicy nie ma ale niestety zapasu mocy już nie mam więc wszystko poniżej 30 FPS jest cenne, gram bez FXAA.