X

Red Dead Redemption 2

Problem z save

Moderator: Redaktorzy

Red Dead Redemption 2

Postprzez karakortada » 3 lut 2019, o 14:49

Cześć,
otóż mam problem z wczytaniem manualnego save'a w RDR2. Zapisuję wszystko dobrze, mam na pewno swoje zapisy, ale gdy coś "spieprzę" i chciałabym zacząć na przykład misję od początku, posiadam zapis tuż przed tą misją, chcę go wczytać, a gra wywala mnie w całkiem innym miejscu niż ten zapis powstał, korzystając z autosave'a. Nie mam pojęcia co miałabym robić w tym wypadku nie tak. Czy gra posiada jakieś swoje dziwne widzimisię i w takich prostych sytuacjach jak powiedzmy misja z polowaniem na coś, jak się już da ciała, to nie pozwala tego powtórzyć? Tylko po co w takim wypadku daje możliwość zapisania w każdym momencie, skoro nie można potem z takiego zapisu skorzystać?
Będę wdzięczna za uświadomienie mnie w tym temacie :)
  • 0

karakortada
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 58
Dołączył(a): 5 cze 2014
Reputacja: 0
Płeć: Kobieta

Re: Red Dead Redemption 2

Postprzez PiccoloPL » 3 lut 2019, o 16:07

Wczytywanie manualne dotyczy tylko stanu posiadania i odchaczonych misji. To jest open world i wczytanie przenosi postać w jakieś miejsce z okolicy chyba takie gdzie można sobie ognisko rozbić. Pewnie dlatego by czasem nie wczytać sie na jakimś npc. Z tego co pamiętam to tak czy inaczej było chyba w menu powtórz misje, albo checkpoint.
  • 0

PiccoloPL
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 3208
Dołączył(a): 16 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 34
Płeć: Mężczyzna

Re: Red Dead Redemption 2

Postprzez karakortada » 3 lut 2019, o 17:44

Dzięki bardzo za pomoc. Faktycznie pogrzebałam i jest powtórz misję. Tak czy inaczej, jakieś mało przyjazne są dla mnie te rozwiązania. Tłumaczenie się otwartym światem też nie do końca mnie przekonuje, bo nawet w takim mega rozwleczonym AC Odyssey takich problemów nie miałam. Wszystko prosto i przyjemnie, jak zapisałam, tak wczytywało, bez zbędnego wchodzenia w jakieś mało intuicyjne zakładki menu. Tak czy inaczej, jeszcze raz dziękuję za pomoc :)
  • 0

karakortada
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 58
Dołączył(a): 5 cze 2014
Reputacja: 0
Płeć: Kobieta

Re: Red Dead Redemption 2

Postprzez karakortada » 3 lut 2019, o 18:18

Chociaż muszę dodać jeszcze, że z tym powtórzeniem misji, to też nie jest idealne rozwiązanie w tym momencie, bo potrafi dać mi jakiś z d.. ekwipunek nagle. Dodatkowo, niby gra zapisuje się podczas snu, są inne punkty kontrolne podczas danej misji, ale jak przychodzi co, do czego, to nie ma możliwości z nich skorzystania. Frustrujące to wszystko jest.
  • 0

karakortada
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 58
Dołączył(a): 5 cze 2014
Reputacja: 0
Płeć: Kobieta


Powrót do Mam problem/poszukuję

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: DiscussedAxe3, pikikd, rocannon, Silas i 16 gości