Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 261 razy
Podziękowania: 387 razy
Kontakt:

O widzisz, a mi natomiast jedynka i dwójka kompletnie nie siadły, a trójkę przeszedłem z przyjemnością :)
Czyli wiemy co będzie niebawem w Choice ;)
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
Takelot
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 23 razy
Kontakt:

czy ktoś z forumowiczów zakupił Shadow Warrior 3: Deluxe Definitive Edition bo mam dość spory problem, w skrócie rzuciłem się na grę kupiłem w bundlu z 1 i 2 za 27 zł ale po przemyśleniu mówię sobie fajnie by było mieć delux zwróciłem ja do steam po 1 dniu kasa z powrotem przyszła dopłaciłem te 7 zł i wiecie co dalej widnieje jaka zwykła Warrior 3: Definitive Edition wchodząc na steamdb widnieje że kupiłem zwykłą wersje no co za tym idzie brakuje 2 DLC które rzekomo są w wersji Delux pomimo iż są nie dostępne normalnie bo widnieje non price pytanie moje czy ktoś z forumowiczów zakupił konkretnie Shadow Warrior 3: Deluxe Definitive Edition i posiada te dlc czy po prostu każdy bez względu na wersje dostaje zwykłą bo jeśli tak to bez sensu było dopłacać 7 zl za nic
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1042 razy
Podziękowania: 1024 razy
Kontakt:

a sprawdzałeś zamiast na stronie sklepu to w bibliotece w sekcji DLC czy masz te dlc's? jeśli nie to rob znowu refund i kup to co miałeś na początku o ile jeszcze jest czas na zakup promocyjny

ogolnie to najlepiej popatrzeć na steamdb na dane pakiety i co zawierają, można sprawdzić ktory dokladnie sub się posiada i co on zawiera ale tu nie doradzę bo średnio się w tym orientuję
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

It looks like the price has changed upon repurchasing it. Unfortunately, sales that have expired or pricing errors that have been fixed cannot be offered at a later time. When completing a purchase on Steam, the price shown on the final purchase confirmation page is the amount that you will be charged for that transaction.

Prices on Steam, including discount rates and periods, are always set by the publisher. As much as I would love to, Steam Support is unable to change prices or extend discount periods nor refund the difference.

In this case, please confirm if you would still like to refund the recent purchase to your wallet funds then you purchase Shadow Warrior 3: Deluxe Definitive Edition instead once the funds is available. 

Steam Support
Benjie
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

czasem mam wrażenie że oni to specjalnie robią rozmowa z supportem zawsze konczy się rozczarowaniem chce tylko wersje delux która widnieje w sklepie i jest tańsza o 1 pln, i to juz nawet nie chodzi o cene tylko o sam fakt a gościu myśli że to błąd cenowy te 27 zl za bundla oni tam wogule chyba nic nie wiedzą co i jak kopie 3 raz to samo grę i znowu dostane zwykłą wersje "then you purchase Shadow Warrior 3: Deluxe Definitive Edition" to się nazywa mam tupet
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Spotkał się ktoś z takim czymś? Pojawiła mi się kasa w wallecie, tylko że jako oczekująca. Środki wstrzymane, tak jak po refundzie. Widzę w historii, że sprzedały się jakieś śmieci na rynku. W sumie kilka przedmiotów na łączną kwotę 1,07zł. Na mailu znalazłem tylko jedno potwierdzenie sprzedaży (treść poniżej). Co w tych transakcjach jest takiego "nietypowego"? Mam na rynku odnotowane ponad 16 tysięcy transakcji i pierwszy raz taki przypadek. O co tu może chodzić?
Załączniki
50.jpg
50.jpg (171.6 KiB) Przejrzano 2846 razy
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 49 razy
Podziękowania: 22 razy

mam tak samo - wczoraj jakaś  sprzedaż czegoś co wisiało wieki i również post factum środki są zablokowane
Ci użytkownicy podziękowali zoosia za ten post:
SK4ND4L
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

SK4ND4L pisze: 17 wrz 2023, o 21:14 Spotkał się ktoś z takim czymś? Pojawiła mi się kasa w wallecie, tylko że jako oczekująca. Środki wstrzymane, tak jak po refundzie. Widzę w historii, że sprzedały się jakieś śmieci na rynku. W sumie kilka przedmiotów na łączną kwotę 1,07zł. Na mailu znalazłem tylko jedno potwierdzenie sprzedaży (treść poniżej). Co w tych transakcjach jest takiego "nietypowego"? Mam na rynku odnotowane ponad 16 tysięcy transakcji i pierwszy raz taki przypadek. O co tu może chodzić?
Też miałem tak parę razy, Steam ma od jakiegoś czasu filtr, który wyłapuje podejrzanie wysokie ceny za przedmioty, prawdopodobnie by ukrócić spieniężanie walleta/pranie pieniędzy (tak ludzie piszą). Jeżeli np średnia cena za kartę oscyluje w granicach 20 groszy a Ty jakimś cudem sprzedasz swoją za 50 to filtr to wyłapie.

https://www.reddit.com/r/Steam/comments ... licy_with/
Ci użytkownicy podziękowali IFlame za ten post (w sumie 3):
SK4ND4LQuoyqueGaberus
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 648 razy
Podziękowania: 193 razy
Kontakt:

Jest dokładnie tak, jak napisał użytkownik powyżej. Miałem już kilka takich przypadków. Zazwyczaj środki są zatwierdzane do 24-48 godzin.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 7 razy

IFlame pisze: 17 wrz 2023, o 22:12
Też miałem tak parę razy, Steam ma od jakiegoś czasu filtr, który wyłapuje podejrzanie wysokie ceny za przedmioty, prawdopodobnie by ukrócić spieniężanie walleta/pranie pieniędzy (tak ludzie piszą). Jeżeli np średnia cena za kartę oscyluje w granicach 20 groszy a Ty jakimś cudem sprzedasz swoją za 50 to filtr to wyłapie.

Ale rynek przecież na to nie pozwoli, jeżeli karta ma 20 ofert po 7 groszy to nie sprzedamy drożej , bo steam od razu kupuje pierwszą z brzegu/ najtańszą dostępną.
A takie karty srebrne są przecież sprzedawane drożej niż kilka groszy, to nie rozumiem sensu działania tego filtru.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 442 razy

Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

darkhulk pisze: 18 wrz 2023, o 18:10
IFlame pisze: 17 wrz 2023, o 22:12

Ale rynek przecież na to nie pozwoli, jeżeli karta ma 20 ofert po 7 groszy to nie sprzedamy drożej , bo steam od razu kupuje pierwszą z brzegu/ najtańszą dostępną.
A takie karty srebrne są przecież sprzedawane drożej niż kilka groszy, to nie rozumiem sensu działania tego filtru.
System bierze dane z całej historii transakcji danym przedmiotem, a nie to, co aktualnie jest wystawione przez innych. To dotyczy głównie przedmiotów z kraftowania odznak: teł i emotikon. Tak, jak ktoś wyżej pisał. Kiedyś używano tego do tzw. sprzedaży portfela Steam.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Jak macie zainstalowane Augmented Steam to pod tym linkiem możecie zobaczyć tabelkę z dokładną liczbą swoich licencji + informacje, w którym roku ile aktywowaliśmy.
https://store.steampowered.com/account/licenses/
Ci użytkownicy podziękowali Quoyque za ten post (w sumie 2):
ArminMDA
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Ja jeszcze zapytam odnośnie giftów, bo już nie wiem czy są dostępne jakieś kombinacje: istnieje jeszcze w dzisiejszych czasach możliwość kupienia sobie/komuś gry w formie prezentu i umieszczenia go w ekwipunku, czy już całkowicie zablokowali wszystkie tego typu opcje?
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 1371 razy
Podziękowania: 211 razy
Kontakt:

Ktoś może posiada, którąś z tych gier i mi powie czemu pokazuje w sklepie prawie 4 złote za paczkę, a w koszyku po 10?

https://store.steampowered.com/bundle/6 ... _20102020/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 57 razy
Kontakt:

SK4ND4L pisze: 19 wrz 2023, o 16:52 Ja jeszcze zapytam odnośnie giftów(...)
Raczej nie ma kombinacji. Dostajesz tylko powiadomienie o prezencie które albo przyjmujesz, albo nie. Jak odrzucisz to idzie zwrot do kupującego.
Ejdrien. pisze: 19 wrz 2023, o 19:10 Ktoś może posiada, którąś z tych gier i mi powie czemu pokazuje w sklepie prawie 4 złote za paczkę, a w koszyku po 10?

Mam jedną rzecz, pokazuje tak jak powinno: 7.22 za pozostałe dwie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 169 razy
Kontakt:

Ejdrien. pisze: 19 wrz 2023, o 19:10 Ktoś może posiada, którąś z tych gier i mi powie czemu pokazuje w sklepie prawie 4 złote za paczkę, a w koszyku po 10?

Z tej paki mam dwie z trzech gier. Nie wiem, jak stim to oblicza. U mnie to wygląda tak:
screenshot-2023-09-19-23-32-35.jpg
screenshot-2023-09-19-23-32-35.jpg (89.45 KiB) Przejrzano 1392 razy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 233 razy
Kontakt:

Na steamie trwa Month of Mayhem podczas którego rozdają złote klucze do wszystkich odsłon serii Borderlands (a także bronie i skórki do B3). Klucze można przypisać w grze lub przez stronę: https://shift.gearboxsoftware.com/home

https://store.steampowered.com/news/app ... 6185675256
Ci użytkownicy podziękowali kmpt za ten post (w sumie 3):
GreedwodnyArmin
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1042 razy
Podziękowania: 1024 razy
Kontakt:

kmpt pisze: 23 wrz 2023, o 07:08 Na steamie trwa Month of Mayhem podczas którego rozdają złote klucze do wszystkich odsłon serii Borderlands (a także bronie i skórki do B3). Klucze można przypisać w grze lub przez stronę: https://shift.gearboxsoftware.com/home

https://store.steampowered.com/news/app ... 6185675256
zostawiam ci łapke w nadziei że za tydzień czy kiedy to tam przypomnisz o nowych kodach shift, bo ja pewnie nie zapamietam a przydałyby sie na przyszlosc do bordkow w ktore kiedys mam zamiar zagrać : )
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 34 razy
Podziękowania: 117 razy
Kontakt:

Codziennie można odebrać naklejkę.
https://store.steampowered.com/category/shmup
Ci użytkownicy podziękowali jojo87 za ten post (w sumie 3):
CypekdarkwindMDA
ODPOWIEDZ