Zapraszam sięgnąć głęboko do swojej pamięci i pochwalić się swoimi pierwszymi grami, oraz zobaczyć jakie one były u innych.
Zasady
W konkursie może wziąć udział każdy użytkownik Łowców Gier, który napisał na forum co najmniej 5 postów przed powstaniem tego tematu.
Konkurs polega na wskazaniu 4 gier:
Wersja dla Pań:- Pierwsza gra jaką widziałem:
- Pierwsza gra w jaką grałem:
- Pierwsza gra jaką przeszedłem:
- Pierwsza gra którą wymasterowałem:
Spoiler:pokaż
Powyższy szablon należy skopiować i uzupełnić swoimi tytułami gier.
Gra oczywiście może się powtórzyć, więc np. jeśli kogoś pierwsza zagrana gra jest również tą, którą później przeszedł jako pierwszą, to powinien dać ten sam tytuł w obu linijkach.
Nie ma znaczenia czy dana gra była na konsolę czy na PC, tak samo gdzie była wymasterowana (100% osiągnięć), liczy się wszystko, Steam, PlayStation, Xbox, GOG, itd.
Zdaję sobie sprawę, że ktoś może już nie pamiętać jakiejś gry, albo nie być pewnym czy dana gra była pierwsza, wobec tego niech zapoda tę grę, którą pamięta jako pierwszą, lub wobec której ma największą pewność, albo że było największe prawdopodobieństwo, że była pierwsza.
Konkurs trwa do niedzieli 11 czerwca do godziny 18:00.
Losowanie zwycięzców przeprowadzę o godzinie 18:05, a wyniki konkursu pojawią się niedługo po tej godzinie.
Nagrody
Spośród wszystkich konkursowiczów którzy wezmą udział w konkursie zgodnie z zasadami, wylosuję czterech poprzez random.org (numerkami w losowaniu będą numery waszych postów).
W puli nagród znajduje się 16 gier, każdy zwycięzca otrzyma po 4 tytuły.
Każdego wygranego poproszę na PW o stworzenie swojej listy, która będzie obejmowała kolejność nagród, od najbardziej chcianej, do tej najmniej.
Gdy otrzymam wszystkie 4 listy, stworzę każdemu zestaw czterech nagród, biorąc pod uwagę wzór:
- pierwsza wylosowana osoba otrzyma grę, którą umieściła najwyżej na swojej liscie,
- druga wylosowana osoba otrzyma grę, którą umieściała najwyżej na swojej liście, a która będzie jeszcze dostępna,
- trzecia wylosowana osoba otrzyma grę, którą umieściała najwyżej na swojej liście, a która będzie jeszcze dostępna,
- czwarta wylosowana osoba otrzyma grę, którą umieściała najwyżej na swojej liście, a która będzie jeszcze dostępna,
- pierwsza wylosowana osoba otrzyma grę, którą umieściła najwyżej na swojej liscie, a która będzie jeszcze dostępna,
Itd.
Lista pozwoli na o wiele szybsze wręczenie nagród, niż gdyby musiałbym do każdego z osobna pisać 15 razy o wybór jednej gry. Jeśli np. ktoś nie byłby dostępny online przez dłuższy czas, to wstrzymałby pozostałych z odebraniem nagród.
Nagrody:
Velocity Noodle
VirtuaVerse
Cosmic Star Heroine
The Life and Suffering of Sir Brante
The Bluecoats: North & South
The Wild Eight
Toki
STONE
Ampersat
Hero's Hour
The Game of Life