Gry, w których macie 100% osiągnięć

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 237 razy
Podziękowania: 126 razy

obraz_2023-05-03_114711440.png
obraz_2023-05-03_114711440.png (55.6 KiB) Przejrzano 6388 razy
Co to była za platyna. Większość osiągnięć była w miarę łatwa ale niektóre to przesada. Gra wymusza od nas naukę na jednym save wszystkich podstawowych atrybutów i profesji czy też walki. Na szczęście nauka a potem wczytanie save przed nauką zalicza nam się do osiągnięcia. Tak więc uczymy się, wczytujemy i uczymy się kolejnego skilla. Najwięcej trudności sprawi nam jednak osiągnięcie Król Midas - musimy posiadać 300k złota w ekwipunku. Co jest niemożliwe grając normalnie. Tak więc musimy albo użyć glitcha albo kodów na złoto. Ja akurat wybrałem glitcha, chociaż dla niektórzych to nie jest glitch. Idziemy do Rhobarta, dajemy mu 10 ziół, bijemy go, zabieramy zioło i oddajemy je ponownie. Co daje 70 złota na 15 sekund. i to powtarzamy do 300k xD

Gothic experience :D
Ci użytkownicy podziękowali Greed za ten post (w sumie 7):
FotelSkrzypixardasArminPer PaniczEjdrien.bikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 179 razy
Kontakt:

Greed pisze: 3 maja 2023, o 11:53Tak więc musimy albo użyć glitcha albo kodów na złoto.
Albo można też odpalić grę w wersji beta (właściwości gry na Steam -> Beta -> publicbeta). Wtedy zaliczane do osiągnięcia złoto za sprzedawane towary się sumuje po ponownym wczytaniu gry. Tak więc pod koniec gry wystarczy z 5-6 razy sprzedać całe eq jakiemuś handlarzowi, wczytać grę sprzed sprzedaży, sprzedać ponownie... i achievement łatwo wpada w jakiś kwadrans.
Ci użytkownicy podziękowali DonOnion za ten post:
Greed
Awatar użytkownika
Predator
Discord: perpanicz
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 214 razy
Kontakt:

Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Per Panicz za ten post (w sumie 7):
ArminBrossaEjdrien.GreedbikkittaFotelSkrzypieldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 112 razy
Podziękowania: 223 razy
Kontakt:

Jedna z najprzyjemniejszych strzelanek w moim życiu. <3
Bardzo rzadko robię 100% w czymś innym niż visual novel, ale tutaj większość wpadła podczas normalnej rozgrywki, niektóre wymagały jedynie odrobiny grindu. : >
100.png
100.png (66.77 KiB) Przejrzano 5738 razy
Ci użytkownicy podziękowali Kadaj za ten post (w sumie 5):
ArminDonOnionGreedbikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 73 razy
Kontakt:

Obrazek
Przyjemna gra, niektóre osiągnięcia pod lekki grind, ale nie było z tym aż tak dużego problemu - wystarczyło powtarzać odpowiedni checkpoint do momentu zaliczenia.

Obrazek
Zaryzykuję stwierdzenie, że były to najlepsze SW od czasu Jedi Academy.

Obrazek
Już chyba nigdy nie zagram w żadnego AC. Wróciłem do tego po 2 latach przerwy. Ogarnięcie Egiptu przed ukończeniem gry było dobrym pomysłem bo nawet pomimo pomijania wszystkich możliwych dialogów jak tylko skończyłem ostatnią misję - całość zaczęła mnie nudzić i męczyłem się z resztą osiągnięć z DLC.
Ci użytkownicy podziękowali Ardasil za ten post (w sumie 11):
krruk1GreedGadziktrotyl2dLeniwyJohnkubiczsennyEjdrien.bikkittaeldawido159 i jeszcze jeden użytkownik
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Obrazek
Nigdy więcej.
Ci użytkownicy podziękowali Per Panicz za ten post (w sumie 5):
ArminsennyEjdrien.bikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
VIP
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Łatwe 100%, acziki które przepadły ze względu na wybory można w prosty sposób zdobyć dzięki całkiem fajnej mechanice zmiany wszystkich decyzji wpływających na świat gry. Od połowy kampanii fabuła zrobiła się naprawdę wciągająca i praktycznie speedrunowałem misje żeby tylko popchnąć ją do przodu, ustawienie sobie łatwego poziomu dla zbieractwa (gra ma kilka pasków trudności, inny dla walki, inny dla ilości podnoszonych materiałow itp.) sprawiło że mogłem po kilku godzinach już olewać czyszczenie mapek a i tak niczego nie brakowało do rozbudowy bazy. Ogólnie gierka o wiele lepsza niż się spodziewałem, przede wszystkim dzięki fabule i mnogości opcji wpływających na dalszy ciąg historii i misję finałową, a przynajmniej sprawiała takie wrażenie - że naprawdę mocno wpływamy na to co się dzieje.
Załączniki
chernobylite.png
chernobylite.png (51.6 KiB) Przejrzano 5149 razy
Ci użytkownicy podziękowali Takelot za ten post (w sumie 10):
QuoyqueArdasilArminLeniwyJohnsennyEjdrien.Greedbikkittaeldawido159darkwind
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 53 razy
Podziękowania: 47 razy
Kontakt:

Ostatnio wpadły dwie przyjemne setki pomiędzy molochami, które mam zaczęte i końca nie widać :)

Obrazek

Demon Turf z marcowego choice'a to ciekawy 3d platformer z unikalną oprawą. Bardzo przyjemne poziomy, dużo zbierania, system własnych checkpointów, który mi bardzo przypadł do gustu. Przyjemne jest też sterowanie — responsywne i dające dużo wolności w pokonywaniu przeszkód, można improwizować jak już ogarnie się moveset.
Nie jest idealna, mnie osobiście irytował gliding i jeden challange z tym związany dość długo mnie zatrzymał przed ekranem, ale jak ktoś przygarnął marcowego bundla to polecam sprawdzić.

Obrazek

Serial Cleaner to unikalna skradanka z rzutu izometrycznego, gdzie zwiedzamy miejsca zbrodni w latach 70, sprzątając dowody dla mafii i innych klientów. Gra ma świetną oprawę audio-wizualną a sam gameplay jest wciągający szczególnie odkurzanie krwi, ale może ja jestem nie do końca normalny. Ogółem szybkie i przyjemne 100%
Ostatnio zmieniony 13 maja 2023, o 09:29 przez Yuviri, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci użytkownicy podziękowali Yuviri za ten post (w sumie 10):
ArminsennyEjdrien.banarookubiczbikkittaDonOnioneldawido159KipingPer Panicz
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Od 6 lat siedzę już tylko na konsolach i tam platynuje gierki. Naszła mnie jednak ostatnio ochota znów wbić jakieś 100% na steamie więc trochę pograłem. Trochę brakuje mi fotek czy filmików z wpadaniem achievmentów tak jak jest to na konsolach. Obie gry splatynowane w wersjach PS3 i PS4 dawno temu więc na steamie było łatwiej bo w głowie jeszcze sporo zostało.

Kolejne 100% w planach. Chcę zrobić 100% w Sniper Elite 3 ale tam trza ludzia do coopa. Są jakieś strony pomagające w ustawkach? Na konsoli używam (a raczej używałem) psnprofiles gdzie poznałem mase świetnych ludzi z którymi gram cały czas i już nie potrzebuje szukać nowych. Na steamie nie bardzo znam ludzi
Załączniki
sssssss.jpg
sssssss.jpg (88 KiB) Przejrzano 4829 razy
Ci użytkownicy podziękowali Brossa za ten post (w sumie 9):
LeniwyJohnsennyEjdrien.Armintrotyl2dbikkittaeldawido159Kipingdarkwind
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 185 razy
Kontakt:

Krótkie i łatwe 100%:
obraz_2023-05-13_133906698.png
obraz_2023-05-13_133906698.png (139.52 KiB) Przejrzano 4349 razy
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 4):
Ejdrien.bikkittaeldawido159Kiping
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Obrazek

Z jednej strony całkiem fajne, a z drugiej strony wiem, że z powodu mojej sympatii do tych niebieskich stworków podchodzę do tej produkcji mniej krytycznie, niż ta gra na to zasługuje. W każdym razie miło spędziłem czas.
Ci użytkownicy podziękowali DonOnion za ten post (w sumie 7):
kubiczYuviriGreedArminEjdrien.bikkittaeldawido159
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Zaskakująco łatwe 100% jak na tę serię, bo grę wystarczy ukończyć na dowolnym poziomie trudności i wykonać większość opcjonalnych zadań. Nie ma również żadnych osiągnięć za znajdźki i sekrety ;)
obraz_2023-05-16_193521886.png
obraz_2023-05-16_193521886.png (180.95 KiB) Przejrzano 3851 razy
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 6):
Ejdrien.TakelotYuvirieldawido159bikkittadarkwind
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Pomimo że to drugie przejście po ograniu parę lat temu w Game Passie to bawiłem się świetnie, przynajmniej dopóki nie musiałem powtarzać paru rozdziałów do ostatniego aczika, trochę z mojego niedopatrzenia i marnowania zasobów - raczej było do zrobienia przy jednym przejściu.
Załączniki
plague.png
plague.png (41.95 KiB) Przejrzano 3620 razy
Ci użytkownicy podziękowali Takelot za ten post (w sumie 6):
DonOnionYuviriArmineldawido159Ejdrien.bikkitta
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Obrazek

Dwa razy Mała Syrenka. Z dzieciństwa pamiętam oczywiście wersję z żółtej dyskietki, ale przy okazji zrobiłem też 100% w wersji na Game Boya, bo to w zasadzie ta sama gra. Bardzo sympatyczne, choć zbyt krótkie i dość proste. Za to muzyka wpada w ucho.
Ci użytkownicy podziękowali DonOnion za ten post (w sumie 7):
YuviriGreedeldawido159krruk1Ejdrien.bikkittaPer Panicz
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 112 razy
Podziękowania: 223 razy
Kontakt:

Wojaż Odyseusza trwał ponoć 10 lat, mi udało się wyrobić z Odyssey w czasie krótszym o połowę (zacząłem grać jeszcze w 2019). Powolutku, po kawałku co jakiś czas i w końcu się uporałem. : >
ACO100.png
ACO100.png (63.59 KiB) Przejrzano 3392 razy
Ci użytkownicy podziękowali Kadaj za ten post (w sumie 10):
LeniwyJohnGreedDonOnionArminArdasileldawido159YuvirikubiczEjdrien.bikkitta
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 13 razy

Pierwsza gra na 100%. Po ponad 1000h ale jednak :D
Załączniki
Zrzut ekranu (2).png
Zrzut ekranu (2).png (386.42 KiB) Przejrzano 2991 razy
Ostatnio zmieniony 22 maja 2023, o 21:56 przez obeliksgall, łącznie zmieniany 1 raz.
Ci użytkownicy podziękowali obeliksgall za ten post (w sumie 13):
krruk1GreedHaazheelkubiczArmineldawido159Forman08Ejdrien.Yuviribanaroo i jeszcze 3 użytkowników
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 38 razy
Kontakt:

Wpadło 100% w sąsiadach z piekła rodem, fajnie było wrócić do lekko odświeżonej wersji klasyka.
neig.PNG
neig.PNG (229.05 KiB) Przejrzano 2663 razy
Wpadło też 100% w Bioshocku 2 w wersji remastered i naprawdę super gierka, teraz czeka na mnie Infinite w którego nigdy nie grałem.
Bioshock 2.PNG
Bioshock 2.PNG (261.39 KiB) Przejrzano 2663 razy
A na konsolce wpadła platynka w drugim Assasynie i żałuje, ze nigdy wcześniej nie grałem w ta serię. Ezio jest naprawdę fajną postacią. Teraz czeka mnie Brotherhood i Revelation.
ac.PNG
ac.PNG (43.75 KiB) Przejrzano 2663 razy
Ci użytkownicy podziękowali Kiping za ten post (w sumie 8):
LeniwyJohnEjdrien.ArminQuoyqueYuviriGreedbanaroobikkitta
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Obrazek
Miejsce na twoją reklamę.

Bonus w postaci Good Pizza, Great Pizza z uwagi na to, że twórcy okradli mnie z calaka, dodając jedno nowe osiągnięcie.
Obrazek

Kolejnym bonusem jest ukończenie drugiego dodatku do DYSMANTLE, który jak poprzedni nie przyniósł ze sobą nowych osiągnięć na Steamie.
Obrazek
Ci użytkownicy podziękowali Per Panicz za ten post (w sumie 9):
LeniwyJohnQuoyquekrruk1kamil_999666ArminYuviriGreedbikkittaEjdrien.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Drugie (i prawie trzecie :E ) przejście gierki, ograłem pierwszy raz parę lat temu. Wbijanie osiągnięć nie jest bardzo rozpraszające, ale trzeba zerkać co jakiś czas na notatki, tutaj przydała się funkcja o tej samej nazwie z bety nowego Steama. Calak do zrobienia w jednym przejściu, ale niestety jeden nieopatrzny wybór zablokował mi tę możliwość, stąd drugie "speedrunowe" przejście na łatwym poziomie trudności z pomijaniem każdej potyczki i przerywników, dojście do ostatniej krainy i wbicie ostatniego osiągnięcia zajęło mi niecałe 2 godziny. Gierkę serdecznie polecam.
Załączniki
thronebreaker.png
thronebreaker.png (54.57 KiB) Przejrzano 1708 razy
Ci użytkownicy podziękowali Takelot za ten post (w sumie 5):
Skywalker1988Ejdrien.ArminbikkittaYuviri
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Właśnie wbite. Jeżeli chcemy wbić wszystko za pierwszym podejściem to konieczne jest zebranie wszystkich poukrywanych punktów umiejętności i wbicie wszystkich wezwań. Bez tego nie da rady odblokować wszystkich ulepszeń.
obraz_2023-06-06_175949810.png
obraz_2023-06-06_175949810.png (713.35 KiB) Przejrzano 1432 razy
Ci użytkownicy podziękowali Desolator za ten post (w sumie 5):
TakelotGreedEjdrien.bikkittaYuviri
ODPOWIEDZ