TrójKast

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Obrazek

TrójK Podcast
Jesteśmy Konrad, Kacper i Kuba - za dnia recenzenci gier, nocą zaś podcasterzy. Swoją miłość do gier postanowiliśmy połączyć z nie mniejszą miłością do gadania i podsmiechujek, czego efektem jest ten oto podcast.

TrójK Podcast #001 - Cyberpilot
W pilotażowym odcinku usłyszycie:
- dywagacje na temat zbliżającej się w momencie nagrywania premiery Cyberpunk 2077.
- nasze przemyślanie o premierze i przyszłości nowych konsol.
- recenzję Call of Duty: Black Ops Cold War
- recenzję Too Human
- przegląd usług abonamentowych Sony i Microsoftu
- nieco nowinek

TrójK Podcast #002 - Kindybał
TrójK Podcast powróciła też z drugim, jubileuszowym, chciałoby się powiedzieć, odcinkiem. Pełni humoru i werwy, a momentami również sarkazmu dyskutowaliśmy na tematy wszelakie, które łączyło jedno - gry.

W odcinku "Kindybał"
- porównujemy swoje kindybały w trakcie dwuczęściowej dyskusji o Cyberpunk 2077
- omawiamy growe newsy z ostatnich dwóch tygodni
- informujemy o nadchodzących indyczych nowościach
- Kacper krzyczy na ArtSqool
- Kuba narzeka na poziom trudności Morbid: The Seven Acolytes
- Konrad ujawnia tajniki starzenia się w Chronos: Before the Ashes
- kłócimy się o fabuły w Fifie

TrójK Podcast na Twitter
TrójK Podcast na YouTube
TrójK Podcast na iTunes
TrójK Podcast na Spotify

Słuchać nas można także poprzez każdą aplikację do podcastów opartą o RSS.

Każdy feedback jest jak najbardziej mile widziany.
Ostatnio zmieniony 2 sie 2021, o 16:32 przez Bust3r, łącznie zmieniany 2 razy.
Ci użytkownicy podziękowali Bust3r za ten post:
jobjoxPL
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

spotify?

edit:

a starość nie radość, po 30 to już smieciarka :dziadek:
Ostatnio zmieniony 19 gru 2020, o 22:00 przez Fallen-Death, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Fallen-Death pisze: 19 gru 2020, o 21:09spotify?
Jak najbardziej, odnośniki do konkretnych odcinków znajdują się w ich tytułach.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 216 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Panowie popracujcie trochę nad jakością audio, ponieważ te szumy strasznie rozpraszają ;/
PS. Z tym Cyberbugiem 2077 to wykrakałeś xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Nowy mikrofon został zamówiony zaraz po zmontowaniu pierwszego odcinka, więc jakość nagrania uległa poprawie już w drugim odcinku. Wprawdzie dalej występuje kilka problem technicznych (choćby stukanie majstrów, którzy akurat w trakcie nagrania postanowili rozpocząć pracę nad rurami w bloku), ale będziemy nad nimi systematycznie pracować :p

A za stan techniczny Cyberpunka nie odpowiadam, ja tu tylko od marudzenia jestem :D
______________________________________________________________________________________

Obrazek

TrójK Podcast #010 - Kuba się tłumaczy

Dziesiąty odcinek miał być przepustką do sławy, dolarów i wielkiego świata celebrytów. Nie tym razem. Cały plan został zniweczony przez psa sąsiadów, mającego dość przeciągającej się newsowej tyrady Kacpra, ale czy o E3 da się opowiedzieć na szybko? Początek lipca przyniesie też kilka ciekawych indyków, o czym jak zawsze opowie Kuba. Pamiętajcie jednak, że jemu nie do końca można ufać. Tytuł tego odcinka nie jest bezpodstawny! To właśnie on wkopał nas w recenzowane w tym epizodzie produkcje, a są to takie smaczki jak The Spirit, Willy Morgan and the Curse of Bone Town i The Fabled Woods. Ponadto, sprawdzimy Chivalry 2 i przekonamy się, czy Konrad potrafi być rycerzem na białym koniu, bo to że jest mistrzem kierownicy udowodnił w DRIFT21.

Okładkę do odcinka wykonał Dawid Łęczyński, za co serdecznie dziękujemy!

Na końcu odcinka możecie natomiast usłyszeć niepowtarzalną Magdalenę Buczek.

W odcinku:
- Omówienie E3
- Indycza polecanka
- The Fabled Woods
- Chivalry 2
- The Spirit
- Willy Morgan and the Curse of Bone Town
- DRIFT21
- Dungeons & Dragons: Dark Alliance

Posłuchajcie...

YouTube
Spotify
iTunes
Google Podcasts
Soundcloud
RSS

Znajdziecie nas też w każdej aplikacji obsługującej kanały RSS.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 244 razy
Podziękowania: 231 razy

To Wasz kanał i robicie z nim co chcecie, ale zastanówcie się - czy znacie choćby jeden profesjonalny podcast, którego odcinek trwa prawie 4 godziny? Najlepsze podcasty mają 55 minut top, jak odcinek serialu. Rozumiem, że rzadko wydajecie te podcasty, to może lepszym sposobem, byłoby montowanie z 4 godzinnego podcastu dwóch odcinków po 45 minut każdy? I wrzucania tych odcinków tydzień po sobie. Takich 4 godzinnych pogadanek nikt nie będzie słuchał.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Owszem, znam. Zdecydowana większość topowych polskich podcastów growych oferuje kilkugodzinne odcinki - zwłaszcza nagrania Rozgrywki i Forumogadki trwają średnio 3 godziny. Również Fantasmagieria czy też, w nieco mniejszym stopniu, KrokietCast to okolice dwóch godzin.

Ponadto, każdy odcinek zawiera spis treści z odnośnikami czasowymi, które dzielą każdy z odcinków na rozdziały niezależnie od platformy, na której słuchasz.

A jeżeli preferujesz krótszą formę, w przeciągu kilku dni od ukazania się odcinka na naszym kanale YouTube lądują pochodzące z niego recenzje poszczególnych gier wzbogacone o gameplay z omawianego tytułu.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

A ja to nawet nie wiem co to są podkasty.... czym sie to rozni od zwyklego streamu/youtuba? nie ma obrazu w tym?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Podcastom bliżej jest do radiowej audycji niż streamów i filmów, bo choć można natknąć się na podcasty z obrazem, zdecydowana większość to czyste audio. Stąd najlepiej, przynajmniej w moim odczuciu, słucha się ich jako podkład do powtarzalnych czynności - spacer, zmywanie, gra w wyścigi.
______________________________________________________________________________________

Obrazek

TrójKast #016 - Cytat na okładkę

Podobnie jak samochodziki w Forzie robimy szybkie brum brum i przedzieramy się przez gorące jak meksykański asfalt newsy, proponujemy trzy przecudowne niczym kieliszek tequili z solą i cytryną indyki, a do linii mety docieramy przedzierając się offroadem w postaci kilku soczystych jak mięsko zapakowane z ryżem do burrito recenzji. Musieliśmy także zatrzymać się przy ołtarzyku zbudowanym przez Kacpra dla Hideo Kojimy, oczywiście… cóż, zapinajcie pasy i jazda!

Okładkę do odcinka wykonał Bartłomiej Smolak, za co serdecznie dziękujemy!

Linki do odcinka znajdziecie na naszym profilu LinkTree:
TrójKast #016 - Cytat na okładkę
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 22 razy

Chciałem tylko zwrócić uwagę, że ludzie nie posiadający branżowej wiedzy z zakresu bezpieczeństwa w sieci, a odrobinę świadomi, nie klikają w linki podane przez randoma w sieci, jeśli nie wiedzą gdzie one prowadzą.

Nie rozumiem po co używać wątpliwych pośredników (skrótowców linków) na forum, gdzie właściwy link można schować za krótkim tekstem. Jaka jest różnica dla Ciebie, że po najechaniu na link, widzę odnośnik do linktr, a nie adres docelowy? Dla mnie taka, że w niego nie klikam.

ps
Nawet stwierdziłem, że dobrze Ci z avatara patrzy, to spróbuję.

"Linktree is currently undergoing maintenance. Back soon!" ;)

Ale mignęło, że tam jest kilka linków.

Przy okazji zapytam jak to jest z tymi skrótowcami?
Jeśli jest jeden link, to przenosi od razu na stronę docelową czy zawsze zatrzymuje się na stronie, na której możesz zobaczyć dokąd link prowadzi?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

LinkTree nie jest narzędziem do skracania linków, a ich grupowania. Klikając w link z "linktr.ee" w nazwie nie jesteś więc przekierowywany do konkretnej strony, a bezpośrednio na nasz profil LinkTree, gdzie znajdziesz odnośniki do wszystkich miejsc w sieci, gdzie publikowane są kolejne odcinki podcastu. Co więcej, linki tam się znajdujące nie są w żaden sposób skrócone, więc potencjalny odbiorca wie dokładnie pod jaki adres trafi.

Jaka to różnica dla mnie? Przede wszystkim oszczędność czasu, bo forum Łowców Gier nie jest jedynym miejscem w sieci, na które podrzucam kolejne odcinki, co w połączeniu z faktem, że każde takie miejsce inaczej koduje schowane za krótkim tekstem linki inaczej, a każdy odcinek to takowych linków, wliczając ogólny RSS, sześć - zdecydowanie wygodniej i łatwiej jest mi wrzucić je wszystkie do naszego profilu LinkTree, by potem wrzucać jeden zamiast sześciu odnośników w każdym z tych miejsc.

Swoją drogą, w pierwszym poście tego tematu znajdziesz bezpośrednie odnośniki do naszych profili Spotify, iTunes i YouTube. Będę tam jeszcze musiał dodać linki do reszty stron, ale to już później :P

@Edit, bo akurat edytowałeś jak pisałem swój wywód :D

Na stronie profilu możesz zwyczajowo najechać na kafelek z konkretnym odnośnikiem, po czym w lewym dolnym rogu powinien pojawić Ci się adres strony, na którą zostaniesz przeniesiony. Możesz też po prostu skopiować adres URL. Na telefonie natomiast link widoczny będzie po przytrzymaniu kafelka.
Kropeks
Awatar użytkownika
Robin Hood

Gdy zobaczyłem te kilka linków, które mignęło mi na linktree, to akurat domyśliłem się działania w tym przypadku.
Pytanie obejmowało ogólnie strony "zmieniające linki", nie tylko linktree, ale dzięki za chociaż częściowe wyjaśnienie i powodzenia.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Obrazek
TrójKast #017 - Branża smutku

Niby pierwsze urodziny TrójKastu, ale jednak jakoś tak dosyć smutno. Zajęliśmy się branżą smutku, chciałoby się napisać. Z pozytywów jednak - wiek podcastu powoli dogania nasz wiek mentalny. Jeszcze 4 lata i będziemy na tym samym poziomie! W odcinku Kuba zdradza także N I E S A M O W I T E fakty dotyczące życia w Chinach, a Kacper z Konradem zaliczają emocjonalny rollercoaster, wyzywając się przy jednej grze, żeby podczas opowiadania o drugiej, trzymać się za rączki. Siedemnasty epizod TrójKastu, proszę Państwa.

Okładkę do odcinka wykonał Dawid Łęczyński, za co serdecznie dziękujemy!

W odcinku:
  • Call of Duty: Vanguard
  • Bright Memory: Infinite
  • Fallout 76
  • Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition
  • Seeds of Life
  • Moo Lander demo
Linki do odcinka znajdziecie na naszym profilu LinkTree:
TrójKast #017 - Branża smutku
Awatar użytkownika
Robin Hood

Próbowałem posłuchać jakiś czas temu w ramach drobnego rewanżu za poświęcony czas.

Może nie jestem targetem, ale kolega klnący sprawia wrażenie jakby to robił na siłę, co brzmi nienaturalnie i na dłuższą metę zniechęca do słuchania. Może sytuacja jest odwrotna i próbuje się ograniczać, ale w efekcie wstawia "przecinki" chaotycznie, a nie tam gdzie nadawałoby to wyrazu. Swoboda albo całkowite wyeliminowanie w moim odczuciu dałoby lepszy efekt.

Z mojego punktu widzenia na youtube lepiej byłoby jakby w tle leciał gameplay z omawianej gry, niekoniecznie przez cały czas dyskusji, ale skoro medium na to pozwala, to szkoda nie wykorzystać tego. Nie wiem jak to dokładnie z punktu widzenia prawa wygląda sytuacja, ale jeśli nie macie własnego, to może producent w ramach promocji udostępniał fragmenty i nawet takie coś puszczone kilka razy z przerwani nadawałoby się. Oczywiście im bardziej różnorodne tym lepiej. Trailery moim zdaniem odpadają, bo rzadko pokazują rzeczywistą grę.

Nie zawsze widz zna grę, a nie każdemu chce poświęcać dodatkowo czas na zorientowanie się o czym mowa, czasem grafika, sposób poruszania postacią, forma dialogów, celowania czy cokolwiek innego co widz uznaje za istotne może zmienić odbiór poruszanego przez Was tematu.
W czasie coraz bardziej powszechnego występowania ekranów typu OLED statyczne tła nie są wskazane.

To tylko kilka moich spostrzeżeń, mogę nie być targetem i nie rozumieć praw rządzących podcastami oraz wymagań przeciętnego słuchacza.
Ci użytkownicy podziękowali Kropeks za ten post:
Skywalker1988
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Niestety nie robię tego na siłę, tak po prostu mówię. Po ostatnim odcinku naszła mnie jednak refleksja, że faktycznie nieco za bardzo popłynąłem i będę się starał ograniczać wulgaryzmy. W najnowszym odcinku powinno być już zdecydowanie lepiej ;)

Recenzje w formie wideo publikujemy w ciągu kilku dni po publikacji odcinka, ale nie wykluczam, że kiedyś pełen odcinek też będzie posiadał podkład w postaci rozgrywki.

Obrazek

TrójKast #029 - Pfu! Pfu! Pfu!
Kacper, zbudowawszy swój własny kult, po raz trzeci przechodzi tę samą grę, od czasu do czasu wciskając swoim wyznawcom względnie apetyczne miski z kupami. Konrad z kolei, marząc o ogórkach kiszonych (ale takich dryblasach, a nie jakichś *kartoflulu* ze sklepu), zmaga się z trudami prowadzenia własnego gangu. A Kuba? Kuba marznie w stodole i zamiast grać, próbuje zrewolucjonizować prawo własności przy pomocy mocno kontrowersyjnych metod. W skrócie, w odcinku numer 29 dowiecie się czegoś nie tylko o grach, ale również o ekonomii, kulinariach i miłości.

Na końcu odcinka możecie natomiast usłyszeć niepowtarzalną Magdalenę Buczek-Nogę, a także utwór Damiana Czajkowskiego.

W odcinku:
- Czy jesteśmy uzależnieni od gier?
- Newsy
- The Last of Us: Part I
- Saints Row
- Cult of the Lamb
- Tiny Tina’s Wonderlands: Shattering Spectreglass
- Rollerdome
- fig.

Kliknij i wybierz, gdzie chcesz słuchać:
TrójKastowe LinkTree
eldawido159
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 35 razy

Nie jestem fanem podcastów, ale wczoraj wieczorkiem odpaliłem pierwszy podcast z kolekcji z ciekawości i ... nie sądziłem, że będzie 2,5h z hakiem i faktycznie mnie wciągnie. Nie planowałem wczoraj siedzenia do pierwszej w nocy, ale fajna była dyskusja jak to będzie z Cyberpunkiem kiedy już wyjdzie. Ciekawie się to odbiera kiedy ma się wiedzę jak to się wszystko potoczyło. A remaku Metal Gear Solid nadal nie ma. Cóż, czas pokaże czy i jak będzie wyglądał.

Wielkie gratki, mam nadzieję, że dalsze będą tylko lepsze :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Niezmiernie się cieszymy, że podcast - pomimo sporych problemów technicznych - przypadł Ci do gustu i mamy nadzieję, że nie będzie to zaledwie przygodny romans :D Przyszłe odcinki zdecydowanie powinny być lepsze pod w zasadzie każdym względem, a już zwłaszcza w kontekście jakości audio.

Swoją drogą, również bardzo lubię wracać do starszych odcinków ulubionych podcastów, bo - tak jak mówisz - słuchanie, jakież to cuda przewidywali prowadzący to dość intrygujące doświadczenie :P

Obrazek

TrójKast #043 - Obrażony śmiertelnie

Cudem obyło się bez rękoczynów! W 43. epizodzie TrójKastu Kacper pokazał swoje prawdziwe oblicze. Przyszedł, naubliżał, złamał klika serc i popsuł parę humorów – typowy Kacper. W pełnej jadu i nienawiści atmosferze omówiliśmy najważniejsze zapowiedzi z PlayStation Showcase 2023 oraz zrecenzowaliśmy kilka ciekawych tytułów. Jak możecie usłyszeć, niektórym bardzo się to nie spodobało. Oprócz ZBYT DŁUGIEJ i NUDNEj recenzji LEGO 2K Drive pojawiły się również wrażenia z Horizon: Forbidden West - Burning Shores, które nie obchodzą NIKOGO!!1 Omówiliśmy również kilka mniejszych gier w tym oldschoolowe Chasm: The Rift, turowe Shardpunk: Verminfall i leciwe Shantae, o którym chciał posłuchać jeden ze słuchaczy.

Na końcu odcinka możecie natomiast usłyszeć niepowtarzalną Magdalenę Buczek-Nogę.

W odcinku:
- Newsy
- Indycza polecanka
- LEGO 2K Drive
- Horizon: Forbidden West – Burning Shores
- Chasm: The Rift i Addon Pack
- Shardpunk: Verminfall
- Shantae

Kliknij i wybierz, gdzie chcesz słuchać!
ODPOWIEDZ