Na Windzie siedzi 96,37% użytkowników, z czego W10 i W11 to 94,39% więc margines niewielki.
Sam musiałem porzucić W7 z 2-3 lata temu, nowa płyta czy procesor nie wspierały sterowników USB3.0+ na starych OSach czy coś.

Zaraz, zaraz nie mieszajmy do tego EA, oni jeszcze nie ogłosili końca wsparcia dla starszych systemów.
Zgaduję, że przerzucą ten problem na developerów/publisherów. Napiszą do nich list, że gra nie działa, a ma działać jeżeli chcą piniądze. Dodatkowo, w postscriptum napiszą: "I co mi zrobisz?" Gra po prostu zniknie ze stima, bo nie działa.kamil_999666 pisze: ↑28 mar 2023, o 12:52 Nie ma znaczenia kogo ile jest na jakim systemie, chodzi o to że oni sprzedają GRY. A gry działają różnie na różnych systemach i nie które stare są grywalne tylko na 7 i co teraz z nimi? Hajs za nie zwrócę? Bo skoro steam, którym pobierasz grę, nie zadziała na jedynym systemie na którym działa gra to gra jest już nie grywalna a była.
Z ręką na sercu- bez sprawdzania w Wiki itp; z mojej biblioteki nie kojarze jednego tytułu który by działał na 7 a nie na 10.kamil_999666 pisze: ↑28 mar 2023, o 12:52 Nie ma znaczenia kogo ile jest na jakim systemie, chodzi o to że oni sprzedają GRY. A gry działają różnie na różnych systemach i nie które stare są grywalne tylko na 7 i co teraz z nimi? Hajs za nie zwrócę? Bo skoro steam, którym pobierasz grę, nie zadziała na jedynym systemie na którym działa gra to gra jest już nie grywalna a była.
Tyle że w przypadku XP i tak były pudełka więc nikogo nie obchodziło, że program do ściągania gry pod winxp nie działa na xp, bo i tak w głównej mierze gra pudełkowa. Natomiast gra wyłącznie cyfrowa działająca dobrze na wind7 i wieszająca się na 10, przestanie być grywalna całkowicie tylko dla tego, że program do jej pobrania nie działa na win7.
Działa w sensie ściągania gier - odpaliłem Zero-K z takiej kopii zapasowej.
A są takie gry w ogóle? Moja biblioteka nie jest jakaś obszerna, ale takiej gry nie posiadam. Na bank Volvo przeanalizowało jakie gry odpalają ci z Win7, ilu ich jest itp, choćby żeby wiedzieć jakiej skali smrodu mogą się spodziewać po tej decyzji. Odpowiedzialność też leży na wydawcy bardziej, bo to jego obowiązek dbać o swój produkt. Choć przyznam, że Steam mógłby wypuścić jakiegoś klienta bez chromium, bo jeżeli to jedyna przyczyna to ugh... niecierpię apek webowych udających desktopowe i nie podoba mi się to, że mam z 20 chromiumów teraz w systemie :F, ale co zrobić... "koszt postępu"kamil_999666 pisze: ↑28 mar 2023, o 12:52 Nie ma znaczenia kogo ile jest na jakim systemie, chodzi o to że oni sprzedają GRY. A gry działają różnie na różnych systemach i nie które stare są grywalne tylko na 7 i co teraz z nimi?
4 lata temu w pewnym sklepie był pricebug na giftcardy blizzarda, oczywiście był post na głównej łowców gier https://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/p ... -za-50-zl/
Guerrilli pecetowy port Horizona też nie wyszedł i długo, długo go łatali, aż wreszcie go naprawili. Liczę, że tu będzie podobnie, ale taka rzecz nie powinna mieć miejsca - a już tym bardziej w przypadku tak dużego tytułu, wydawanego przez firmę z wielkim zapleczem finansowym.
Hehe, na pewno - pewnie zawarł wielomilionową ugodę z Blizzardem, ale że była tajna, to się nie pochwaliłexoixonar pisze: ↑29 mar 2023, o 10:15MerlinPL stwierdził, że zostało popełnione przestępstwo (właściwie jest to dość lekkie stwierdzenie jakie pamiętam z jago wykłócania się) a jak wiadomo w Polskim prawie niezgłoszenie popełnienia przestępstwa jest również przestępstwem. Ciekawe czy zgłosił popełnienie przestępstwa