GOG GALAXY 2.0 - integracje.

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 145 razy

Po ostatniej aktualizacji Galaxy wtyczka Steam przy łączeniu wpada w pętlę offline. Nie pomaga przywrócenie poprzedniej wersji programu, jego reinstalacja z usuwaniem pozostałości (Revo Uninstaller), czyszczenie folderu z pluginami w AppData i ProgramData, nawet rejestru. Dotychczasowe poradniki na reddit (edycja plików itp.) można sobie wsadzić. Integracja leży i kwiczy od tygodni. Mam już dosyć prób. Znalazł ktoś jakieś działające rozwiązanie ?

https://github.com/Mixaill/awesome-gog-galaxy
https://github.com/FriendsOfGalaxy
https://www.gog.com/forum/general_beta_ ... 1679691827
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy

Od czasu dodania w aktualizacji galaxy m.in. pola "podobne do tego" przerzuciłem się na Playnite i każdemu będę to polecać. Wiem, że to nie jest rozwiązanie problemu z integracją w galaxy, ale jest (a przynajmniej u mnie było) skuteczne. Integruje mi skutecznie Goga, Steama, Itcha, Amazona i Epica. Jedyny problem dla mnie to osiągnięcia z Epica których nie potrafię zmusić do pokazywania w playnite i może jeszcze konieczność znalezienia gry i kliknięcia instaluj w launcherze itcha.

EDIT: A, i dla gier z goga trzeba tam ręcznie wpisać czas gry. Playnite nie importuje tego z goga.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2023, o 05:07 przez Turter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Może mało pomocne akurat tobie, ale osobiście bardzo skuteczne w moim przypadku. To odinstalować to dziadostwo i grać bez niego.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Jeśli już chcesz tego typu rozwiązanie - poleacam Playnite.

https://playnite.link/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 39 razy
Kontakt:

Mi właśnie na cloud save i czasie gry najbardziej zależy (lubię wiedzieć ile czasu spędziłem na grze czy danym tytule). Więc cały czas działam GOG + Steam osobno.

Troszkę zrobię hijack wątku (wybacz autorze) i zapytam, czy używacie czegoś do śledzenia czasów gry / waszego backlogu gier itd. Czegoś innego od HowLongToBeat?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 64 razy
Podziękowania: 91 razy
Kontakt:

greyman pisze: 24 mar 2023, o 22:55 Po ostatniej aktualizacji Galaxy wtyczka Steam przy łączeniu wpada w pętlę offline. Nie pomaga przywrócenie poprzedniej wersji programu, jego reinstalacja z usuwaniem pozostałości (Revo Uninstaller), czyszczenie folderu z pluginami Mam już dosyć prób. Znalazł ktoś jakieś działające rozwiązanie ?
Tak, przestać używać do integracji, co najwyżej do pobierania tych kilkuset gier z GOGa, wtedy Galaxy działa jeszcze OK. Dałem sobie spokój z integracją w tym kliencie lata temu gdy przy bibliotece rzędu 10+k gier każde uruchomienie Galaxy to była wieczność.
Ci użytkownicy podziękowali Skapiradlo za ten post:
FotelSkrzypi
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Skapiradlo pisze: 25 mar 2023, o 22:03
greyman pisze: 24 mar 2023, o 22:55 Po ostatniej aktualizacji Galaxy wtyczka Steam przy łączeniu wpada w pętlę offline. Nie pomaga przywrócenie poprzedniej wersji programu, jego reinstalacja z usuwaniem pozostałości (Revo Uninstaller), czyszczenie folderu z pluginami Mam już dosyć prób. Znalazł ktoś jakieś działające rozwiązanie ?
Tak, przestać używać do integracji, co najwyżej do pobierania tych kilkuset gier z GOGa, wtedy Galaxy działa jeszcze OK. Dałem sobie spokój z integracją w tym kliencie lata temu gdy przy bibliotece rzędu 10+k gier każde uruchomienie Galaxy to była wieczność.
10k? :shock: :shock: :shock:

Ile % tego przerobiłeś? :dziadek:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 850 razy
Podziękowania: 900 razy
Kontakt:

jak sie kupowalo wszystkie bundle glownie z indie gali ale i wszystkie wszystkie to 10k gier na koncie stimowym bylo standardem jakieś 7-8 lat temu :)
Ci użytkownicy podziękowali Armin za ten post:
Skapiradlo
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Armin pisze: 25 mar 2023, o 22:35 jak sie kupowalo wszystkie bundle glownie z indie gali ale i wszystkie wszystkie to 10k gier na koncie stimowym bylo standardem jakieś 7-8 lat temu :)
O Cie Panie :) Ja do 1K+ dobiłem i myslałem, że mam dużo :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 850 razy
Podziękowania: 900 razy
Kontakt:

pawelt pisze: 25 mar 2023, o 23:01
Armin pisze: 25 mar 2023, o 22:35 jak sie kupowalo wszystkie bundle glownie z indie gali ale i wszystkie wszystkie to 10k gier na koncie stimowym bylo standardem jakieś 7-8 lat temu :)
bo masz dużo Pawełku ale no mniej niż 10k, myślę że mając 1k gier jesteś w jakimś top 3-5% użytkowników stima pod względem posiadanych gier
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Armin pisze: 26 mar 2023, o 01:49
pawelt pisze: 25 mar 2023, o 23:01
bo masz dużo Pawełku ale no mniej niż 10k, myślę że mając 1k gier jesteś w jakimś top 3-5% użytkowników stima pod względem posiadanych gier
Czułbym się wyjątkowy ale coraz mniej człowieka cieszą te bundle, skoro i tak ma się świadomość, że we wszystko się nie zagra. Raz, że czasu nie ma aż tyle dwa, nie samymi grami człowiek żyje. Niektóry tu dobrze piszą, że dać 5 razy tyle ale kupić to na co się TERAZ ma ochotę. Coś w tym jest :dziadek: :?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Jestem tu tak samo długo i też kupowałem te bundle jak lecie od pierwsze indie bundle od HB i z wszystkich możliwych stron :) 1,9K gier się uzbierało. Po prostu niemal natychmiast zadałem sobie sprawę, że nie ma sensu zaśmiecać konta i dodawałem tylko gry z wysokimi opiniami i w moim guście (tylko w tej konfiguracji, jak coś miało wysokie opinie, ale gatunek od którego się odbijam, to sajonara), więc z dużą szansą że w nią zgram. Jak się pojawiło usuwanie gier z konta to jeszcze sporo tego chłamu który dodałem zanim się ogarnąłem usunąłem. Ale nie wszystko, bo na początku często się zdarzało, że jeden kod aktywował całego bundla.
Ale za to dziś, jak obudzę steam decka mam pikną bibliotekę i właściwie co ikona to coś w co chciałby zagrać :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 185 razy
Podziękowania: 109 razy
Kontakt:

@Armin będzie żył wiecznie to będzie miał co ogrywać :D
Ci użytkownicy podziękowali joshep666 za ten post:
Armin
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

joshep666 pisze: 26 mar 2023, o 20:34 @Armin będzie żył wiecznie to będzie miał co ogrywać :D
Hahaha, dobrze by było :piwo:
Ci użytkownicy podziękowali pawelt za ten post:
Armin
Awatar użytkownika
Robin Hood

Dzięki za wszelkie porady i sugestie ale w końcu ktoś się ulitował i mogę dalej z perwersyjną radością uprawiać mój masochizm z GOG GALAXY 2.0 https://github.com/FriendsOfGalaxy/gala ... issues/159 - działa, testowałem.
Ci użytkownicy podziękowali greyman za ten post (w sumie 3):
paweltMaikerubuczo102
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 0

Hej. greyman, Jako ze jestem niezaawansowanym użytkownikiem, możesz podać dokładny sposób jak włączyłeś tę integrację? Bo jakoś nie mogę się wyznać na tym podanym przez ciebie forum, jak to zrobić. Albo choc naprowadzić, co i jak trzeba robić. Będę bardzo wdzięczny iz góry dziękuję za pomoc. :)
Awatar użytkownika
Robin Hood

Upewnij się, że GOG Galaxy jest wyłączony i nie działa.
Przejdź do %localappdata%\GOG.com\Galaxy\plugins\installed, tam powinien znajdować się folder o nazwie steam_ca27391f-2675-49b1-92c0-896d43afa4f8 , usuń jego zawartość.
Rozpakuj do niego pliki z https://github.com/ABaumher/galaxy-inte ... indows.zip
Uruchom GOG Galaxy.

źródło: https://github.com/ABaumher/galaxy-inte ... 1.0.5-beta
Ci użytkownicy podziękowali greyman za ten post:
buczo102
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 0

Hej :) Dzięki wielkie greyman! Zadziałało dobrze! Jeszcze raz dziękuję za pomoc!
ODPOWIEDZ