GG.deals - porównywarka cenowa dla gier

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 251 razy
Podziękowania: 377 razy
Kontakt:

Ustaw sobie "Pack" w zakładce "Type". Ograniczy znacząco ilośc wyników :)
Na drugie pytanie nie znam odpowiedzi.
Załączniki
Pack gg.JPG
Pack gg.JPG (84.13 KiB) Przejrzano 2395 razy
Ci użytkownicy podziękowali Seyonne za ten post:
DreamerDream
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 136 razy
Kontakt:

GUI bug/ sugestia QoL:
w polu wyszukiwarki strony po wklejeniu zawartości ikona wyszukiwania (lupa) nakłada się na ikonę usunięcia zawartości co powoduje niemożność wyszukania bez konieczności angażu drugiej ręki (człowiek jest istotą leniwą):
Obrazek

Lupa powinna być stałym elementem na pasku. Ewentualnie szara i nieaktywna jeśli użytkownik nie wprowadził/wkleił żadnej zawartości.
Swoją droga z kasowaniem zawartości podobnie, choć rozumiem że trzeba uwzględniać ludzi z telefonami 240 x 400 pikseli i tego typu elementy muszą być dynamicznie ukrywane dla oszczędności miejsca.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006#7314
Podziękował: 131 razy
Podziękowania: 165 razy
Kontakt:

DreamerDream pisze: 20 mar 2023, o 19:00 Idąc krok dalej. Czy jest możliwość, aby pokazywało cenę bundla jak już się ma jakiś tytuł z takowego bundla?
Nie ma takiej możliwości. Nie wiem czy w ogóle Steam udostępnia tego typu informacje o cenach, ale nawet jeśli, to obsługa tego byłaby dość skomplikowana.
Gottwald pisze: 20 mar 2023, o 23:04 GUI bug/ sugestia QoL:
w polu wyszukiwarki strony po wklejeniu zawartości ikona wyszukiwania (lupa) nakłada się na ikonę usunięcia zawartości co powoduje niemożność wyszukania bez konieczności angażu drugiej ręki (człowiek jest istotą leniwą):
Obrazek

Lupa powinna być stałym elementem na pasku. Ewentualnie szara i nieaktywna jeśli użytkownik nie wprowadził/wkleił żadnej zawartości.
Swoją droga z kasowaniem zawartości podobnie, choć rozumiem że trzeba uwzględniać ludzi z telefonami 240 x 400 pikseli i tego typu elementy muszą być dynamicznie ukrywane dla oszczędności miejsca.
Na jakiej przeglądarce masz taki błąd? Wygląda jakby JavaScript się nie załadował. Normalnie search powinien wyglądać tak:

Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

rob006 pisze: 21 mar 2023, o 00:00 Na jakiej przeglądarce masz taki błąd? Wygląda jakby JavaScript się nie załadował. Normalnie search powinien wyglądać tak:
Generalnie tak wygląda, ale w trybie wpisywania tekstu. Powyżej opisany błąd pojawia się w sytuacji wklejenia tekstu bezpośrednio w pole wyszukiwania za pomocą PPM -> 'Wklej', gdy w polu jest dummy tekst What game are you searching for?

PLUS teraz to sprawdzam w trybie normalnym gdzie lupa jest po lewej, klikanie na nią nie działa (jeśli ma działać lol. Powinno imho).

Sprawdzone w tej chwili na:

1. Vivaldi
- wklejenie w pole skutkuje nałożeniem się ikon
- przy normalnym trybie lupa po lewej nie wyszukuje
- przycisk kasowania po prawej działa

2. Firefox
to samo co wyżej

3. Edge
również to samo

Generalnie to drobnostki nie wpływające na podstawową funkcjonalność, ale jak ktoś będzie musiał zapełnić czymś miesięczny raport z prac, to można dodać te dwa punkty, tj. uwzględnienie sytuacji wklejenia tekstu bez wchodzenia w przeglądarkę kliknięciem myszki + dodanie funkcjonalności klawisza ENTER tej ikonie lupy po lewej 8-)
Ci użytkownicy podziękowali Gottwald za ten post:
rob006
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 536 razy
Podziękowania: 156 razy
Kontakt:

@rob006 - mógłbyś coś napisać o postępie w przywracaniu funkcjonalności zczytywania gier ze Steama? Niestety po API Steama cała masa gier nie jest dodawana do kolekcji... Raczej głównie tych, dla których Steam nie liczy +1...
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

Quoyque pisze: 21 mar 2023, o 19:42 @rob006 - mógłbyś coś napisać o postępie w przywracaniu funkcjonalności zczytywania gier ze Steama? Niestety po API Steama cała masa gier nie jest dodawana do kolekcji... Raczej głównie tych, dla których Steam nie liczy +1...
Aktualnie liczymy raczej na to, że Steam ogarnie ten problem po swojej stronie. Obsługa logowania do Steam jest dość skomplikowana, a Steam na bank ma captchę w formularzu logowania, więc to dość czasochłonny task i na razie skupiamy się na innych tematach.
Ci użytkownicy podziękowali rob006 za ten post:
Quoyque
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

Gottwald pisze: 21 mar 2023, o 00:29
rob006 pisze: 21 mar 2023, o 00:00 Na jakiej przeglądarce masz taki błąd? Wygląda jakby JavaScript się nie załadował. Normalnie search powinien wyglądać tak:
Generalnie tak wygląda, ale w trybie wpisywania tekstu. Powyżej opisany błąd pojawia się w sytuacji wklejenia tekstu bezpośrednio w pole wyszukiwania za pomocą PPM -> 'Wklej', gdy w polu jest dummy tekst What game are you searching for?

PLUS teraz to sprawdzam w trybie normalnym gdzie lupa jest po lewej, klikanie na nią nie działa (jeśli ma działać lol. Powinno imho).
Dzisiaj wdrożyliśmy nowe menu, które powinno naprawiać te 2 problemy (wklejanie tekstu do searcha za pomocą menu kontekstowego i nieklikalną lupkę).
Gottwald
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

rob006 pisze: 24 mar 2023, o 15:15 Dzisiaj wdrożyliśmy nowe menu, które powinno naprawiać te 2 problemy (wklejanie tekstu do searcha za pomocą menu kontekstowego i nieklikalną lupkę).
Właśnie sprawdziłem i obie funkcje działają bez zastrzeżeń. Świetna robota! :piwo:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 17 razy

Nie wie ale jak chce wyszukać np new deals to nie mogę wybrań instant gaming w filtrach store? Czy tylko ja tak mam? Większość sklepów mogę wybrać a ten nie...
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 251 razy
Podziękowania: 377 razy
Kontakt:

U mnie działa. Sprawdź, co będzie, jak przejdziesz bezpośrednio przez link kierujący do stosownego filtra https://gg.deals/deals/?sort=date&store=64
Awatar użytkownika
Łowca

Dobra ok. Trzeba było zmienić tam na key shop
Załączniki
Screenshot_20230328_150217_com.android.chrome.jpg
Screenshot_20230328_150217_com.android.chrome.jpg (237.74 KiB) Przejrzano 1666 razy
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 536 razy
Podziękowania: 156 razy
Kontakt:

rob006 pisze: 21 mar 2023, o 20:13
Quoyque pisze: 21 mar 2023, o 19:42 @rob006 - mógłbyś coś napisać o postępie w przywracaniu funkcjonalności zczytywania gier ze Steama? Niestety po API Steama cała masa gier nie jest dodawana do kolekcji... Raczej głównie tych, dla których Steam nie liczy +1...
Aktualnie liczymy raczej na to, że Steam ogarnie ten problem po swojej stronie. Obsługa logowania do Steam jest dość skomplikowana, a Steam na bank ma captchę w formularzu logowania, więc to dość czasochłonny task i na razie skupiamy się na innych tematach.
A nie mieliście w planach może dodania manualnego importowania tego, co się posiada na Steamie? Mogą do tego posłużyć dane, które każdy może sobie dla zalogowanego konta podejrzeć np. tutaj -> https://store.steampowered.com/dynamicstore/userdata/
Sekcja rgOwnedApps zawiera posiadane przez nas pozycje. Jeżeli dobrze pamiętam, to na takim imporcie opierało się właśnie Steamprices.com i działało to idealnie w przypadku wykrywania dlc, których nie posiadamy...

Nie ukrywam, że aktualny stan dosyć mocno wpływa nie tylko na samo GG.Deals ale też na bazar, na którym pojawiła mi się masa pozycji, które mam, a których niestety synchronizacja nie objęła :roll:
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

Quoyque pisze: 29 mar 2023, o 00:41 A nie mieliście w planach może dodania manualnego importowania tego, co się posiada na Steamie? Mogą do tego posłużyć dane, które każdy może sobie dla zalogowanego konta podejrzeć np. tutaj -> https://store.steampowered.com/dynamicstore/userdata/
Sekcja rgOwnedApps zawiera posiadane przez nas pozycje. Jeżeli dobrze pamiętam, to na takim imporcie opierało się właśnie Steamprices.com i działało to idealnie w przypadku wykrywania dlc, których nie posiadamy...

Nie ukrywam, że aktualny stan dosyć mocno wpływa nie tylko na samo GG.Deals ale też na bazar, na którym pojawiła mi się masa pozycji, które mam, a których niestety synchronizacja nie objęła :roll:
Myśleliśmy, to jeden z powodów przez które raczej niechętnie podchodzę do dodania do bota obsługi logowania do Steam, żeby zaciągać kolekcje ze https://steamcommunity.com/ - dużo pracy, a w efekcie i tak wiele pozycji wciąż będzie pomijanych. Nie chcę nic obiecywać, ale jest światełko w tunelu w tym temacie.
Gottwald
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

GG.Deals regularnie i potajemnie usuwa mi wybrany launcher i zostawia tylko "owned" po (niektórych?) automatycznych aktualizacjach przy grach, które nie dodają/przestają dodawać się automatycznie (usunięte/ograniczone funkcje profilu itd.). Nawet przy GOG-u, np. miałem tu ustawiony GOG, a teraz mam tylko "owned", bo oferta wyleciała. Po ponownym ustawieniu launchera już w przyszłości nie usuwa. Teraz mam nagle 5330 gier z ustawionym launcherem Steam, a w bibiliotece Steam mam 6000 gier, musiałbym ręcznie wszystko przywracać... Chyba nawet nie da się wyświetlić wszystkich gier bez wybranego launchera. Przeglądając kolekcję gier na gg.deals z opcją "recently added" od razu widzę, które gry mają "ograniczone funkcje profilu" lub zostały usunięte ze Steama. To te, przy których zaczęło widnieć "add new launcher".
To, że skrypt przestaje nagle wykrywać jakieś gry nie znaczy, że nie mam już ich na Steamie/GOG-u itd., ustawiony launcher nie powinien się usuwać...
Awatar użytkownika
Predator
Discord: 『 Toxiczo 』#6492
Podziękował: 226 razy
Podziękowania: 215 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 360 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Przed chwilą zostało poprawione, dzięki za zwrócenie uwagi :piwo:
Ci użytkownicy podziękowali FotelSkrzypi za ten post:
Gottwald
Awatar użytkownika
Łowca

nie wiem czy to błąd ale ggdeals pokazuje mi taki pakiet

https://gg.deals/pack/turn-based-mega-pack/

a na steam jedna z gier zamieniona jest na inną (gg-Banners of Ruin a na steam-Ozzymandias)

https://store.steampowered.com/bundle/2 ... Mega_Pack/

ostatnio przeglądam dużo tych zestawów ale tylko ten zauważyłem że jest "wadliwy"
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 360 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

boris1125 pisze: 5 kwie 2023, o 14:14 nie wiem czy to błąd ale ggdeals pokazuje mi taki pakiet

https://gg.deals/pack/turn-based-mega-pack/

a na steam jedna z gier zamieniona jest na inną (gg-Banners of Ruin a na steam-Ozzymandias)

https://store.steampowered.com/bundle/2 ... Mega_Pack/

ostatnio przeglądam dużo tych zestawów ale tylko ten zauważyłem że jest "wadliwy"
Prawdopodobnie bundle zmienił zawartość. To się niestety czasami zdarza w tego typu produktach na Steamie. Poszła aktualizacja i już na liście są te same gry.
Ci użytkownicy podziękowali FotelSkrzypi za ten post:
boris1125
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 44 razy
Podziękowania: 45 razy

Zakładam, że takie pytanie mogło już paść, ale czy planowane jest wdrożenie funkcji obsługi customowych list z grami? Łowcy Gier byliby dla mnie kompletnym serwisem, gdyby customowe artykuły w stylu "Najlepsze promocje na gry cyfrowe do 20 zł" zawierały link do gg.deals z wymienioną w nim listą gier, dzięki czemu łatwo mógłbym sobie sprawdzić, jakie tytuły już posiadam.
Ci użytkownicy podziękowali Haazheel za ten post:
Quoyque
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 152 razy
Podziękowania: 150 razy

Można jakoś przeglądać na gg.deals gry dostępne na Maca? W sensie taki filtr, żeby pokazywało tylko gry dostępne na Macu
ODPOWIEDZ