Używam klienta steam jako OS w steam decku od ponad pół roku i problem jest nagminny.Gottwald pisze: ↑18 mar 2023, o 17:47 Używam klienta prawie codziennie i niczego takiego nie zauważyłem. Przed chwilą przeleciałem randomowych 20+ gier i panele osiągnięć otwierają się normalnie jak zawsze.
Brak ładowania i dostępu do tej funkcjonalności to zwyczajowo albo prace konserwacyjne albo problemy z siecią.
Wyjaśnisz w jaki sposób klient Steam jest 'gównem'?
Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 45 razy
- Podziękowania: 161 razy
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 18 mar 2023, o 20:47 przez kamil_999666, łącznie zmieniany 1 raz.
- Podziękował: 110 razy
- Podziękowania: 32 razy
- Kontakt:
Ja tez miałam problem z pokazywaniem achievementów w kliencie. Próbowałam kilku sposób z neta i zadziałał ten pierwszy z filmiku - https://www.youtube.com/watch?v=n0jnRbtun6w
- Podziękował: 850 razy
- Podziękowania: 900 razy
- Kontakt:
w idle steam praktycznie jest nieaktywny u mnie zjada 0.5 do 1% procka (skokowo a nie jednostajnie), ramu po kilkunastu godzinach okolice 500MB i drugi proces jakies 200MB (jeszcze kilka innych procesow ale jakas groszowa sprawa), wiec nie wiem co tam u was się dzieje na kompie a dodam że mam dużo gorszy PC bo leciwy lapek z gtx 1050Ti na pokladzie i nigdy mi sie nie wlaczają wentyle w lapku na idle przy uruchomomionym steam spotify discordzie i przegladarce a lapek potrafi sobie zaszumieć przy wyższej mocy oj potrafi ale jak w nic nie gram to jest cichutki i zimniutki ;d
- Kontakt:
z tego co pamiętam jest w opcjach ustawienie żeby każdy czat z różnymi osobami był w osobnych okienkach a nie wszystkie czaty w jednym, może taka opcja panu pomoże
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Nie wiem dokładnie, jak działa subskrypcja EA Play kupiona przez Steam, więc pytanie - czy gry odpalam przez Steam a on sobie uruchamia apkę EA? Jeśli tak jest, to czy da się uruchomić Steamowego pada w takiej sytuacji?
- Podziękował: 14 razy
- Podziękowania: 51 razy
- Kontakt:
Dokładnie tak, kupujesz subskrypcję na steamie, przypisujesz daną grę do biblioteki, pobierasz, włącza Ci się EA App, przypisujesz grę do EA App, tak jak normalną grę kupioną na steamie od EA i grasz.
Po zakończeniu subskrypcji nie będziesz mógł jej uruchomić, ale nadal będzie w bibliotece steama.
Co do pada, to chodzi o nakładkę i emulację/zmianę sterowania?
Działa to dosłownie tak samo jak w przypadku innych gier, lub gier dodanych spoza steama, a jeśli gra nie obsługuje nakładki steam, to wystarczy przełączyć się na tryb Big Pictures i wywołać ją przyciskiem na padzie.
Jedyny problem jaki ja miałem z Subskrypcją EA Play na steamie to anulowanie jej, nie wiem jak jest teraz, ale jakiś rok temu, gdy posiadałem ją, nie mogłem znaleźć opcji anulowania i przez około miesiąc po wygaśnięciu ciągle próbowało mi pobrać płatność z portfela Steam, doładowanie portfela brało od razu na subskrypcję przez co musiałem drugi raz doładowywać aby coś kupić.
Dopiero po około miesiącu nieudanych prób, samo mi anulowało.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Dokładnie chodzi o zmianę sterowania. A dokładniej chodzi o możliwość korzystania z żyroskopu w tym padzie. Bezpośrednio na Steam działa to bez problemu, nieważne czy to Steam Controler czy inny pad, ale w innych klientach już tak dobrze nie jest (kiedyś próbowałem uruchomić żyroskop w padzie DS4 w aplikacji Xbox i poległem).DiscussedAxe3 pisze: ↑21 mar 2023, o 11:31 [...]
Co do pada, to chodzi o nakładkę i emulację/zmianę sterowania?
[...]
- Podziękował: 21 razy
- Podziękowania: 67 razy
- Kontakt:
Czy Wy też notorycznie macie błąd przy finalizacji zakupu na Steam? Za każdym razem gdy już dokonam płatności (szybki przelew/BLIK) i pojawia się ostatnie okienko z podsumowaniem, mam komunikat na pomarańczowym tle o błędzie przetwarzania, a przycisk "Kup" jest wyszarzony. Co ciekawe, sam zakup przechodzi, mail z potwierdzeniem też dochodzi, na koncie wszystko jest OK.
Też, ale to co kupiłem, pojawia się w bibliotece, więc ignoruję błąd, bo to co miało działać, zadziałało.Christoph pisze: ↑23 mar 2023, o 12:22 Czy Wy też notorycznie macie błąd przy finalizacji zakupu na Steam? Za każdym razem gdy już dokonam płatności (szybki przelew/BLIK) i pojawia się ostatnie okienko z podsumowaniem, mam komunikat na pomarańczowym tle o błędzie przetwarzania, a przycisk "Kup" jest wyszarzony. Co ciekawe, sam zakup przechodzi, mail z potwierdzeniem też dochodzi, na koncie wszystko jest OK.
chyba, że potem gra zniknie z konta, a pojawi się komunikat "usunięta z powodu problemu z płatnościami"...GoodLuke pisze: ↑23 mar 2023, o 12:38Też, ale to co kupiłem, pojawia się w bibliotece, więc ignoruję błąd, bo to co miało działać, zadziałało.Christoph pisze: ↑23 mar 2023, o 12:22 Czy Wy też notorycznie macie błąd przy finalizacji zakupu na Steam? Za każdym razem gdy już dokonam płatności (szybki przelew/BLIK) i pojawia się ostatnie okienko z podsumowaniem, mam komunikat na pomarańczowym tle o błędzie przetwarzania, a przycisk "Kup" jest wyszarzony. Co ciekawe, sam zakup przechodzi, mail z potwierdzeniem też dochodzi, na koncie wszystko jest OK.

Tak, przy dwóch ostatnich zakupach miałem to samo powiadomienie. Jeśli będzie się powtarzało po wyprzedaży, to trzeba będzie zgłosić.Christoph pisze: ↑23 mar 2023, o 12:22 Czy Wy też notorycznie macie błąd przy finalizacji zakupu na Steam? Za każdym razem gdy już dokonam płatności (szybki przelew/BLIK) i pojawia się ostatnie okienko z podsumowaniem, mam komunikat na pomarańczowym tle o błędzie przetwarzania, a przycisk "Kup" jest wyszarzony. Co ciekawe, sam zakup przechodzi, mail z potwierdzeniem też dochodzi, na koncie wszystko jest OK.
- Kontakt:
mam od kilku miesiecy taki błąd na pomaranczowo z tym że u mnie wyskakuje już po platnosci, wszystkie zakupione gry normalnie trafiają na konto i pobiera tyle kasy z banku ile ma pobraćChristoph pisze: ↑23 mar 2023, o 12:22 Czy Wy też notorycznie macie błąd przy finalizacji zakupu na Steam? Za każdym razem gdy już dokonam płatności (szybki przelew/BLIK) i pojawia się ostatnie okienko z podsumowaniem, mam komunikat na pomarańczowym tle o błędzie przetwarzania, a przycisk "Kup" jest wyszarzony. Co ciekawe, sam zakup przechodzi, mail z potwierdzeniem też dochodzi, na koncie wszystko jest OK.
- Podziękował: 66 razy
- Podziękowania: 213 razy
- Kontakt:
Wyprzedaż Square Enix na steamie: https://store.steampowered.com/sale/squ ... shersale23
- Podziękował: 204 razy
- Podziękowania: 276 razy
- Kontakt:
Steam porzuca wsparcie dla Windowsa 7/8/8.1 pierwszego stycznia 2024 roku
https://help.steampowered.com/en/faqs/v ... -1321-800A
Windows 7 wyszedł w 2009 roku
Gram głównie na starym lapku w podróży i nie widzi mi się kupowanie kolejnego gadżeta (Steam Deck) na który technicznie może i mnie stać, ale wydatki - takie większe - wolę ograniczać...
https://www.gry-online.pl/hardware/stea ... te/z924847
w takim razie na tym rupieciu będzie rządził GOG dopóki nie odbiorą możliwości ściągania instalatorów przez przeglądarkę
https://help.steampowered.com/en/faqs/v ... -1321-800A
Windows 8.1 wyszedł w 2013 rokuWindows 7 and Windows 8 Support
As of January 1 2024, Steam will officially stop supporting the Windows 7, Windows 8 and Windows 8.1 operating systems. After that date, the Steam Client will no longer run on those versions of Windows. In order to continue running Steam and any games or other products purchased through Steam, users will need to update to a more recent version of Windows.
The newest features in Steam rely on an embedded version of Google Chrome, which no longer functions on older versions of Windows. In addition, future versions of Steam will require Windows feature and security updates only present in Windows 10 and above.
Windows 7 wyszedł w 2009 roku
Gram głównie na starym lapku w podróży i nie widzi mi się kupowanie kolejnego gadżeta (Steam Deck) na który technicznie może i mnie stać, ale wydatki - takie większe - wolę ograniczać...
https://www.gry-online.pl/hardware/stea ... te/z924847
w takim razie na tym rupieciu będzie rządził GOG dopóki nie odbiorą możliwości ściągania instalatorów przez przeglądarkę

Ostatnio zmieniony 28 mar 2023, o 11:51 przez EdmundBA, łącznie zmieniany 2 razy.