Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 109 razy
Kontakt:

@up
To pólk wyżej , to jeszcze bardziej kolekcjonerskie
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

elherejo pisze: 2 lut 2023, o 22:07 300 to i tak stosunkowo niedużo w porównaniu np z Puzzle Quest 2
PQ2.jpg
Grubo , A ja chciałem pokery wystawic na bazarku po piątkaku.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

11-11.png
11-11.png (5.07 KiB) Przejrzano 3156 razy
Bandai Namco rozdaje klucze do 11-11: MEMORIES RETOLD tym, co zapisali się jakiś czas temu.
Sprawdźcie spam.
Ci użytkownicy podziękowali Kuwejt za ten post (w sumie 2):
jobjoxPLGaberus
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

woda85 pisze: 2 lut 2023, o 21:42 Pytanie mam następujące. Poker Night i Poker Night 2 na steam kosztują po 300 zł. W różnych miejscach, Dlaczego i czy ktoś to kupuje?
Ciekawe czy jeszcze będą aktywne te klucze jeśli tak to prawdziwy HumbleCoin mam :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

SirDohey pisze: 4 lut 2023, o 14:58
woda85 pisze: 2 lut 2023, o 21:42 Pytanie mam następujące. Poker Night i Poker Night 2 na steam kosztują po 300 zł. W różnych miejscach, Dlaczego i czy ktoś to kupuje?
Ciekawe czy jeszcze będą aktywne te klucze jeśli tak to prawdziwy HumbleCoin mam :D

Obrazek
No chyba nie. Mowa jest o Poker Night 1 i 2, a ty masz Puzzle Agent 1 i 2. Widzisz różnicę? :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 15 razy
Kontakt:

Hej,
też wam znikneły osiągniecia ze steama? Tzn ze pokazuje jak by kazda gra ich nie miala ? ;p
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 51 razy
Kontakt:

Tak, też zniknęły, nawet wchodząc poprzez gablotę na osiągnięcia danej gry, kieruje mnie albo na profil z powrotem albo na stronę główną społeczności.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 164 razy
Podziękowania: 176 razy
Kontakt:

Chyba już działa.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 75 razy

Problem z osiągnięciami ostatnio dość często się zdarza. Miałem go już w tym roku z dwa czy trzy razy. Nie pokazują się w bibliotece i nie działa gablota perfekcjonisty - wskazuje 0 perfekcyjnych gier. Zazwyczaj naprawia się tego samego dnia lub kolejnego albo też wystarczy zresetować steama (wylogować się całkowicie z konta).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 135 razy
Podziękowania: 133 razy

Jest już parę dem dostępnych z nadchodzącego Steam Next Festu (który oficjalnie rozpocznie się jutro). Dostępny m.in. nowy Sherlock Holmes.
Ci użytkownicy podziękowali pioytyr za ten post (w sumie 5):
ToxiczoMDANileeldawido159Gaberus
elherejo
Awatar użytkownika
elherejo
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Steam Next Fest już od dłuższego czasu jest dla mnie ważniejszym eventem niż sezonowe wyprzedaże.
Ci użytkownicy podziękowali elherejo za ten post:
Boberek00
Awatar użytkownika
Hitman
Discord: Ejdrien.#8595
Podziękował: 1054 razy
Podziękowania: 159 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 36 razy

Czy Steam Family Share działa tak dobrze, jak brzmi? Zakładam nowe konto, udostępniam gry ze swojej biblioteki, a zarówno czas gry, sejwy, jak i osiągnięcia zapisują się na nowym profilu, przy czym jedynym ograniczeniem jest to, że nie możemy grać w dany tytuł w tym samym czasie (no i zdaje się, że nie wszystkie gry są w ten sposób wspierane)?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 33 razy
Podziękowania: 71 razy
Kontakt:

Jeśli konto A udostępnia swoją bibliotekę kontu B to:
Haazheel pisze: 9 lut 2023, o 01:41 Zakładam nowe konto, udostępniam gry ze swojej biblioteki, a zarówno czas gry, sejwy, jak i osiągnięcia zapisują się na nowym profilu
... konto B ma oddzielne stany gier, osiągnięcia, czas grania niż właściciel gry.
Haazheel pisze: 9 lut 2023, o 01:41 przy czym jedynym ograniczeniem jest to, że nie możemy grać w dany tytuł w tym samym czasie
... na koncie B nie można grać w nic z udostępnionej biblioteki konta A jeśli ktoś już gra w coś z tego konta. Będzie mógł zagrać na koncie B z udostępnionej biblioteki konta A dopiero jeśli w tym koncie ktoś przestanie grać.
Ci użytkownicy podziękowali jojo87 za ten post (w sumie 3):
HaazheelHardkorGaberus
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Angrenbor pisze: 20 sty 2023, o 20:47 ASF działa po prostu jako kolejny klient Steama (tylko bez interfejsu graficznego) i zachowuje się tak samo, więc nie da się farmić i grać jednocześnie. Tak samo jak możesz mieć 2 lub więcej komputerów zalogowanych do jednego konta jednocześnie ale grać w trybie online można tylko na jednym naraz. Przy próbie uruchomienia normalnej gry klienta zapyta czy rozłączyć tę drugą sesję i ASF przestaje aktywnie pracować i przechodzi w tryb czuwania.
A co jeśli będzie inna sytuacja? Gramy sobie np w CS GO (albo inną grę z VAC-iem), w tle działa ASF ale nic nie farmi (sam się nie wyłącza bo można ustawić "ShutdownOnFarmingFinished" na "false") i akurat podczas grania ktoś komu udostępniliśmy nasze konto aktywuje nową grę z kartami albo akurat wtedy już posiadana przez nas gra dostaje karty. Wtedy ASFa wyrzuca nas z klienta Steam czy jest "zgrzyt" kończący się VAC-iem w koncie Steam?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 109 razy
Kontakt:

@up
jeżeli konto jest uzywane to asf nie zaczyna/pauzuje farmienie kart
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 131 razy
Kontakt:

Haazheel pisze: 9 lut 2023, o 01:41 Czy Steam Family Share działa tak dobrze, jak brzmi? Zakładam nowe konto, udostępniam gry ze swojej biblioteki, a zarówno czas gry, sejwy, jak i osiągnięcia zapisują się na nowym profilu, przy czym jedynym ograniczeniem jest to, że nie możemy grać w dany tytuł w tym samym czasie (no i zdaje się, że nie wszystkie gry są w ten sposób wspierane)?
Da się grać w 2 osoby naraz, tylko nie ze sobą online.
Jedno konto musi przejść w tryb offline,
lub ktoś pożyczający po odpaleniu gry blokuje zaporą windows wyjście na steama i właściciel może sobie normalnie z konta korzystać, tylko trzeba się zgrać czasowo. Grałem z bratem nawet coop po LAN w Borderlands 2 z jednego egzemplarza.

Na razie jedna gra zauwazyłem że nie działa w Family sharing: Fallout New Vegas
Ci użytkownicy podziękowali TheLastJedi za ten post (w sumie 2):
HaazheelGaberus
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

TheLastJedi pisze: 9 lut 2023, o 08:26 Da się grać w 2 osoby naraz, tylko nie ze sobą online.
lub ktoś pożyczający po odpaleniu gry blokuje zaporą windows wyjście na steama i właściciel może sobie normalnie z konta korzystać, tylko trzeba się zgrać czasowo.
O, to aż prawdę mówiąc mnie zaskoczyłeś. Z tydzień temu przez udostępnienie biblioteki testowałem Cyberpunka 2077 i musiałem czekać aż właściciel konta przestanie na nim grać. Ale w sumie, tak myślę, że to jednak są rozwiązania, których najchętniej Valve by się pozbyło. Tylko pytanie: czy będzie mogło?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 168 razy
Podziękowania: 218 razy
Kontakt:

Oryginalna trylogia Etrian Odyssey wreszcie na PC.
https://store.steampowered.com/bundle/2 ... ollection/
Nie jest to jednak wersja Untold, które były bardziej doszlifowanymi wersjami co szczególnie czuć w przypadku pierwszej części. Z tego co widzę będą trzy poziomy trudności do wyboru, oby Easy był mniej hardkorowy.
https://www.reddit.com/r/EtrianOdyssey/ ... ifference/

Cena zwala z butów - €40 od sztuki i €80 za trylogię co oni tam palą za towar? :shock:
I darmowe? DLC ze skinami postaci.
Gry były oryginalnie na Nintendo DS (były to jeden z flagowych tytułów dla których ludzie kupowali sprzęt) gdzie bajerem był drugi ekran do ręcznego kreślenia mapy bo automapy nie było. Ale za taką cenę na PC?
Ciekawe czy zmienili balans w pierwszej części - te gry nie należą do łatwych ale EO1 był jeszcze trudniejszy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 342 razy
Podziękowania: 131 razy
Kontakt:

jojo87 pisze: 9 lut 2023, o 08:50
TheLastJedi pisze: 9 lut 2023, o 08:26 Da się grać w 2 osoby naraz, tylko nie ze sobą online.
lub ktoś pożyczający po odpaleniu gry blokuje zaporą windows wyjście na steama i właściciel może sobie normalnie z konta korzystać, tylko trzeba się zgrać czasowo.
O, to aż prawdę mówiąc mnie zaskoczyłeś. Z tydzień temu przez udostępnienie biblioteki testowałem Cyberpunka 2077 i musiałem czekać aż właściciel konta przestanie na nim grać. Ale w sumie, tak myślę, że to jednak są rozwiązania, których najchętniej Valve by się pozbyło. Tylko pytanie: czy będzie mogło?
To jest marginalne zachowanie wtajemniczonych, aż tak to Volvo nie boli no i nie jest takie łatwe i bezproblemowe dla casuali więc olewają to. Musieliby pozbyć się trybu offline a to już ludzi by wkurzyło. Na działanie firewalla też volvo nic nie wskóra.
ODPOWIEDZ