I na co ci te pełniaki xD ? Przecież w tej chwili granie jest jak za darmo
CD-Action - temat ogólny
A ja nigdy posiadałem PC w latach 90, tylko konsolę Ps1 i dopiero w okolicach 2000 zacząłem ich kupować. A dokładnie numer 4 z 2000 roku. I parę archiwum zakupiłem aż do 2004 któregoś numeru, gdy z racji braku konsol Ps2 czy xboxa było bezsensem kupować pracy tego typu, a w 2004 już miałem porządnego PC`a.mr.rorshack pisze: ↑25 lis 2022, o 03:02To ciekawe zrządzenie losu. Nigdy nie posiadałem konsoli. Jakoś w roku 2016, przy okazji powrotu do CD-Action, postanowiłem "sprawdzić" co słychać u konkurencji. Zakupiłem kilka numerów PSX Extreme i Pixel. No i znalazłem swojego "świętego Graala". PSXE było pismem dla mnie - tworzone na luzie (by nie powiedzieć "na totalnej wyje-bce"), czuło się, że dedykowane jest osobom w okolicach 30-tego roku życia (w końcu!!!). Zanurzyłem się w ten klimat bezgranicznie. Przyznam, że żałowałem, że nie poznałem tego czasopisma wcześniej (mimo, że nie jestem aż tak krytyczny wobec CDA, jak większość z Was).
*tutaj mała uwaga: zaczynam dopiero rocznik 2020 PSXE, zatem nie wiem jak potoczył się dalszy rozwój tego magazynu.
Żałuj wcześniejszy lat, bo ja jako 14-16 latek lubiłem ten humor "gimbazy", a to były chłopki 20+ w "szmatławcu". Me Ścierwa "Ścierski" wprowadzili wtedy z Aju pewien styl, który z poważniał od tamtego czasu, ale nadal na lajcie piszą.
No i recenzje gier. Jak była 7 to była 7, a nie żadne 8 czy 9, czy nawet 10. Wtedy jak seria trwała za długo na Szaraku czy Ps2, to pisali i oceniali porządnie. Zresztą chyba wtedy sporo prasy tak robiło. Wiele serii kultowy zakończyło żywot po 3-4 częściach, rzadko trwały jak dziś 5 części (patrz Resident Evil 8 część, Assasinki, nie wiem już które)
I tutaj zacząłem kupować CDA. raz nie moje klimaty, humor, to jeszcze styl i oceny.
Jeszcze przez jakiś czas te oceny były wiarygodne, ale potem jak ktoś tu wspomniał, to były jakieś uwagi ale i tak ocena szła od 8 w górę, rzadkością były poniżej.
Oliwy do ognia, że postawiłem KRZYŻYK na nich, to ponowna recenzja czołgów WoT`a. Z racji grania od bety ,od 2011 roku widziałem ewolucję tej gry MMO na gorsze, a Ci odj*bali numer
Wydanie gry w wersji HD, która i tak odbiegała graficznie od nowych produkcji MMO i zmiany polityki na Hazard uzależnień, tak by zmuszać każdego gracza, do wydawania hajsu na walutę w grze, zniszczony balans, promowanie graczy nieoficjalnie, tych co maja premium konto itd.
U nich przez maniaka WoT`a dostaje... 10/10! Tylko dla picu parę uwag, aby dla picu, że są. Masę kodów golda WoT, książeczki do WoT`a. Wargaming, chyba kupił jakieś akcje wydawcy u nich, że takie "lokowanie produktu", bo ja inaczej tego nazwać nie mogę.
A że to g**o MMO, widziałem ewolucję to tym bardziej miałem jakieś zdanie i pogląd. Mniej rzuca się 10 czy 9 w tytule zamkniętym a inaczej w MMO po X latach, gdy widzimy w którą stronę gra poszła.
Powróciłem do Psx Extreme w maju tego roku, z racji, że zakupiłem używanego Prosiaka.
Co widzę?
Hiv jako recenzent i dział listu formą spadł, ale jeśli chodzi o reckę GT 7 to pomarudził i dał 8.
Ostatni "Świeci" dostali 6+ co dla mnie jest ok, czytając opinie w necie, że to słaby tytuł i powrót do marki.
Poziom lajtowy, ale już nie taki.
Zawsze tego "szmatławca" lubiłem i ceniłem, że mimo humoru głupkowatego, to jak wystawili ocenę, to była celna, krótka i bliska obiektywizmowi.
Nadal ich kupuję, ale bez prenumeraty, tylko online zamawiam, aktualne numery.
W ogóle, to wolę ich czytać i kupować, niż oglądać recenzentów YT, którzy moim zdanie też się spaprali.
A taki portal Gry-online, to też... Dla clickania tylko wypuszcza internetowo, jakieś marnej jakości artykuliki

Więc ze wszystkich rzeczy jakie mamy związanymi z grami, wolę już jedną prasę kupować teraz.
- Discord: Jarol2K#1650
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Polecam sobie wchodzić bezpośrednio: https://cdaction.pl/najnowsze
Ja przez ten nowy design w ogóle tam nie wchodzę. Za to oglądam ich na YT.
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowania: 24 razy
Naprawa strony? Poprawa wysyłki prenumerat? Lepsza komunikacja? Po co komu kiedy można pisać artykuły pod wojenki komentarzowe https://cdaction.pl/publicystyka/bojkot ... ytykom-gry
Jeszcze nie pomaga fakt że Nadgodziny też ostatnio nie mają za bardzo pozytywnego odbioru.
Jeszcze nie pomaga fakt że Nadgodziny też ostatnio nie mają za bardzo pozytywnego odbioru.
- Podziękował: 75 razy
- Podziękowania: 24 razy
- Kontakt:
Nie rozumiem. Ruch na stronie jest? Jest. Ludzie się angażują? Angażują.NiccyWolf pisze: ↑30 sty 2023, o 05:48 Naprawa strony? Poprawa wysyłki prenumerat? Lepsza komunikacja? Po co komu kiedy można pisać artykuły pod wojenki komentarzowe https://cdaction.pl/publicystyka/bojkot ... ytykom-gry
To, że jest to toksyczne samo w sobie i bardzo leniwe rozwiązanie - to inna para kaloszy.