Moja druga gra takiego typu, pierwsza bodajże była tego samego scenarzysty (Cage'a?) - Fahrenheit
Wszystkie achievementy praktycznie związane z wyborami, lub brakiem pomyłek przy sekwencjach QTE.

jeśli to gra na steamie to tym samym programem którym oszuści wbijają sobie sztucznie acziwki można również je usunąć i wbijać sobie jak bozia nakazałaGreed pisze: ↑8 maja 2022, o 22:08
Chciałem wbić jeszcze osiągnięcia w Isaac (The Binding of Issac) ale po włączeniu gry odblokowały mi się wszystkie achivementy. Czasami siostrzeniec u mnie grał no i podmienił savy. Trochę szkoda bo już 100% nie do zrobienia. Pozostało mi tylko przyjąć tą hańbę na klatę i wyspowiadać się.
Właśnie kurczę nie chce używać żadnego oprogramowania zewnętrznego a steam chyba i tak zapamiętuje zdobyte osiągnięcia. Save wyczyszczę i zdobędę je wewnątrz gry po prostu. W niektórych grach po cofnięciu osiągnięć SAM'em dane osiągnięcia ponoć już nie wskakują bo gra wykrywa, że już je zdobyłeś.Armin pisze: ↑9 maja 2022, o 00:48jeśli to gra na steamie to tym samym programem którym oszuści wbijają sobie sztucznie acziwki można również je usunąć i wbijać sobie jak bozia nakazałaGreed pisze: ↑8 maja 2022, o 22:08
Chciałem wbić jeszcze osiągnięcia w Isaac (The Binding of Issac) ale po włączeniu gry odblokowały mi się wszystkie achivementy. Czasami siostrzeniec u mnie grał no i podmienił savy. Trochę szkoda bo już 100% nie do zrobienia. Pozostało mi tylko przyjąć tą hańbę na klatę i wyspowiadać się.
Gratki, właśnie ogrywam Elden Ringa i też się czaję na 100%. Z tego co na razie obczaiłem na necie, to najprostsze 100% ze wszystkich gier From Software. w DSach przynajmniej trzeba było zdobyć wszystko wszystko do niektórych osiągnięć, np. wszystkie pierścienie, wszystkie gesty, wszystkie rzadkie bronie, wszystkie czary. Trzeba było nie tylko je znaleźć, ale też robić questy. Tutaj wystarczy tylko znaleźć kilka najrzadszych broni i czarów itp. Więc ez 100%, tylko ubić bossów i zrobić zakończenia.
Hmm, większość z tych bossów jest dosłownie na kilka strzałów przy rozwiniętej postaci, wyzwanie stanowi dopiero 2-3 ostatnich, przy użyciu mimików zwycięstwo praktycznie gwarantowane. Miło było jeszcze 2 razy ubić kilku z nich. Dla niektórych to pewnie do zrobienia w godzinę.alesorius pisze: ↑16 maja 2022, o 12:13
Co do podmieniania sejwów, to nie ukończyłem jeszcze gry, ale zastanawiam się, czy tego nie zrobić jak już będę na końcu... Mam już na liczniku niecałe 100h, eksploruje wszystkie lokacje dokładnie, a z tego co sprawdziłem w grze jest 13 obowiązkowych bossów. Obecnie jestem na etapie po ubiciu Ognistego Olbrzyma, więc to 7 z 13, także szczerze powiedziawszy nie wiem, czy będzie mi się chciało speedrunować jeszcze ze dwa razy tę grę (trochę strata czasu).
Szkoda, że From Software nie rozwiązali tego tak, że po ubiciu ostatniego bossa cofa gracza przed walkę i zawsze można stoczyć walkę jeszcze raz, żeby sprawdzić inne zakończenia (których jest w sumie 5, ale osiągnięcia są dla 3 - dziwne).
Mam we wszystkich soulsach 100% i robienie nowych gier plus nie nazwał bym wyzwaniem , fakt faktem są one trudniejsze bo dmg i hp przeciwników wzrasta , ale twoja postać jest tez "wyexpiona" I twoja umiejętność gry po tylu godzinach jest na o wiele wyższym poziomie(Chyba że robiłes to np po roku przerwy od soulsów i zaczynałes od ng+ to wtedy inna gadka ) . Przyznać mogę ze w 1(bo np w takim ds3 to każda kolejna nowa gre + w 2-3h sie rushowalo) było stosunkowo najcięższe robienie nowych gier plus ale w mojej opinii dalej prostsze niż pierwsze podejście ;DGreed pisze: ↑21 maja 2022, o 03:1738. Hidden Folks - gra typu znajdź ukryte obiekty. Całość w tematyce czarno-białej. Gra podzielona na etapy i poziomy,, przeważnie każdy polega na klikaniu. Straszną katorgą są duże mapy a biało-czarna kolorystyka po kilku godzinach męczy wzrok. Mimo wszystko fajnie spędzone 4-godzinki ale dla niewsprawionych może to zająć wiele dłużej. A przy okazji wpadną karty
39. Dark Souls: Remastered
Długo nie byłem przekonany do Soulsów ale miły streamer mnie jakoś do nich przekonał. Po wielu godzinach gry uznałem, że pora w końcu wbić te 100%. Przeszedłem aż do NG++ z powodu jednego acziwka, który wymaga zdobycia wszystkich specjalnych broni dostępnych w grze. Z duszy jednego bossa się robi aż 3 bronie. Za każdym podejściem jest coraz trudniej co tylko bardziej sprawia, że czuję wielką satysfakcję. Polecam samemu zmierzyć się z tym małym wyzwaniem![]()
Nigdy graczem Soulsowym nie byłem a to moje pierwsze Soulsy. Nie mogłem długo zabić Czterech Królów na NG+ i rzuciłem grę na kilka miesięcy i teraz się spiąłem i ogarnąłem osiągnięcia Honor Rycerza i za wszystkie piromancje oraz cuda. Dla jednych to wyzwanie a dla ciebie kaszka z mleczkiem. Ja jak zaznaczyłem wcześniej - to moje pierwsze podejście do Soulsów, poznawałem dopiero mechanikę gry i z pewnością sięgnę po kolejne części.Monek22 pisze: ↑21 maja 2022, o 05:12Mam we wszystkich soulsach 100% i robienie nowych gier plus nie nazwał bym wyzwaniem , fakt faktem są one trudniejsze bo dmg i hp przeciwników wzrasta , ale twoja postać jest tez "wyexpiona" I twoja umiejętność gry po tylu godzinach jest na o wiele wyższym poziomie(Chyba że robiłes to np po roku przerwy od soulsów i zaczynałes od ng+ to wtedy inna gadka ) . Przyznać mogę ze w 1(bo np w takim ds3 to każda kolejna nowa gre + w 2-3h sie rushowalo) było stosunkowo najcięższe robienie nowych gier plus ale w mojej opinii dalej prostsze niż pierwsze podejście ;DGreed pisze: ↑21 maja 2022, o 03:1738. Hidden Folks - gra typu znajdź ukryte obiekty. Całość w tematyce czarno-białej. Gra podzielona na etapy i poziomy,, przeważnie każdy polega na klikaniu. Straszną katorgą są duże mapy a biało-czarna kolorystyka po kilku godzinach męczy wzrok. Mimo wszystko fajnie spędzone 4-godzinki ale dla niewsprawionych może to zająć wiele dłużej. A przy okazji wpadną karty
39. Dark Souls: Remastered
Długo nie byłem przekonany do Soulsów ale miły streamer mnie jakoś do nich przekonał. Po wielu godzinach gry uznałem, że pora w końcu wbić te 100%. Przeszedłem aż do NG++ z powodu jednego acziwka, który wymaga zdobycia wszystkich specjalnych broni dostępnych w grze. Z duszy jednego bossa się robi aż 3 bronie. Za każdym podejściem jest coraz trudniej co tylko bardziej sprawia, że czuję wielką satysfakcję. Polecam samemu zmierzyć się z tym małym wyzwaniem![]()
Gratki za wszystkie osiągnięcia. Ja mam nabite 1800 godzin i nie dało radę odblokować wszystkich osiągnięć. Chociażby wyeliminowania 5 przeciwników po plancie czy zabicie przeciwnika będąc w powietrzu. Jeśli chodzi o demolkę to typowy grinding.
Bo takie rzeczy robi się z botami na specjalnie do tego stworzonych mapach.