W tej chwili używam Natec Genesis G55. Działa ale jednak myszka nie daje takich możliwości do których się przyzwyczaiłem, więc myślę o zmianie. Natomiast ta której coś dziwnego się stało to Modecom Volcano GMX5 Beast. Miałem kilka sprzętów od Modecoma (niekoniecznie myszek) i z żadnym nie było problemu. A tutaj nagle taki klops. Z ciekawości sprawdziłem na poczcie i kupowałem ją w październiku 2019. Niby chińczyk ta "bestia" ale jednak mi osobiście wyglądałem pasował. I możliwościami. Dla przykładu, od góry w profilu systemowym miałem skrót od: przełącz okno (Alt+Tab), zminimalizuj okna, znajdź. Ale już na profilu growym miałem inne ustawienia. Natomiast na lewym boku: dalej, cofnij, wydrukuj. I osobiście do takiego ustawienia mega się przyzwyczaiłem i mi go brakuje.
Oczekiwania:
- Modecom - raczej podziękuję już za tą markę...
- Kwota 100 do ok 200 zł - nie musi być koniecznie 200 zł, jeśli znajdzie się model za stówkę, który w pełni mi wystarczy to po co przepłacać?
- Obsługa profili - w końcu ma być to myszka nie tylko do gier ale także do pracy systemowej w której powinny być skróty windowsowe
- Dodatkowy przycisk po prawo od LPM odpowiedzialny za 2-klik
- Podświetlanie RGB z możliwością zmiany koloru - informacja wizualna o profilu i/lub wybranym DPI
- Kablowa - zdecydowanie