Idle master - Pytania

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Posty: 2574
Rejestracja: 28 lis 2013, o 16:21
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 111 razy
Podziękowania: 193 razy
Kontakt:

1 cze 2021, o 21:09

jojo87 pisze:
1 cze 2021, o 17:09
eusystem1 pisze:
1 cze 2021, o 13:59
Nie chciało mi się kombinować i dla drugiego konta zainstalowałem na telefonie Idle Daddy.
Można także na komputerze/laptopie odpalić ASF. Może obsługiwać nawet i 5 kont naraz. A do pracy nie wymaga włączenia klienta Steam. Po skonfigurowania bota w nim wystarczy tylko program odpalić i ASF sam loguje się na konto. Jedynie +/- z raz na miesiąc trzeba pędzie podać nowy kod Steam Guard. Jedyna jego wada jest taka, że dane logowania (hasło i login) trzyma w niezabezpieczonych jsonach do edycji, którego wystarczy pierwszy lepszy edytor tekstowy. Tak więc trzeba wiedzieć gdzie go przechowywać i gdzie uruchamiać.
ASFem farmie alty, które nie mają tokena ustawionego. Jak ustawić główne konto zeby farmil mi asf nie wiem - zawsze glowne robilem idlemasterem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Posty: 147
Rejestracja: 28 lut 2015, o 09:39
Płeć: Mężczyzna
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Re: Idle master - Pytania

1 cze 2021, o 21:45

pelikulas pisze:
1 cze 2021, o 21:09
Jak ustawić główne konto zeby farmil mi asf nie wiem
Po prostu dodaj główne konto do ASFa jako nowy bot?
Awatar użytkownika
Łowca
Posty: 4
Rejestracja: 6 wrz 2013, o 14:24
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 2 razy

Re: Idle master - Pytania

12 cze 2021, o 09:53

Mam problem z Idle Masterem. Chodzi o to, że kilka dni temu idlowalem karty na swoim glownym koncie Steam. Dzisiaj natomiast chcialem poidlowac alty z Surviving Marsa i tu napotkalem problem mianowicie nie moge sie zalogowac na zadne z pobocznych kont Steama bo automatycznie mnie loguje na glowne konto. Przy probie wylogowania i ponownym kliknieciu zaloguj mam przez sekunde calkowicie biale okienko w ktorym nic nie moge zrobic i znowu automatycznie mnie loguje na to jedno steamowe konto. Z czystej ciekawosci sciagnalem wersje 1.4 i 1.5. na obu wersjach napotykam ten sam problem co na 1.7
Awatar użytkownika
Robin Hood
Posty: 147
Rejestracja: 28 lut 2015, o 09:39
Płeć: Mężczyzna
Discord: jojoPL1987#1944
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Re: Idle master - Pytania

12 cze 2021, o 15:08

Perkozzz, moja rada jest jedna - odpal ASFa. Ile masz konto do farmienia kart? 2? 3? Więcej? ASF obsłuży je wszystkie i to naraz! A w dodatku do działania nie wymaga włączenia klienta Steam. Więc odpalasz ASF-a i możesz sobie grać na Uplayu/Originie/Epicu czy na Steamie (ale na koncie w którym ASF nie farmi). Tylko jedyna wada ASF-a jest taka, że dane logowania (loginy i hasła) trzyma w niezabezpieczonych json-ach, do edycji których wystarczy pierwszy lepszy edytor tekstu. Tak więc trzeba wiedzieć gdzie go przechowywać i uruchamiać. Sam używam ASF-a i polecam. Taka ciekawostka: jest tworzony przez polaka. Aha, i bym zapomniał. Jeśli używasz Steam Guarda w telefonie to kod SG wystarczy podać tylko przy pierwszym uruchomieniu ASF-a a później będzie wymagane podanie nowego kodu +/- raz na miesiąc. Czyli w większości przypadków po prostu uruchomisz ASF-a a on już sam zaloguje Ci się na konto/konta.
Pobierzesz go tutaj: https://github.com/JustArchi/ArchiSteam ... ses/latest
Jakbyś miał jakieś pytania to wal jak w dym.
Awatar użytkownika
Łowca
Posty: 4
Rejestracja: 9 lut 2019, o 22:05
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Re: Idle master - Pytania

16 cze 2021, o 22:02

jojo87 pisze:
12 cze 2021, o 15:08
Perkozzz, moja rada jest jedna - odpal ASFa. Ile masz konto do farmienia kart? 2? 3? Więcej? ASF obsłuży je wszystkie i to naraz! A w dodatku do działania nie wymaga włączenia klienta Steam. Więc odpalasz ASF-a i możesz sobie grać na Uplayu/Originie/Epicu czy na Steamie (ale na koncie w którym ASF nie farmi). Tylko jedyna wada ASF-a jest taka, że dane logowania (loginy i hasła) trzyma w niezabezpieczonych json-ach, do edycji których wystarczy pierwszy lepszy edytor tekstu. Tak więc trzeba wiedzieć gdzie go przechowywać i uruchamiać. Sam używam ASF-a i polecam. Taka ciekawostka: jest tworzony przez polaka. Aha, i bym zapomniał. Jeśli używasz Steam Guarda w telefonie to kod SG wystarczy podać tylko przy pierwszym uruchomieniu ASF-a a później będzie wymagane podanie nowego kodu +/- raz na miesiąc. Czyli w większości przypadków po prostu uruchomisz ASF-a a on już sam zaloguje Ci się na konto/konta.
Pobierzesz go tutaj: https://github.com/JustArchi/ArchiSteam ... ses/latest
Jakbyś miał jakieś pytania to wal jak w dym.
Co do loginu i haseł. Nie trzeba tego wpisywać do pliku konfiguracyjnego. Można zostawić puste. Program przy każdy kolejnym odpaleniu będzie pytał o dane logowania.
ODPOWIEDZ