Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 36 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Re: Steam - temat ogólny
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że żadnych blokad na Polskę już dawno nie ma i już dawno można było kupić "znajomemu" z EU gifta po niższej cenie (jeśli taka akurat była w PLNach) niezależnie od wielkości różnicy cenowej.
Tyle że to nic specjalnie nie zmieniało. Na palcach jednej ręki można było policzyć gry w których różnica była na tyle znacząca żeby fachowcy mogli próbowali robić na tym "byznes". Reszta to zazwyczaj różnica i przejście w przeliczniku 1$=1EUR - miłe dla kupującego, ale żeby dogadywać się z kimś dla dosłownie paru groszy marży (on też chce kupić taniej niż w sklepie)? Nigga, pliz.
A teraz volvo może na *klikklak* faktycznie zrównać walcem i wprowadzić sztywny przelicznik do euro. Dziękujemy ci pieprzona EU
Tyle że to nic specjalnie nie zmieniało. Na palcach jednej ręki można było policzyć gry w których różnica była na tyle znacząca żeby fachowcy mogli próbowali robić na tym "byznes". Reszta to zazwyczaj różnica i przejście w przeliczniku 1$=1EUR - miłe dla kupującego, ale żeby dogadywać się z kimś dla dosłownie paru groszy marży (on też chce kupić taniej niż w sklepie)? Nigga, pliz.
A teraz volvo może na *klikklak* faktycznie zrównać walcem i wprowadzić sztywny przelicznik do euro. Dziękujemy ci pieprzona EU
- Podziękował: 32 razy
- Podziękowania: 89 razy
- Kontakt:
Mnie zastanawia czemu KE przyczepiła się do Valve, które akurat w Europie prawie nie stosuje regionalizacji ale nie ma nic do EA sprzedającego Polakom upośledzone kastraty za cenę niewiele niższą niż na Zachodzie.
- Discord: #2540
- Podziękował: 68 razy
- Podziękowania: 586 razy
- Kontakt:
Do zdobycia darmowe emotki i tła profilu z gier Train Sim World 2/Train Simulator 2021 za oglądanie transmisji z gry. Wystarczy 5 minut i wpadają do ekwipunku 

Link do transmisji: https://steamcommunity.com/broadcast/wa ... 9087493014

Link do transmisji: https://steamcommunity.com/broadcast/wa ... 9087493014
- Podziękował: 142 razy
- Podziękowania: 205 razy
- Kontakt:
Mam takie małe pytanie, bo jest teraz EA Play za 3 zł i czy jakbym zakupił to karty steam się normalnie dropią z tych gier z usługi?
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 39 razy
- Kontakt:
Nie dropią , przez pierwsze godziny od wprowadzenia usługi dropiły ;p Potem ogarneli to .eldawido159 pisze: ↑22 sty 2021, o 06:53Mam takie małe pytanie, bo jest teraz EA Play za 3 zł i czy jakbym zakupił to karty steam się normalnie dropią z tych gier z usługi?
- Kontakt:
A to lipa, ale dzięki za pomocMonek22 pisze: ↑22 sty 2021, o 07:07Nie dropią , przez pierwsze godziny od wprowadzenia usługi dropiły ;p Potem ogarneli to .eldawido159 pisze: ↑22 sty 2021, o 06:53Mam takie małe pytanie, bo jest teraz EA Play za 3 zł i czy jakbym zakupił to karty steam się normalnie dropią z tych gier z usługi?
- Podziękował: 36 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
Działają wam potwierdzenia transakcji na winauth? Bo mi się wysypują błędem. Zawsze. I niezależnie od wersji programu (próbowałem ostatniego stable oraz bet, bez różnicy). I owszem, zdaję sobie sprawę że czasami ten typ tak miał że wyskakiwał błąd ale wystarczyło zrestarcić i szło, ale nie tym razem. Biorąc pod uwagę że winauth nie jest już kontynuowany wygląda mi to na ostateczną kaplicę softu.
W związku z tym pytanie - co polecacie w zamian (na pcta?)
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 37 razy
- Kontakt:
https://github.com/Jessecar96/SteamDesktopAuthenticatorlewriczin pisze: ↑22 sty 2021, o 21:01Działają wam potwierdzenia transakcji na winauth? Bo mi się wysypują błędem. Zawsze. I niezależnie od wersji programu (próbowałem ostatniego stable oraz bet, bez różnicy). I owszem, zdaję sobie sprawę że czasami ten typ tak miał że wyskakiwał błąd ale wystarczyło zrestarcić i szło, ale nie tym razem. Biorąc pod uwagę że winauth nie jest już kontynuowany wygląda mi to na ostateczną kaplicę softu.
Używam go od początku i nigdy nie było problemów
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 3 razy
- Kontakt:
Czy kupując Skyrim Special Edition lub No Man's Sky w keyshopach typu Eneba można się spodziewać normalnej wersji gry, która jest widoczna na koncie, czy jakichś dziwów, alternatywnych paczek typu Fallout Las Vegas RU, których potem nie można po ludzku zrecenzować i czasem nie wyszukują się na liście gier?
- Podziękował: 253 razy
- Podziękowania: 238 razy
- Kontakt:
kupilem No Man's Sky w jakims kejszopie i mam normalną wersje, nawet jest język PL w grze
- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 21 razy
- Kontakt:
Wystarczy popatrzeć na stronie. Na Eneba pod tytułem gry masz dodatkowe informacje, gdzie pierwsza z nich to gdzie może być aktywowany klucz. Jeżeli masz "Zielony znaczek" przy Cały świat to pewnie oznacza normalną wersje na EU. Jeżeli jest "Czerwone kółeczko" to znak, że są ograniczenia względem krajów. Mówiąc o F:NV to jeżeli chcesz aktywować w PL to jest oddzielny klucz, gdzie aktywuje się jako RU (EN/PL/CZ/RU). Innej nie możesz, ALE Steam i tak wykrywa grę w Sklepie, że jest już w bibliotece (w bibliotece masz RU, ale globalnie w sklepie i tak zalicza). Różnie z tym bywa. Taki Dragon Age. Mając część 1 w wersji UE (podstawka z dodatkami) sklep i tak wykrywa, żebyś kupił dodatek i podstawkę.
- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 70 razy
- Kontakt:
Dzisiaj na jednym koncie Steam robiłem kilka potwierdzeń na WinAuth i zero problemów. Wszystko działa niezawodnie, tak jak zawsze.lewriczin pisze: ↑22 sty 2021, o 21:01Działają wam potwierdzenia transakcji na winauth? Bo mi się wysypują błędem. Zawsze. I niezależnie od wersji programu (próbowałem ostatniego stable oraz bet, bez różnicy). I owszem, zdaję sobie sprawę że czasami ten typ tak miał że wyskakiwał błąd ale wystarczyło zrestarcić i szło, ale nie tym razem. Biorąc pod uwagę że winauth nie jest już kontynuowany wygląda mi to na ostateczną kaplicę softu.
- Kontakt:
Jasne, że tak. Ostatecznie kupiłem EA Play za te 3 zł, pomimo tego że nie dropią karty, ale musisz też pamiętać że masz o wiele mniej gier niż na Originie.
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowania: 30 razy
- Kontakt:
Oprócz SDA od Jessecar96 używam od czasu do czasu SteamDesktopAuthenticator-Mod-47 od hyt47 https://github.com/hyt47/SteamDesktopAuthenticator-Mod-47. Czasem ten pierwszy generuje mi złe kody.lewriczin pisze: ↑22 sty 2021, o 21:01Działają wam potwierdzenia transakcji na winauth? Bo mi się wysypują błędem. Zawsze. I niezależnie od wersji programu (próbowałem ostatniego stable oraz bet, bez różnicy). I owszem, zdaję sobie sprawę że czasami ten typ tak miał że wyskakiwał błąd ale wystarczyło zrestarcić i szło, ale nie tym razem. Biorąc pod uwagę że winauth nie jest już kontynuowany wygląda mi to na ostateczną kaplicę softu.
- Podziękował: 6 razy
- Podziękowania: 4 razy
- Kontakt:
Używam oryginalnego SDA od około 2-3 miesięcy na kilku kontach i nigdy nie dostałem złego kodu. Tylko program trzeba pobierać wyłącznie z oficjalnej strony. Inaczej można się naciąć.
PS. Temat z ankietą o SDA.
PS. Temat z ankietą o SDA.
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
No i przede wszystkim Steam Desktop Authenticator mod 47 ma bardzo użyteczną funkcję potwierdzania wystawienia dużej ilości kart na rynek za pomocą 2-kliknięć, co było wybitnie wkurzające w SDA (klikanie w każdą osobno). Choć w SDA mod47 można zatwierdzać wystawienie w normalny sposób, wymiany wręcz trzeba.
Pliki maFiles są wspólne dla obu i można ich używać wymiennie. Zero problemów od 6 lat, czego nie mogę powiedzieć o aplikacji Steam po uszkodzeniu telefonu. Gdyby nie to że miałem wydrukowane kody zapasowe byłby spory problem.
- Kontakt:
Tylko dlaczego taka funkcja jest wyłącznie w wersji mini? Bo w full pokazuje mi się potwierdzanie dokładnie takie samo jak w zwykłym SDA.Skapiradlo pisze: ↑23 sty 2021, o 14:04No i przede wszystkim Steam Desktop Authenticator mod 47 ma bardzo użyteczną funkcję potwierdzania wystawienia dużej ilości kart na rynek za pomocą 2-kliknięć, co było wybitnie wkurzające w SDA (klikanie w każdą osobno).
- Podziękował: 31 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
- Kontakt:
Skapiradlo, na najprostsze rozwiązania czasami jest wpaść najtrudniej 
A tak w ogóle to czym jeszcze różni się wersja full od mini? Bo różnica w rozmiarze jest spora. Mini na pewno nie ma tej opcji widocznie na screenie, a w niej jest dostępne wyłącznie to dokładniejsze potwierdzanie. I prawdę mówiąc innych różnic nie widzę.

A tak w ogóle to czym jeszcze różni się wersja full od mini? Bo różnica w rozmiarze jest spora. Mini na pewno nie ma tej opcji widocznie na screenie, a w niej jest dostępne wyłącznie to dokładniejsze potwierdzanie. I prawdę mówiąc innych różnic nie widzę.