Bardzo fajny point&click w retro wydaniu - rodem z lat 90.. Zagadki są dosyć trudne, grafika w zależności od upodobań będzie albo szkaradna albo mega klimatyczna. Dla mnie była to ciekawa, dość trudna przygoda, ale niestety bardzo krótka(nieco ponad godzina, jak ktoś utknie na zagadkach to może nawet więcej). Większość osiągnięć wpada razem z postępami fabularnymi, ale jest też kilka, które można pominąć. Możemy powtarzać ukończone już rozdziały, więc w razie pominięcia można szybko wrócić w dane miejsce. Polecam.
Edit: Dzień po moim przejściu okazało się, że gra po prawie 5 latach dostała 2 nowe osiągnięcia. Próbowałem je robić, ale póki co nie mam pomysłu jak je zdobyć. Możliwe też, że aktualnie jest to niemożliwe i trzeba czekać na update.
332. The Charnel House Trilogy

Kolejny point&click na mojej liście. Tym razem połączenie horroru z klasyczną przygodówką. Całkiem niezła przygoda, ale szczerze mówiąc spodziewałem się czegoś więcej. Fabuła jest w porządku, jest kilka ciekawych momentów, ale jako całość nie zachwyciła mnie. Mechanika gry jest bardzo prosta, tak samo zagadki, nie ma na czym utknąć. Gra składa się z 3 rozdziałów, całość zajęła mi 3h. Osiągnięcia zdobywamy przechodząc grę, jest kilka do pominięcia, ale słuchając fabuły i klikając na wszystko to nie powinno być problemu ze zdobyciem setki za pierwszym razem.
333. Pixel Car

Nawet dobra "gównogierka", którą kiedyś zdobyłem chyba gdzieś za darmo. Kierujemy jednocześnie dwoma samochodami i staramy się zdobyć jak największą ilość punktów. Na początku może być trudno, ale po kilku próbach osiągnięcia powinny zacząć wskakiwać. Gra jest mega krótka(ok. 20min na 100%), ale zapewniła mi całkiem niezłą rozrywkę. Polecam.
334. Lines X Free

Bardzo przyjemna gra logiczna, w której musimy połączyć "sznurki", aby zakryć całe pole. Jest to darmowa wersja gry, dostajemy 50 poziomów o różnym poziomie trudności, których przejście zajmuje ok. 1h. Ja przeszedłem w ok. 50 min i bardzo fajnie się bawiłem. Wszystkie osiągnięcia wpadają w miarę postępów w grze. Polecam.
335. Lines X

Pełna wersja wspomnianej wcześniej gry. Tym razem dostajemy 100 poziomów(pierwsze 50 jest takie same jak w darmowej wersji), których przejście powinno zająć jakieś 2h. Jako, że pierwsza 50 się powtarza, a ja dopiero co grałem w darmową wersję to przeszedłem je błyskawicznie(ok. 25min), a następna 50 zapewniła mi ok. 1h świetnej zabawy. Całość przeszedłem w niecałe 2h(byłem chwilę AFK), podobnie jak poprzednio wszystkie osiągnięcia dostajemy wraz z naszymi postępami. Chyba najlepsza gra typu "dużo osiągnięć", która ma w sobie jeszcze prawdziwą grę. Polecam.