Bardzo krótkie jak na Artifex, z banalnymi aczikami - można grać na poziomie Łatwym.
Jedno z przyjemniejszych LEGO do wymaksowania, naprawdę. Ta i Iniemamocni to moje ulubione LEGO wydane już tylko na PS4 i XBO, w Ninjago faktycznie było widać jako-taki postęp graficzny i bardzo podobał mi się pomysł z fabułą w otwartym świecie, było to moim zdaniem dobrze rozwiązane.KeeRay pisze: ↑10 sty 2021, o 21:50315. The LEGO® NINJAGO® Movie Video Game
Kolejna gra z serii Lego zaliczona na 100%. Zdecydowanie najkrótsza(i najłatwiejsza) ze wszystkich w jakie grałem, licznik pokazuje prawie 18,5h(bez AFK jakieś 17-17,5h), ale jak ktoś się pośpieszy to można przejść jeszcze szybciej. W grę zagrałem tylko dlatego, że rozdawali ją za darmo, normalnie raczej bym odpuścił, bo tematyka jest mi kompletnie nieznana i mam jeszcze kilka ciekawszym tytułów z tej serii do nadrobienia. Spodziewałem się średniej gry i początkowo taka była. Dopiero później mnie wciągnęło i grało się przyjemnie. Może jest nieco słabsza od reszty, ale wciąż całkiem niezła. Od innych gier Lego gra różni się tym, że poziomy rozgrywane są tutaj w otwartym świecie(który jest tutaj podzielony na kilka mniejszym części). Chyba bardziej pasuje mi klasyczne podejście do tematu, poziomy są wtedy ciekawsze i mają w sobie więcej fabuły. Osiągnięcia są bardzo proste, wystarczy przejść grę na 100%, zagrać w dodatkowe tryby oraz wykonać wskazane wyzwania(np. pokonać kilku wrogów daną postacią).
Tak, gry Lego są bardzo przyjemne do maksowania. Ja z tą serią mam czasami tak, że początkowo albo w trakcie "czyszczenia" mam kryzys i odechciewa mi się w to grać, ale jeżeli wytrzymam to później już leci z górki(tak miałem z Lego Marvel's Avengers, tylko tam zostawiłem grę na chyba 2 lata). Co do otwartego świata to to nie jest zły pomysł, po prostu w Lego Ninjago nie pasowały mi dosyć ubogie poziomy oraz prawie brak fabuły(nawet jak na grę Lego), bo zawsze w trakcie misji fabularnych dostajemy jej trochę, a tutaj miałem wrażenie, że są 1-2 krótkie filmiki na misje i koniec. Jeżeli to dopracują to może w nowszych grach będzie to już lepiej wyglądało. Co do Iniemamocnych to mam w planach zagrać, ale czekam na jakąś fajną promocję. A grafika? Wg mnie różnica była tylko we fragmentach z filmu(co zrozumiałe), a w normalnej grze nie widziałem różnic w porównaniu do np. Lego Batman 3.serafek5 pisze: ↑12 sty 2021, o 13:04Jedno z przyjemniejszych LEGO do wymaksowania, naprawdę. Ta i Iniemamocni to moje ulubione LEGO wydane już tylko na PS4 i XBO, w Ninjago faktycznie było widać jako-taki postęp graficzny i bardzo podobał mi się pomysł z fabułą w otwartym świecie, było to moim zdaniem dobrze rozwiązane.
ta jasne jasne, ciezko mi uwierzyć w te 2h bez zaglądania do poradnika, ale to tylko luźny komentarz i bez różnicy
Właśnie też się zdziwiłem, że tak krótko, z różnych recenzji na Steamie wynikało, że będzie trudniej(szczególnie te dalsze rozdziały). Nie wiem co tam mogło sprawić aż takie trudności, wystarczyło tylko dokładnie rozglądać się po otoczeniu, korzystać z soczewki i tyle.