SpellForce Cień Feniksa- Dzieci Wiatru Problem

Awatar użytkownika
Hitman
Posty: 993
Rejestracja: 1 gru 2015, o 07:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 22 razy
Kontakt:

2 cze 2020, o 03:10

Witajcie
Domyślam się, że mało kto grał, ale może się uda. Mianowicie przechodze właśnie drugi dodatek do Spellforce - Cień Feniksa. Utknąłem na misji Dzieci Wiatru, w której mamy uwolnić Kathai. Oczyściłem bez problemu większość terenów przed miastem (nie atakowałem tylko demonów i jakiś pojedynczy trup się gdzieś na obrzeżu mapy zapodział) i teleport do miasta. Dotarłem do Uru i quest każe mi otworzyć brame. Problem w tym, że średnio przy każdej bramie ilość przeciwników wygląda tak:
Obrazek

Wkurzyłem się. Odpalilem cheaty i probuje to forsować (tak wiem, że nie te bramy tylko te drewniane). Straciłem dobre pare godzin na tym problemie, udało mi się 2 uwolnić, ale ostatnia górna wygląda jak na screenie. Robienie armii 80 paladynów trwa masakrycznie długo jak i samo przebijanie się, grając z cheatami nie mogę tego przejść, więc domyślam się, że gdzie robie błąd. GDZIE? Obejrzałem na YT filmik i gośc w ogole nie miał po teleporcie do miasta tak wielkiej armii do pokonania, w poradniku angielskim również piszą, że jest to proste.
Awatar użytkownika
Łowca
Posty: 1
Rejestracja: 2 cze 2020, o 08:40
Płeć: Mężczyzna

Re: SpellForce Cień Feniksa- Dzieci Wiatru Problem

2 cze 2020, o 08:41

Sam przechodziłem jakiś czas temu całą serie Spellforce i przeszedłem zgodnie z tym poradnikiem.
https://gamefaqs.gamespot.com/pc/925168 ... faqs/69624
Awatar użytkownika
Hitman
Posty: 993
Rejestracja: 1 gru 2015, o 07:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 22 razy
Kontakt:

Re: SpellForce Cień Feniksa- Dzieci Wiatru Problem

2 cze 2020, o 12:13

Niestety nic się z niego nie dowiedziałem
Awatar użytkownika
Robin Hood
Posty: 108
Rejestracja: 17 lut 2015, o 19:14
Płeć: Mężczyzna
Podziękowania: 4 razy

Re: SpellForce Cień Feniksa- Dzieci Wiatru Problem

2 cze 2020, o 12:41

Swego czasu grając w podstawkę (w jakąś dość odległą misję) miałem identyczny problem (hordy szkieletów przy kluczowych przejściach, przez które nie mogłem za nic się przebić).

I znalazłem coś takiego - wygląda na to, że jest to rzeczywiście bug:
https://steamcommunity.com/app/39540/di ... 280278989/
ODPOWIEDZ