X

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.

Moderatorzy: Czasoumilacz, Redaktorzy

Regulamin działu
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Pisanie postów powielających promocje opisane wcześniej (na forum, bądź stronie głównej) karane będzie ujemnymi punktami reputacji;
4. Pod groźbą ostrzeżenia zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych.

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez woda85 » 20 maja 2015, o 13:38

Pytanko, bo różne wersje słyszałem.

Ten klucz do GOGa jest niezbędny do odpalenia Retaila?
  • 0

woda85
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 343
Dołączył(a): 10 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez kamil_999666 » 20 maja 2015, o 14:22

Nie, potrzebny jest jedynie najnowszy patch, link do strony z downloadem wyświetla się pod koniec instalacji, można też wybrać przypisanie klucza do gog-a i z stamtąd pobrać owy patch
  • 0

CPU: Intel I5-4590 + Silentium PC Fortis MOBO: AsRock 970 Pro RAM: (2x) Patriot 4 GB (8GB) VGA: MSI RX 470 HDD: Sagate 500 GB DVD: LG DVD PSU: Chieftec APS-650C 80+ CASE: SilentiumPC Brutus 410
kamil_999666
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 675
Dołączył(a): 12 gru 2012
Reputacja: 18
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez woda85 » 20 maja 2015, o 14:55

Skoro mówisz "wybrać" to znaczy, że albo GOG albo Retail? Czy Retail plus GOG?
  • 0

woda85
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 343
Dołączył(a): 10 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez PiccoloPL » 20 maja 2015, o 15:06

woda85 napisał(a):Skoro mówisz "wybrać" to znaczy, że albo GOG albo Retail? Czy Retail plus GOG?

Z tego co się orientuje musisz mieć przypisane do gog-a jeśli zależy ci na tych 18 dlc-kach czy ile ich tam będzie i ewentualnych dużych dodatkach które będzie można dokupić do gry (zapewne w dniu premiery dla posiadaczy jakieś -10% zapewne dorzucą czy coś w tym stylu, ale czy będzie można je doinstalować bez gog-a to nie wiadomo). Natomiast jak masz płytki to przypisanie do gog-a się przyda bo podobno niektóre nie są czytane czy też są uszkodzone, więc jeśli zamierzasz coś odsprzedać to się zastanów.
  • 0

PiccoloPL
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 3224
Dołączył(a): 16 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 34
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez woda85 » 20 maja 2015, o 15:10

Nie, chciałem sobie wziąć kodzik, a kumplowi dać płytki. No ale skoro może być to niedziałający prezent, to chyba poszukam samego kodu.
  • 0

woda85
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 343
Dołączył(a): 10 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez PiccoloPL » 20 maja 2015, o 15:35

woda85 napisał(a):Nie, chciałem sobie wziąć kodzik, a kumplowi dać płytki. No ale skoro może być to niedziałający prezent, to chyba poszukam samego kodu.

Jak koledze to zawsze możesz sprawdzić czy ci płytki działają wcześniej choć instalka z nich pewnie trochę trwa.
  • 0

PiccoloPL
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 3224
Dołączył(a): 16 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 34
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez kamil_999666 » 20 maja 2015, o 16:21

woda85 napisał(a):Nie, chciałem sobie wziąć kodzik, a kumplowi dać płytki. No ale skoro może być to niedziałający prezent, to chyba poszukam samego kodu.



Płytki bez kodu są w pełni funkcjonalne. (mi działały wszystkie płytki, preorder z cdp.pl z steelbokiem więc jeżeli miałeś podobne zamówienie może i twoje są w porządku)
Nawet jeżeli na końcu wybierzesz przypisanie do gog-a grę wciąż można odpalić bez glaxy odnajdując plik wykonawczy w folderach gry. Plik (patch) aktywacyjny w wypadku nie zdecydowania się na aktywację pobiera się ze strony internetowej i gra śmiga normalnie, niczego nie wymaga, żadnych okien logowania jak Pan Bóg przykazał.
Te 18 DLC nic nie wnosi i jest kompletnie zbędnę, to taki bezstresowy online-pass który zachęca do przypisania klucza. Kto wie czy skorą są za darmo nie zostaną udostępnione tak jak pach aktywacyjny, na stronie int.
  • 1

CPU: Intel I5-4590 + Silentium PC Fortis MOBO: AsRock 970 Pro RAM: (2x) Patriot 4 GB (8GB) VGA: MSI RX 470 HDD: Sagate 500 GB DVD: LG DVD PSU: Chieftec APS-650C 80+ CASE: SilentiumPC Brutus 410
kamil_999666
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 675
Dołączył(a): 12 gru 2012
Reputacja: 18
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez delirein » 20 maja 2015, o 16:26

Pytanie do osób które mają wersję digital/aktywowały klucz, jak wygląda karta gry w bibliotece na GoG? Tzn lista rzeczy do pobrania? Screen byłby mile widziany ;)
  • 0

delirein
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 258
Dołączył(a): 18 gru 2013
Reputacja: 7
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez reaper » 20 maja 2015, o 16:32

delirein napisał(a):Pytanie do osób które mają wersję digital/aktywowały klucz, jak wygląda karta gry w bibliotece na GoG? Tzn lista rzeczy do pobrania? Screen byłby mile widziany ;)



Obrazek
  • 0

Core i5-4670k 3,4GHz II Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 Grey Series CL9 II ASrock Pro4 Z87 II GeForce® GTX 1060 G1 Gaming 6GB II SSD Plextor M6S 128GB + 3TB WD Green II CHIEFTEC CTG-750C II Zalman Z9
reaper
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 408
Dołączył(a): 28 wrz 2013
Lokalizacja: Warszawa
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 16
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez delirein » 20 maja 2015, o 16:47

@up, dziękuję bardzo ;)
  • 0

delirein
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 258
Dołączył(a): 18 gru 2013
Reputacja: 7
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez woda85 » 20 maja 2015, o 20:37

PiccoloPL napisał(a):
woda85 napisał(a):Nie, chciałem sobie wziąć kodzik, a kumplowi dać płytki. No ale skoro może być to niedziałający prezent, to chyba poszukam samego kodu.

Jak koledze to zawsze możesz sprawdzić czy ci płytki działają wcześniej choć instalka z nich pewnie trochę trwa.


Nie mam napędu:), ale aryzykować można.

kamil_999666 napisał(a):
woda85 napisał(a):Nie, chciałem sobie wziąć kodzik, a kumplowi dać płytki. No ale skoro może być to niedziałający prezent, to chyba poszukam samego kodu.



Płytki bez kodu są w pełni funkcjonalne. (mi działały wszystkie płytki, preorder z cdp.pl z steelbokiem więc jeżeli miałeś podobne zamówienie może i twoje są w porządku)
Nawet jeżeli na końcu wybierzesz przypisanie do gog-a grę wciąż można odpalić bez glaxy odnajdując plik wykonawczy w folderach gry. Plik (patch) aktywacyjny w wypadku nie zdecydowania się na aktywację pobiera się ze strony internetowej i gra śmiga normalnie, niczego nie wymaga, żadnych okien logowania jak Pan Bóg przykazał.
Te 18 DLC nic nie wnosi i jest kompletnie zbędnę, to taki bezstresowy online-pass który zachęca do przypisania klucza. Kto wie czy skorą są za darmo nie zostaną udostępnione tak jak pach aktywacyjny, na stronie int.


Dziekuję za wyczerpującą odp. Hmmm skoro jest tak jak piszesz, to pudełka sprzedawane po 5 zł (z zawartością bez kodu) są w pełni sprawną grą? ciekawe.
  • 0

woda85
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 343
Dołączył(a): 10 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez kamil_999666 » 20 maja 2015, o 21:37

woda85 napisał(a):Dziekuję za wyczerpującą odp. Hmmm skoro jest tak jak piszesz, to pudełka sprzedawane po 5 zł (z zawartością bez kodu) są w pełni sprawną grą? ciekawe.


Jak najbardziej. Na płytach jest po prostu wersja drm-free niemal wprost z gog.com. Aktywacja klucza jest opcjonalna. Twoje zdziwienie jest najlepszym przykładem że z retailowym rynkiem PC coś po drodze poszło nie tak. Robienie z edycji retail cyfrówek w pudełku weszło graczom w krew więc wydanie gry której cyfrową kopię bezpieczeństwa dodaje się gratis a gra sama w sobie jest grywalna z dysków, wydaje się dziwne. Tak powinno być, kluczyk na cyfrową kopię i dyski retail które da się odpalić i na biegunie, tymczasem dostajemy pudełka którymi bez neta lub po aktywacji można co najwyżej ścianę przyozdobić :( ba i ludziom to odpowiada !
  • 0

CPU: Intel I5-4590 + Silentium PC Fortis MOBO: AsRock 970 Pro RAM: (2x) Patriot 4 GB (8GB) VGA: MSI RX 470 HDD: Sagate 500 GB DVD: LG DVD PSU: Chieftec APS-650C 80+ CASE: SilentiumPC Brutus 410
kamil_999666
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 675
Dołączył(a): 12 gru 2012
Reputacja: 18
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez woda85 » 20 maja 2015, o 21:50

Masz rację, jestem bardzo zdziwiony. Zakupiłem na allegro takie pudełko z zawarością, 10 zł z przesyłką (cytat z Aukcji "Zestaw nie zawiera Kodu Aktywacyjnego do gry"). Aż sprawdze to co mówisz. Wow. Choć Kluczyk i tak pewnie zakupię z racji braku napędu.
  • 0

woda85
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 343
Dołączył(a): 10 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez tiger_kj » 21 maja 2015, o 11:30

Hmm, czyli można mieć wersję DRM-Free z płyty z allegro za 10zł? Też sprawdzę.
  • 0

tiger_kj
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 56
Dołączył(a): 10 kwi 2013
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez Revan » 21 maja 2015, o 17:01

Wszystko na to wskazuję, więc też aż się skuszę :P . Wiedźmin 3 z przesyłką zaraz po premierze za 10 zł to dobry deal (Y) . Szok, ale mało, który wydawca serwował nam wersję DRM + opcjonalny DRM free :P
A w obliczu tego, że od jakiegoś czasu można kupić wersje pudełkowe bez kodów na allegro w opcjach hurtowych, doszło do interesującej sytuacji.
A na wersję steamową poczekamy z rok albo 2.
  • 0

Revan
Avatar użytkownika
Redaktor
 
Posty: 4529
Dołączył(a): 3 gru 2012
Medale: 9
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 74

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez PiccoloPL » 21 maja 2015, o 17:03

Revan napisał(a):Wszystko na to wskazuję, więc też aż się skuszę :P . Wiedźmin 3 z przesyłką zaraz po premierze za 10 zł to dobry deal (Y) . Szok, ale mało, który wydawca serwował nam wersję DRM + opcjonalny DRM free :P
A w obliczu tego, że od jakiegoś czasu można kupić wersje pudełkowe bez kodów na allegro w opcjach hurtowych, doszło do interesującej sytuacji.
A na wersję steamową poczekamy z rok albo 2.

Tylko poproś alegrowicza o paragon który dostał przy zakupie bo jak płytki nie będą działać to on raczej w wymianę się z tobą bawić nie będzie.
  • 0

PiccoloPL
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 3224
Dołączył(a): 16 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 34
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez Anomander Rake » 21 maja 2015, o 17:34

może bym i się skusił na tą wersję za 10 zł gdyby poszła nawet w najniższych ustawieniach na lapku z Radeonem 6850M i 4 GB RAM ;-) (swoją drogą ciekawe czy ktoś próbował odpalić na takiej słabej konfiguracji). No i ciekawe czy działanie płytki to będzie loteria?
  • 0

Anomander Rake
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 492
Dołączył(a): 19 kwi 2013
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 2
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez mightydong » 21 maja 2015, o 17:50

Revan napisał(a):Wiedźmin 3 z przesyłką zaraz po premierze za 10 zł to dobry deal (Y) .

Z prawnego punktu widzenia to jest kradzież. Wszyscy powyżej zostali zgłoszeni za propagowanie piractwa, moim zdaniem jest to niedopuszczalne na takim forum.
  • 0

Obrazek
ZNIKNOŁEŚ NAM Z FORUM LECZ Z SERCA NIGDY
6.03.2013-26.07.2015 RIP IN PEACE
mightydong
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 572
Dołączył(a): 23 lut 2013
Reputacja: -125
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez mw609 » 21 maja 2015, o 18:11

Eeee, i instalacja takowej gry z płyty nie wymaga podania kodu? Dziwnie to zrobili, coś jakby się cofnąć w czasie o 15 lat :D
  • 0

mw609
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 161
Dołączył(a): 28 sty 2015
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Wiedźmin 3: Dziki Gon

Postprzez sergeron » 21 maja 2015, o 18:13

Do wszystkich powyżej: nie wiem jak to dokładnie jest, ale ktoś pisał, że na grę + klucz jest jedna licencja, więc skoro sprzedało się klucz, to tak naprawdę korzystanie z płyt jest niezgodne z prawem. Jeżeli jest tu ktoś, kto czytał zapisy licencyjne (ciekawe czy ktoś taki się znajdzie :E ), to niech napisze jak to dokładnie wygląda.

@Anomander Rake
Próbowałem odpalić na HP DV6-6b60ew (i5-2430m + AMD 6770m). Pokazał się proces w menedżerze zadań (~30% CPU, ~600MB RAM + wykorzystanie dysku), ale żaden launcher ani gra się nie włączyły. Nie wiem czy to błąd gry czy kwestia konfiguracji, ale dziwne, że gra nawet do menu się nie chce włączyć.
  • 0

sergeron
Avatar użytkownika
VIP
 
Posty: 1794
Dołączył(a): 9 sty 2013
Lokalizacja: Jarocin
Medale: 6
VIP (1) 500 (1) 1000 (1)
2000 (1) 3000 (1) 4000 (1)
Reputacja: 73
Płeć: Mężczyzna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry pudełkowe na PC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość