Windows Store - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd

Moderator: Redaktorzy

Regulamin działu
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Pisanie postów powielających promocje opisane wcześniej (na forum, bądź stronie głównej) karane będzie ujemnymi punktami reputacji;
4. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez nerka99 » 10 cze 2019, o 17:53

SK4ND4L napisał(a):
nerka99 napisał(a):
Raffael napisał(a):ale nawet to 19zł przeboleję raz czy dwa.

Raz, beta podobno kończy się w sierpniu i po becie cena będzie jak na xboxie :)

O ile w ogóle będzie się dało łyknąć za te 19zł. Obecnie mając w posiadaniu na miesiąc za te 4zł nie da się przedłużyć na kolejny miesiąc za 19zł. Przynajmniej u mnie wywala błąd:
Obrazek

Bo przedłuża automatycznie, musisz anulować jeśli nie chcesz.
"18,99 zł co miesiąc, następna opłata dnia 09.07.2019 za pomocą Saldo konta Microsoft"
  • 0

nerka99
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 487
Dołączył(a): 16 gru 2012
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez SK4ND4L » 10 cze 2019, o 18:22

nerka99 napisał(a):Bo przedłuża automatycznie, musisz anulować jeśli nie chcesz.
"18,99 zł co miesiąc, następna opłata dnia 09.07.2019 za pomocą Saldo konta Microsoft"

A więc tak: wziąłem tego Ultimate na miesiąc za 4zł. Teraz jak wlezę na stronę żeby kupić Game Passa, mam opcję "Zarządzaj", gdzie opłata cykliczna wynosi 54,99zł (bo mam Ultimate). Więc anulowałem. Teraz jak wchodzę po zakup Game Passa, button "Zarządzaj", zmienił się na "Przedłuż". Oczywiście już z ceną 18,99zł. No i jak klikam to wywala mi ten błąd. Mam rozumieć że nie mogę kupić Game Passa dopóki nie skończy mi się ten miesięczny Ultimate?
  • 0

SK4ND4L
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 582
Dołączył(a): 23 lis 2015
Medale: 6
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
Reputacja: 13
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez nerka99 » 10 cze 2019, o 18:48

@up Pewnie tak, zawsze możesz uderzyć do supportu m$.
  • 0

nerka99
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 487
Dołączył(a): 16 gru 2012
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez MerlinPL » 11 cze 2019, o 23:15

Jakie macie prędkości? Niby świetna oferta za 4 zł ale max co wyciągam to 3 MB/s które co chwilę potrafią spaść do 500 kB/s. Ściągnięcie takiego Metro które waży 55 GB zajmie cały dzień.
  • 0

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w tym momencie. Nie może on służyć przeciwko niemu ani teraz, ani w żadnym innym momencie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny.
MerlinPL
Avatar użytkownika
Hitman
 
Posty: 1094
Dołączył(a): 6 lut 2014
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: -26
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez maker3 » 12 cze 2019, o 00:05

Do sprawdzania transferu lepiej użyć menadżer zadań, zakładka wydajność.
Pewnie leci równo, ale aplikacja pokazuje głupoty. Aplikacja nie mierzy transferu, jak okno nie jest aktywne. Możesz się nawet spotkać z sytuacją, że gra się zainstalowała, jest w menu, a sklep nadal pokazuje pasek pobierania. Po prostu za instalację odpowiadają inne procesy.
  • 0

maker3
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 56
Dołączył(a): 27 lis 2017
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez MerlinPL » 12 cze 2019, o 07:34

maker3 napisał(a):Do sprawdzania transferu lepiej użyć menadżer zadań, zakładka wydajność.
Pewnie leci równo, ale aplikacja pokazuje głupoty. Aplikacja nie mierzy transferu, jak okno nie jest aktywne. Możesz się nawet spotkać z sytuacją, że gra się zainstalowała, jest w menu, a sklep nadal pokazuje pasek pobierania. Po prostu za instalację odpowiadają inne procesy.

Do takich rzeczy to ja mam networxa.
Jakiś syf od Windowsa blokował. Mimo że ręcznie zrobiłem aktualizację do 1903 to przy wyłączeniu systemu znów coś się aktualizowało.
Dzisiaj już idzie prawie dobrze. Prawie bo i tak nie jest w stanie osiągnąć pełnego łączą i co sekundę prędkość się zmienia ale już nie ma takiej tragedii bo te 7-8 MB/s jest.
  • 0

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w tym momencie. Nie może on służyć przeciwko niemu ani teraz, ani w żadnym innym momencie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny.
MerlinPL
Avatar użytkownika
Hitman
 
Posty: 1094
Dołączył(a): 6 lut 2014
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: -26
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez Cypek » 12 cze 2019, o 14:13

Ktoś może wie, czemu nie mogę zainstalować Vampyra? Nie da się kliknąć "zainstaluj", jest jakby wygaszone.


Ok już wiem czemu, chodziło o aktualizacje windowsa, jest to w wymaganiach systemowych gry. Trochę dziwne, że grze nie wystarczą same podzespoły do uruchomienia.
  • 0

Cypek
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 36
Dołączył(a): 14 sie 2015
Reputacja: -1
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez maker3 » 12 cze 2019, o 16:42

Prawdopodobnie dopiero od 1903 sklep ogarnia w pełni format Win32.
  • 0

maker3
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 56
Dołączył(a): 27 lis 2017
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez sektorek » 12 cze 2019, o 19:04

przed chwila wyszła aktualizacja i wszystko lata .
  • 0

Obrazek
Obrazek
sektorek
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 82
Dołączył(a): 2 lip 2013
Medale: 2
1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 8
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez Seyonne » 12 cze 2019, o 19:18

Ja mam za to taki piękny numer, że przy 100% pobierania aktualizacji wyskoczy mi błąd i nie jestem w stanie nic z tym zrobić. Pobiera się automatycznie, zapycha mi cały RAM, wyskakuje error i nie instaluje, a komp nie nadaje się do użytku, bo mam 90% ramu zawalone. To już trzecia sytuacja. Nie mam pojęcia jak to zaktualizować...

Chodzi o build 1903.
  • 0

Seyonne
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 278
Dołączył(a): 15 wrz 2013
Reputacja: 2
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez mwedner » 13 cze 2019, o 00:15

Na reedicie jest rozwiązanie, też miałem podobny problem ale udało mi się rozwiązać dzięki temu https://www.reddit.com/r/metro/comments ... dium=web2x


Found a fix for error 0x80070780.

Uninstall Xbox App --> start search "xbox app beta" -> right click --> uninstall

Open Windows Store and remove all pending metro downloads with the X button, if you can't cancel it reboot the PC and retry (the downloaded content stay saved in cache).

Reboot PC search "WSRESET" and launch as administrator with right click.

Wait for Windows store to pop out and search Metro Exodus Windows, click install and select the disk that you previously used.

The installation will end succesfully, now you can reinstall Xbox app if you want.
  • 0

Obrazek
mwedner
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 146
Dołączył(a): 25 cze 2014
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez Cypek » 13 cze 2019, o 23:26

Jest gdzieś opcja włączenia licznika fpsów tak jak na steamie?
  • 0

Cypek
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 36
Dołączył(a): 14 sie 2015
Reputacja: -1
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez maker3 » 14 cze 2019, o 00:11

Używasz tego samego co na Steam: MSI Afterburner z Rivatuner
Źródło gry nie ma znaczenia, te liczniki działają na warstwie DirectX albo OpenGL.

Może kiedyś dodają do Game Bara taką funkcjonalność, na razie jest widget Wydajnosć, który pokazuje wykorzystanie CPU, GPU i RAM.
EDIT: W sumie to możesz sprawdzić co pokazuje Game Bar. Pół roku temu w Insiderze był licznik, może nie wszedł do wersji stabilnej albo u mnie z jakiś powodów nie ma tego ficzera. https://www.tenforums.com/tutorials/113 ... -10-a.html
EDIT2: W listopadzie widget wydajności usunięto, potem wrócił bez licznika fps.
  • 0

maker3
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 56
Dołączył(a): 27 lis 2017
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez petras_36 » 14 cze 2019, o 00:11

"The technology just isn't there yet".
  • 0

petras_36
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1581
Dołączył(a): 7 maja 2013
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 18
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez Armin » 14 cze 2019, o 00:13

od biedy można uruchomić gre z nakladką stima i co za tym idzie z miernikiem FPS
  • 0

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Armin
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 4988
Dołączył(a): 14 lut 2013
Lokalizacja: ◕_◕ Liberty City ಠ╭╮ಠ ostatnio Los Santos
Medale: 6
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
Reputacja: -37
Płeć: Mężczyzna
Ostrzeżenia: 2
2

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez petras_36 » 14 cze 2019, o 01:07

Nie ma co się męczyć z podpinaniem pod Steama. Geforce experience i amd settings mają nakładkę z licznikiem fps.
  • 0

petras_36
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1581
Dołączył(a): 7 maja 2013
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 18
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez TheLastJedi » 14 cze 2019, o 09:24

Gry UWP na WS takie jak GoW4 lub FH4 mają wbudowane w grę liczniki FPS, bo używanie Riva tunera nie działa, te gry są tylko borderless windows i nei działaja w fullscreenie. Z właczonym riva tunerem tego nie odpalisz. Nie wiem czy jakikolwiek licznik FPS można użyć oprócz tych bezpośrednio w grze. :E

Przez brak prawdziwego fullscreena nie mogę grać na tv po steamlinku bo strasznie ścina na borderlessie a gra jest dynamiczna i nie da się grać. :nie:
  • 0

TheLastJedi
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 266
Dołączył(a): 21 sie 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez Angrenbor » 14 cze 2019, o 10:38

To już nikt nie używa Frapsa?
  • 0

Angrenbor
Avatar użytkownika
Hitman
 
Posty: 1061
Dołączył(a): 10 kwi 2013
Medale: 4
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1)
Reputacja: 36
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez TheLastJedi » 14 cze 2019, o 11:49

Tyle ze on tez nie ogarnia UWP.
Tu są jakieś sposoby ale mocno przekombinowane, trzeba w tych grach włączać liczniki in-game i tyle.
https://www.howtogeek.com/256108/how-to ... indows-10/
  • 0

TheLastJedi
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 266
Dołączył(a): 21 sie 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Windows Store - temat ogólny

Postprzez sektorek » 14 cze 2019, o 15:46

heh i znowu 0x80070005
  • 0

Obrazek
Obrazek
sektorek
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 82
Dołączył(a): 2 lip 2013
Medale: 2
1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 8
Płeć: Mężczyzna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry cyfrowe na PC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Hardcoreex, lord_mike81 i 9 gości