Origin - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd

Moderator: Redaktorzy

Regulamin działu
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Pisanie postów powielających promocje opisane wcześniej (na forum, bądź stronie głównej) karane będzie ujemnymi punktami reputacji;
4. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.

Re: Origin

Postprzez FotelSkrzypi » 7 wrz 2016, o 21:29

Albo format, jak już nic nie pomoże to może chociaż to ;)
  • 0

Obrazek
FotelSkrzypi
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 3872
Dołączył(a): 13 lip 2013
Medale: 2
500 (1) 2000 (1)
Reputacja: 47
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez Szeryf1592 » 7 wrz 2016, o 21:31

Format najlepiej, ale kiedyś właśnie uratował mnie ComboFix przed tą czynnością. Tego Spybota nie sprawdzałem, ale można też spróbować.
  • 0

Obrazek
Obrazek
Szeryf1592
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 723
Dołączył(a): 2 lut 2014
Medale: 6
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
Reputacja: 22
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez xdax1 » 7 wrz 2016, o 21:42

@Szeryf1592 Jestem po użyciu ComboFix. Nadal nic :(

Format nie chce zrobić, mam za dużo rzeczy.

To raczej nie jest wina żadnego wirusa, testowałem wiele programów i nic.
Jeśli ktoś znajdzie rozwiązanie problemu bez użycia formatu, zapłacę 20 zł.
  • 0

xdax1
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 46
Dołączył(a): 29 sie 2014
Reputacja: -2
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez Lui » 7 wrz 2016, o 21:53

A tak:

Kod: Zaznacz cały
https://download.dm.origin.com/origin/beta/OriginUpdate_9_4_11_2806.zip
 
Simply download the ZIP file and extract the contents to the "ProgramFiles (x86)" folder.  Then run the Origin.exe file.  This will launch Origin.

source
  • 0

Obrazek
Lui
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 370
Dołączył(a): 28 maja 2014
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 2
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez kredens » 7 wrz 2016, o 21:55

A nie możesz klienta wywalić ręcznie (potem faktycznie z rejestru jakimś CCleaner wyrąbać puste wpisy, albo i olać to też) i od kumpla wziąć jego katalog zainstalowanego origina bez jego gier oczywiście (oczywiście jak masz gry jakieś w Origin zainstalowane, to je przenieś tymczasowo gdzieś). I tak origin będzie o dane do logowania pytał, więc obaw nie ma o wbicie się na czyjeś konto. Ogólnie jeśli by zadziałało, to możesz wówczas próbować aktualizować lub nainstalować klienta, ponieważ Origin bez wpisów w rejestrze taki powiedzmy portable ma wadę w postaci nie wyświetlania czcionek w grach niektórych. Ew. jeżeli ktoś ma szybki upload to może ów katalog klienta od EA bez gier Ci spakować i ftpem czy z hostingu przesłać, w przypadku gdybyś nie miał od kogo wziąć. Może nawet ktoś może zainstalować świeżaka Origina i taka paczkę zapodać. Jeśli to już ktoś proponował, to pomiń;). BTW z katalogu Roaming i w ogóle Appdata wywal ew. inne pliki Origina (profile itd.)
  • 0

kredens
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 91
Dołączył(a): 11 mar 2013
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 4
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez McSnake » 7 wrz 2016, o 22:11

Skoro ten sam problem z połączeniem z internetem masz przy instalacji Kaspersky'ego, to nie wina origina...
Kilkanaście wirusów i parę trojanów... teraz to szukaj wiatru w polu... od ustawień GPO przez firewall, dns, aż do uprawnień w rejestrze i filesystemie...
Zacznij od porządków w systemie (sfc) potem aktualizacje samej windy, przejrzyj hosts'y i dns'y, sprawdź run i runonce w rejestrze.
Odinstaluj wszystkie antywirusy i antimalware'y.

Odpal windę z podstawowymi urządzeniami i usługami (msconfig).
Zainstaluj noda i przeskanuj.
  • 0

McSnake
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 2174
Dołączył(a): 22 cze 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 275
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez Szeryf1592 » 7 wrz 2016, o 22:25

Może spróbuj usunąć plik o nazwie hosts w C:/Windows/System32/drivers/etc. Ponoć komuś to pomogło.
  • 0

Obrazek
Obrazek
Szeryf1592
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 723
Dołączył(a): 2 lut 2014
Medale: 6
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
Reputacja: 22
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez xdax1 » 8 wrz 2016, o 13:46

@Lui To samo dostałem od EA w emailu, po uruchomieniu origin.exe znowu zaczyna pobierać 92mb a potem jak zwykle to samo...

@kredens Pisałem, że jeśli ktoś może niech wyśle mi najnowszą wersje origina 9. Ja niestety nie mam takiej możliwości

@McSnake
Zrobiłem skan, coś wykryło ale nie może naprawić.
http://screenshot.sh/oAA5MZp8ZaqIj
Log: http://www111.zippyshare.com/v/Qr2yXuB9/file.html
Ręcznie nie wiem jak to naprawić.
Wcześniej próbowałem instalować origin na czystym windowsie wyłączając usługi, niestety nic.

@Szeryf1592
Spróbowałem, to samo.

Coraz bardziej myślę, że to problem nie do rozwiązania :(
  • 0

xdax1
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 46
Dołączył(a): 29 sie 2014
Reputacja: -2
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez Shelia » 8 wrz 2016, o 14:00

Kiedyś kolega miał ten sam problem. Ściągaliśmy różne wersje, czyściliśmy rejestry, wyłączaliśmy pogramy w tle, szukaliśmy na zagranicznych forach i... prawdę mówiąc, nic nie pomogło, a dopiero po formacie i zainstalowaniu nowego systemu Origin zaczął bezproblemowo działać. Szukając sposobu na rozwiązanie tego dziwnego zjawiska, okazało się, że jednak regularnie ktoś ma z tym do czynienia i support sam nie był w stanie określić, co jest powodem tego błędu i jak jemu przeciwdziałać.
  • 0

Shelia
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 424
Dołączył(a): 6 gru 2013
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 46
Płeć: Kobieta

Re: Origin

Postprzez WileTheBest » 8 wrz 2016, o 17:57

xdax1 napisał(a):Mi ani nie zawiesza, ani nie powoduje żadnych problemów.
Nie chce usuwać tego, jeśli nie wiem czy to na 100% od tego.
Dla mnie jest to pomocne.
Boje się, że jak usunę to usunie mi licencje PRO.

Licencji PRO nie stracisz po reinstalce.
  • 0

Obrazek
WileTheBest
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 372
Dołączył(a): 30 lis 2014
Lokalizacja: Września
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez KąsaczPL » 8 wrz 2016, o 20:46

Nowy wygląd Origin jest już dla wszystkich. Pojawiła się aktualizacja. :D
  • 0

KąsaczPL
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 169
Dołączył(a): 24 lis 2014
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez PiteroS » 8 wrz 2016, o 21:09

Wciąż stary wygląd - nie dostałem jeszcze aktualizacji :F
  • 0

Obrazek
G.SKILL 16GB 3000MHz CL15 | Intel i7 6700K | Palit GTX 1070
Obrazek
PiteroS
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 47
Dołączył(a): 27 gru 2012
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez xxxcycero » 8 wrz 2016, o 21:17

u mnie wygląd nowy, ale w żaden sposób nie mogę dodać kumpla do znajomych ani z żadnym ze znajomych zagrać w fifę ;s coś pochrzanili chyba ;s
  • 0

xxxcycero
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 133
Dołączył(a): 9 cze 2015
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 5
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez buri » 8 wrz 2016, o 22:39

xdax1 napisał(a):Coraz bardziej myślę, że to problem nie do rozwiązania :(

Ojj sporo rad na raz. Było iść na odpowiednie forum, zrobić skany odpowiednimi programami, a oni by Ci pomogli z tym. Jeśli miałeś trojany to radzę po wszystkim zmienić wszystkie hasła na nowe, bo możesz się to źle skończyć. Na przyszłość ComboFix to narzędzie ostateczne po nim raczej tylko format - nie używa się go do momentu jak nie użyje się innych narzędzi raczej i bez nadzoru kogoś kto z niego umie korzystać.

Jeśli było by coś lekkiego to MBAM + AdwCleaner powinien wystarczyć.

Radzę zajrzeć na odpowiednie fora od infekcji i za ich poradami spróbować usunąć syf jaki masz.
  • 0

czasami gram w gry
buri
Avatar użytkownika
VIP
 
Posty: 1401
Dołączył(a): 9 sty 2013
Lokalizacja: Polska
Medale: 1
VIP (1)
Reputacja: 25
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez KąsaczPL » 8 wrz 2016, o 23:54

Czy wy też tak macie jak pobierzecie najnowszą aktualizację to nie możecie pobrać niektóre gry z Origin? Ja na przykład nie mogę pobrać kilku gier właśnie z Origina. :/
  • 0

KąsaczPL
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 169
Dołączył(a): 24 lis 2014
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez Darien » 8 wrz 2016, o 23:57

Ja korzystam z normalnej wersji nie beta i wszystko jest w porządku.
  • 0

Obrazek
Darien
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 505
Dołączył(a): 30 lis 2013
Lokalizacja: Polska
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 7
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez KąsaczPL » 9 wrz 2016, o 00:15

No ja nie mogę na przykład pobrać The Sims 2 z Origina bo żadnego przycisku "Download" na okładce nie ma i także jak kliknę na okładkę tej gry to zamiast przycisku "Pobierz" jest "Szczegóły" który nigdzie nie przekierowuje.

Taa i teraz odinstalowałem Origin i zainstalowałem ponownie to się teraz zainstalowała stara wersja. :/ Co za popieprzone to jest. :/
  • 0

KąsaczPL
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 169
Dołączył(a): 24 lis 2014
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez southh » 10 wrz 2016, o 06:56

Pobrałem właśnie ten "nowy" Origin. U was też w procesach jest 3x QtWebEngineProcess.exe, wie ktoś za co to odpowiada? A co do wyglądu to stara wersja jakoś bardziej mi odpowiadała, poza tym teraz ustawień konta nie da się zmienić z poziomu Origin
  • 0

southh
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 38
Dołączył(a): 16 kwi 2015
Reputacja: 6
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez janosikk » 11 wrz 2016, o 09:47

Ktoś się orientuje czy preordery na Origin są rozliczane z góry,? Bo chciałem kupić nową fife przez hola na Rosje ( wcześniej kupowałem tak inne gry i nie było problemu, ale nigdy preordery), najpierw chciałem zapłacić za pomocą podpiętej karty, ale odrzuciło mi płatność. Jak wpłaciłem pieniądze na paypala to już przeszło. Tylko nie było tej standardowej informacji o płatności i cenie w przeliczeniu na PLN, tylko od razu informacja że płatność zaakcentowana, a nie obciążyło mi salda.
  • 0

janosikk
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 41
Dołączył(a): 8 wrz 2013
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin

Postprzez buck » 11 wrz 2016, o 16:17

@up: no to chyba masz już odpowiedź?
Sprawdź w ustawieniach PP czy Origin dopisał się do akceptowanych płatności.
  • 0

Jednym z najgorszych PR-owo zachowań jest wdawanie się z atakującymi w różnego rodzaju pyskówki.
stoję i patrzę na drzwi z zamkiem 3-poziomu a drzwi się same otwierają i wpada do mnie kretoszczur z umiejętnością otwierania zamków 3-go poziomu
buck
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 2601
Dołączył(a): 27 sty 2013
Reputacja: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry cyfrowe na PC

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: tourviell i 7 gości