X

Origin a steam controller.....

Jak zrobic zeby to dzialalo :)

Moderator: Redaktorzy

Origin a steam controller.....

Postprzez skuska » 20 kwi 2017, o 20:11

Mam problem, nie moge grac w fife 17 na steam controller. Fife dodalem do biblioteki steam, uruchamiam przez big picture, origin predzej nie byl uruchomiony, a mimo to fifa nie wykrywa pada. Prosilbym o pomoc, bo juz pare godzin z tym walcze i nic...
  • 0

Intel G3258(2x4.0) + Geforce 750Ti + 8GB RAM
skuska
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 236
Dołączył(a): 10 paź 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez DiscussedAxe3 » 20 kwi 2017, o 20:38

a wgl. steam controller obsługuje fife ?

Nakładka origin wyłączona ?
  • 0

Obrazek

Intel core i5 5200u 2.20-2.70GHz * Nvidia GeForce 920m 2GB vram * Ram:6GB * Dysk: 1TB * Windows: 10
DiscussedAxe3
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 369
Dołączył(a): 19 gru 2015
Lokalizacja: Małopolska, Polska
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez skuska » 20 kwi 2017, o 20:39

Obsluguje, na roznych forach ludzie pisza ze dziala im fifa 16 czy 17
Nakladka origin wylaczona
  • 0

Intel G3258(2x4.0) + Geforce 750Ti + 8GB RAM
skuska
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 236
Dołączył(a): 10 paź 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez DiscussedAxe3 » 20 kwi 2017, o 20:45

skuska napisał(a):Obsluguje, na roznych forach ludzie pisza ze dziala im fifa 16 czy 17
Nakladka origin wylaczona


W ustawieniach fify pad włączony ?
innych pomysłów nie mam...
  • 0

Obrazek

Intel core i5 5200u 2.20-2.70GHz * Nvidia GeForce 920m 2GB vram * Ram:6GB * Dysk: 1TB * Windows: 10
DiscussedAxe3
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 369
Dołączył(a): 19 gru 2015
Lokalizacja: Małopolska, Polska
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez skuska » 20 kwi 2017, o 20:47

Tzn. Fifa pada nie wykrywa, jak uruchamiam fife przez steam to pad dziala jako myszka, w ustawieniach fiy pada nie ma. Przy uruchomieniu fify w prawym dolnym rogu nie ma informacji, ze gra zostala uruchomiona(komunikat ze steam)
  • 0

Intel G3258(2x4.0) + Geforce 750Ti + 8GB RAM
skuska
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 236
Dołączył(a): 10 paź 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez DiscussedAxe3 » 20 kwi 2017, o 20:50

skuska napisał(a):Tzn. Fifa pada nie wykrywa, jak uruchamiam fife przez steam to pad dziala jako myszka, w ustawieniach fiy pada nie ma. Przy uruchomieniu fify w prawym dolnym rogu nie ma informacji, ze gra zostala uruchomiona(komunikat ze steam)



Może wejdz w nakladke steam podczas gry i wejdz w ustawienia kontrolera i dopasuj je do gry. (Tryb big pictures)
albo w ustawieniach steam w big pictures wylacz sterowanie pulpitem czy cos takiego. Bo wydaje mi się że steam wykrywa pulpit a nie gre, ja też tak miałem ale na innym padzie i pomogło skonfigurowanie pada pod daną grę.
  • 0

Obrazek

Intel core i5 5200u 2.20-2.70GHz * Nvidia GeForce 920m 2GB vram * Ram:6GB * Dysk: 1TB * Windows: 10
DiscussedAxe3
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 369
Dołączył(a): 19 gru 2015
Lokalizacja: Małopolska, Polska
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez skuska » 20 kwi 2017, o 20:59

Podczas gry nie moge wejsc w nakladke steam, dopiero jak gre zminimaluzuje to mam dostep do steam. Z tym wykrywaniem pulpitu to moze byc prawda.
Obecnie jak uruchamiam przez big picture fifa 17, to po czasie wyskakuje okienko z fify, zeby ja uruchomic i jak w to klikne to gra sie uruchamia, ale steam jej nie wykrywa i nie moge korzystac z pada. W steam sciagnalem konfiguracje do fifa 17(konfiguracja pada)

EDIT
zauwazylem ze jak klikam graj w trybie big picture, to po 2 sekundach z takiego ciemniejszego niebieskiego tla pojawia sie znowu ten sam ekran, gdzie moge kliknac graj...
Na filmikach na youtube te tlo jest caly czas ciemno niebieskie
  • 0

Ostatnio edytowano 20 kwi 2017, o 21:07 przez skuska, łącznie edytowano 1 raz
Intel G3258(2x4.0) + Geforce 750Ti + 8GB RAM
skuska
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 236
Dołączył(a): 10 paź 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez DiscussedAxe3 » 20 kwi 2017, o 21:09

skuska napisał(a):Podczas gry nie moge wejsc w nakladke steam, dopiero jak gre zminimaluzuje to mam dostep do steam. Z tym wykrywaniem pulpitu to moze byc prawda.
Obecnie jak uruchamiam przez big picture fifa 17, to po czasie wyskakuje okienko z fify, zeby ja uruchomic i jak w to klikne to gra sie uruchamia, ale steam jej nie wykrywa i nie moge korzystac z pada. W steam sciagnalem konfiguracje do fifa 17(konfiguracja pada)


moze pomoze cos takiego:
Sprobuj dodac do steam skrot aplikacji fify, a nie launchera fify, moze steam wykrywa tylko launcher , i jak cos w nim klikniesz to steam wykrywa wylaczenie gry
P.s. Tylko uruchamiaj przez steam a nie przez ikonke
  • 0

Obrazek

Intel core i5 5200u 2.20-2.70GHz * Nvidia GeForce 920m 2GB vram * Ram:6GB * Dysk: 1TB * Windows: 10
DiscussedAxe3
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 369
Dołączył(a): 19 gru 2015
Lokalizacja: Małopolska, Polska
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez skuska » 20 kwi 2017, o 21:13

Dodalem od nowa przez steam aplikacje fifa i nic.
Najbardziej ciekawi mnie czemu po uruchomienu fify przez bigpicture po 2 sekundach moge znowu uruchomic fife, na necie widze ze po pierwszym uruchomieniu tlo steam jest caly czas ciemno niebieskie... Musi byc w tym problem
  • 0

Intel G3258(2x4.0) + Geforce 750Ti + 8GB RAM
skuska
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 236
Dołączył(a): 10 paź 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez DiscussedAxe3 » 20 kwi 2017, o 21:21

skuska napisał(a):Dodalem od nowa przez steam aplikacje fifa i nic.
Najbardziej ciekawi mnie czemu po uruchomienu fify przez bigpicture po 2 sekundach moge znowu uruchomic fife, na necie widze ze po pierwszym uruchomieniu tlo steam jest caly czas ciemno niebieskie... Musi byc w tym problem


wydaje mi sie ze steam wykrywa ze gra zostala wylaczona...
Hm... Ale jak dodanie aplikacji, a nie launchera nie pomoglo to ja juz nie wiem....
  • 0

Obrazek

Intel core i5 5200u 2.20-2.70GHz * Nvidia GeForce 920m 2GB vram * Ram:6GB * Dysk: 1TB * Windows: 10
DiscussedAxe3
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 369
Dołączył(a): 19 gru 2015
Lokalizacja: Małopolska, Polska
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez Lui » 20 kwi 2017, o 21:33

A próbowałeś tych opcji:

I sposób [źródło]:
  1. Add Fifa17 as non-Steam game;
  2. Remove, if you had it, Origin as non-Steam game;
  3. Disable Origin overlay in game;
  4. Close both Origin and Steam Client (via taskmanager is the best way);
  5. Right click on Steam.exe, Properties, tab "Compatibility", UNCHECK both "Run this program as an Administrator" and "Run this program in compatibility mode for";
  6. Right click on Origin.exe, Properties, tab "Compatibility", UNCHECK "Run this program as an Administrator" and CHECK "Run this program in compatibility mode for WINDOWS 7".
  7. Run Steam, switch on your Steam Controller, open Big Picture mode and just start Fifa17 via Steam;
Remember that you MUST close Origin via task manager BEFORE point 7.

II sposób [źródło]:
  1. Add origin as a non-steam game to your library.
  2. Find origin.exe in program files and set it to windows 7 compatibility mode
  3. In Origin settings enable "Open origin after game exit"
  4. Start origin from Steam big picture mode
  5. Start game from Origin. Then you have no problem.
  6. When you want to play a non origin game, exit origin by using window menu.
  7. run games in window mode not fullscreen

III sposób:
  • 0

Obrazek
Lui
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 362
Dołączył(a): 28 maja 2014
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 2
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez skuska » 21 kwi 2017, o 19:22

Sprawdzilem te 3 sposoby i nie dziala...
Chyba sobie odpuszcze i kupie jakiegos taniego pada zeby to dzialalo
  • 0

Intel G3258(2x4.0) + Geforce 750Ti + 8GB RAM
skuska
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 236
Dołączył(a): 10 paź 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez buck » 21 kwi 2017, o 19:46

skuska napisał(a):Chyba sobie odpuszcze i kupie jakiegos taniego pada zeby to dzialalo

nie wiem czy tani, ale polecam:
https://www.youtube.com/watch?v=KNGRDvsLAWk
  • 0

buck
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1908
Dołączył(a): 27 sty 2013
Reputacja: 0

Re: Origin a steam controller.....

Postprzez skuska » 22 kwi 2017, o 18:15

Kupilem sobie pada, wszystko ladnie dzialalo. Po restarcie kompa nagle znowu nie dziala na nowym padzie i doszedlem do wniosku, ze pad robi jako klawiatura(galka analogowa robila jako strzalki, a A jako enter). Wylaczylem steam i znowu dziala. I teraz mam pytanie. Gdzie w steam moge wylaczyc opcje zeby pad robil jako klawiatura/myszka?
  • 0

Intel G3258(2x4.0) + Geforce 750Ti + 8GB RAM
skuska
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 236
Dołączył(a): 10 paź 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna


Powrót do Mam problem/poszukuję

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości