Idle master - Pytania

Dropienie kart Steam

Moderator: Redaktorzy

Re: Idle master - Pytania

Postprzez Skapiradlo » 19 gru 2018, o 21:08

Neo. napisał(a):Link do działającej wersji: https://github.com/JonasNilson/idle_mas ... d_v1.3.zip


Ale po co polecać ten nie wspierany projekt, jeśli jest cały czas rozwijany świetny projekt kolegi który nawet tu się udziela:
https://github.com/JustArchiNET/ArchiSteamFarm/releases

Dzieci windows aż tak bardzo boją się konsoli i wyedytowania paru linijek konfigu w notatniku (zajmuje 2-5min za pierwszym razem).
  • 0

Skapiradlo
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 615
Dołączył(a): 22 gru 2012
Medale: 7
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1)
Reputacja: 22
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez TheLastJedi » 19 gru 2018, o 21:32

Skapiradlo napisał(a):
Neo. napisał(a):Link do działającej wersji: https://github.com/JonasNilson/idle_mas ... d_v1.3.zip


Ale po co polecać ten nie wspierany projekt, jeśli jest cały czas rozwijany świetny projekt kolegi który nawet tu się udziela:
https://github.com/JustArchiNET/ArchiSteamFarm/releases

Dzieci windows aż tak bardzo boją się konsoli i wyedytowania paru linijek konfigu w notatniku (zajmuje 2-5min za pierwszym razem).


No jak już tak mi wchodzisz na ambicję... to docenię kolegę łowcę i ściągnę.

Ale nie lekceważ wygody GUI i siły przyzwyczajenia bez konieczności nauki :p nie ma się co dziwić ludziom :p
  • 0

TheLastJedi
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 271
Dołączył(a): 21 sie 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez Skapiradlo » 19 gru 2018, o 21:37

TheLastJedi napisał(a):No jak już tak mi wchodzisz na ambicję... to docenię kolegę łowcę i ściągnę.
Ale nie lekceważ wygody GUI i siły przyzwyczajenia bez konieczności nauki :p nie ma się co dziwić ludziom :p


Polecam. Zwłaszcza jeśli tylko masz (wyciągnięte z telefonu lub ustawione w SDA/SDAMod47 pliki maFile czy WinAutha) zaimportuj je do ASF, ustaw raz i zapomnij - można wrzucić nawet do autostartu jak ktoś chce. Nie miałbym zdrowia użerać się z GUI IM i jego problemami z niewspieranym i niedostosowaniem do zmieniającego się Steam API.
  • 0

Skapiradlo
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 615
Dołączył(a): 22 gru 2012
Medale: 7
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1)
Reputacja: 22
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez -papryka- » 20 gru 2018, o 17:47

Skapiradlo napisał(a):
Neo. napisał(a):Link do działającej wersji: https://github.com/JonasNilson/idle_mas ... d_v1.3.zip


Ale po co polecać ten nie wspierany projekt, jeśli jest cały czas rozwijany świetny projekt kolegi który nawet tu się udziela:
https://github.com/JustArchiNET/ArchiSteamFarm/releases

Dzieci windows aż tak bardzo boją się konsoli i wyedytowania paru linijek konfigu w notatniku (zajmuje 2-5min za pierwszym razem).


Raczej boją sie że swoje cenne konta stracą, bo to trzeba pasy podać w konfigu. o matko boska :o xd Jak ktos ma małe konto to spokojnie wystarczy mu IM, Archi jest dla bardziej zaawansowanych użytkowników, bardziej użyteczny i wygodniejszy. Wystarczy znać angielski. Świetnie sprawdza sie na multi kontach a jak do tego ma sie SDA to całkiem bajka.

Obrazek
  • 0

Obrazek
ObrazekObrazek
-papryka-
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 7
Dołączył(a): 19 gru 2018
Lokalizacja: TREBLINKA
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez raistand » 4 mar 2019, o 12:46

Idle Master to już całkiem padł?
Bo jeszcze pół roku temu śmigał aż miło a teraz nie ładuje odznak.

-- edit ---

Jednak działa. :piwo:
  • 0

Obrazek
raistand
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1599
Dołączył(a): 18 gru 2012
Medale: 8
1000 (1) 2000 (1) 3000 (1)
4000 (1) 5000 (1) 6000 (1)
7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 57
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez Natan » 17 mar 2019, o 16:27

Pytanie co do ASF, bo tematu brak.

Da się ustawić zeby nie farmiło gier których kart nie mozna sprzedać, a tylko wymienić na klejnoty?
  • 0

Kliknij i pomóż - http://www.poomoc.pl
Natan
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 619
Dołączył(a): 29 kwi 2014
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 3
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez Niriles » 17 mar 2019, o 18:13

O ile wiesz, które to gry - wtedy możesz dodać je do czarnej listy i ASF nie będzie ich w ogóle farmił.
  • 0

Niriles
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 433
Dołączył(a): 16 gru 2015
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez Natan » 26 mar 2019, o 00:54

A takie pytanko - ASF potrafi farmić kilkanaście gier naraz, tak jak IM/SAM?
Z tego co widzę na forach, na wielu kontach tak, ale wielu gier juz niekoniecznie.
  • 0

Kliknij i pomóż - http://www.poomoc.pl
Natan
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 619
Dołączył(a): 29 kwi 2014
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 3
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez TheLastJedi » 26 mar 2019, o 09:10

Potrafi bez problemu, najpierw farmi hurtem a potem pojedyńczo, na automacie tak jak IM.
Jak sprechasz po angielsku to tu masz wszytkie podstawy do uruchomienia napisane: https://github.com/JustArchiNET/ArchiSt ... Setting-up
  • 0

TheLastJedi
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 271
Dołączył(a): 21 sie 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez raistand » 26 mar 2019, o 10:12

TheLastJedi napisał(a):Potrafi bez problemu, najpierw farmi hurtem a potem pojedyńczo, na automacie tak jak IM.
Jak sprechasz po angielsku to tu masz wszytkie podstawy do uruchomienia napisane: https://github.com/JustArchiNET/ArchiSt ... Setting-up


Wersji której przez chwilę używałem nigdy nie udało mi się zmusić do takiego zachowania. Możliwe, że coś dodali.
A umie przełączać gry co 5 sekund?
  • 0

Obrazek
raistand
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1599
Dołączył(a): 18 gru 2012
Medale: 8
1000 (1) 2000 (1) 3000 (1)
4000 (1) 5000 (1) 6000 (1)
7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 57
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez TheLastJedi » 26 mar 2019, o 11:35

Postawiłem tylko podstawową konfiguracje z tutoriala i widziałem że ma funkcję farm multiple, odpalam w tle i zapominam, nie bawiłem sie w konfigurację i nawet nie wiem czy ma tak funkcję. W sumie chciałbym też wiedzieć bo sam na IM kilkałem co 3 sekundy skip i farmiłem mega szybko kiedyś. Możę kolega Skąpiradło albo inni bawiący się ASF coś wiedzą.
  • 0

TheLastJedi
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 271
Dołączył(a): 21 sie 2015
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez Nosterex » 27 mar 2019, o 03:40

Działa wam IM?
Bo u mnie niby jest zalogowany, ale nic nie dropi i steam nie pokazuje, że jestem w jakiejkolwiek grze.
Obrazek
  • 0

"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci sk***iele umierali za swoją."
Obrazek
Nosterex
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1526
Dołączył(a): 21 sie 2015
Lokalizacja: Polska
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 35
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez Absorhen » 27 mar 2019, o 12:51

Działa.
Wesja 1.2.0.0 by jshackles.
  • 0

Absorhen
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 47
Dołączył(a): 28 kwi 2015
Reputacja: 3
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez A-520 » 1 maja 2019, o 01:40

Absorhen napisał(a):Działa.
Wesja 1.2.0.0 by jshackles.


Gdzie znajde wersje 1.2.0.0?
  • 0

A-520
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2 gru 2017
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez Dimbar » 1 maja 2019, o 01:49

Nie wiem czy wersja 1.2 działa faktycznie, ale wiem jak pobrać:
https://github.com/jshackles/idle_master/commits/master
Znajdujesz odpowiednią wersję w historii projektu, klikasz przycisk "<>" i pobierasz projekt, instalujesz zgodnie z instrukcją. Możliwe, że wymaga konta.
  • 0

Dimbar
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 2
Dołączył(a): 2 cze 2017
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez A-520 » 1 maja 2019, o 09:40

Dzięki
  • 0

A-520
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 7
Dołączył(a): 2 gru 2017
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez bartt » 11 maja 2019, o 09:37

Aktualnie jest coś, co działa poprawnie? Bo niestety wersja 1.2, opisana powyżej, nic nie daje ;/
  • 0

bartt
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 459
Dołączył(a): 21 gru 2013
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 14
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez loker_here » 11 maja 2019, o 09:46

bartt napisał(a):Aktualnie jest coś, co działa poprawnie? Bo niestety wersja 1.2, opisana powyżej, nic nie daje ;/

Ja korzystam z Idle Daddy, apka na androida, działa mi elegancko.
  • 0

loker_here
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 0
Dołączył(a): 1 lis 2018
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez tigritron » 11 maja 2019, o 11:43

bartt napisał(a):Aktualnie jest coś, co działa poprawnie? Bo niestety wersja 1.2, opisana powyżej, nic nie daje ;/

Mi działa iddle master extended 1.3 , ale mam windows 7, więc nie wiem jak na nowszych.
  • 0

tigritron
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1313
Dołączył(a): 17 lut 2013
Lokalizacja: Outer Space
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 16
Płeć: Mężczyzna

Re: Idle master - Pytania

Postprzez aRo » 11 maja 2019, o 12:36

Ja mam Idle'a 1.4.5.0 i działa na W10. Czasem się trzeba 2 razy logować na Steama, bo za pierwszym nie łapie, ale działa.
  • 0

aRo
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 743
Dołączył(a): 8 lip 2013
Medale: 5
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1)
Reputacja: 18
Płeć: Mężczyzna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mam problem/poszukuję

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 9 gości