Pewne problemy z komputerem

Awatar użytkownika
Robin Hood
Posty: 159
Rejestracja: 3 lut 2017, o 13:53
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 6 razy

2 gru 2018, o 22:47

Update co do moich problemów po tygodniu testowania:

jest wszystko cacy. Dosłownie, żadnych zwiech, freezów, bluescreenów, nic, komputer się nawet na sekundę nie zatnie. Nie odczuwam braku tego 1 gb ram, bo to praktycznie sprzęt biurowy na tym etapie jest, więc na mam na czym tego odczuć. Przy 2 gb ramu Win10 na pewno by zwolnił (pamiętam te czasy), ale najwidoczniej 3 gb ramu dostępne mu nie wadzą.

Jak obstawiacie, uwalona kość, gniazdo, czy brud się dostał, gdzie nie trzeba? Komputer jest raczej czysty w środku, 2 razy do roku dmucham go kompresorem (raczej delikatnie, żeby nie wepchać gdzieś kurzu) i nie zbiera tyle syfu. Póki co jestem raczej niechętny, żeby wpinać z powrotem tę kość, bo to może być jak z wiekowym pacjentem - lepiej nie otwierać i nie operować, może tego nie przeżyć. Dlatego też pytam, jak uważacie?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Posty: 1484
Rejestracja: 28 lis 2013, o 16:21
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 8 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Re: Pewne problemy z komputerem

2 gru 2018, o 23:41

Pewnie brudne ganizado, jedynie testowac.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Posty: 1370
Rejestracja: 22 lis 2012, o 05:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Re: Pewne problemy z komputerem

3 gru 2018, o 14:13

Zdecydowanie przeczyscic wszystkie styki, jak kolega radzi. Potem zrobić sobie dedykowanego pendraka albo cd z narzedziami diagnostycznymi i tak z pominieciem Windy sprawdzac wszystko. Jakies memtest itp.
Z ramem czasami jest tak, ze wystarczy port zmienic i dziala.
Awatar użytkownika
Łowca
Posty: 92
Rejestracja: 22 maja 2017, o 18:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polen
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Re: Pewne problemy z komputerem

9 wrz 2019, o 20:49

Cześć
Od pewnego czasu w Windows 10 samoczynnie zmienia się kompozycja na tą czarno-fioletową (czarne tło, fioletowe ikony). Nie wiem czy Microsoft coś popsuł w aktualizacji (nie kojarzę, aby była ostatnio), albo coś mam ustawione. Od razu dodam, że u mojego taty na laptopie z Windows 8.1 jest tak samo, a ma tam moje konto Microsoft, więc nie wykluczam jakiegoś błędu na moim koncie. Pomoże jakaś dobra duszyczka?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Posty: 1370
Rejestracja: 22 lis 2012, o 05:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Re: Pewne problemy z komputerem

10 wrz 2019, o 11:23

A to nie jest tak, ze jak zmienisz na jednym kompie na ktorym jest to konto, to zmieni sie na drugim po prostu? Sprobuj wylaczyc w ustawieniach synchronizacje kompozycji i zmienic.
ODPOWIEDZ