Brak dźwięku dialogów w Yakuzie 0

Moderator: Redaktorzy

Brak dźwięku dialogów w Yakuzie 0

Postprzez WileTheBest » 8 sty 2019, o 19:41

Jak w temacie, postaci podczas cutscenek poruszają tylko ustami, nie słychać dźwięku aktorów podczas rozmów, tylko muzykę, da się coś zrobić, żeby to naprawić?
  • 0

Obrazek
WileTheBest
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 355
Dołączył(a): 30 lis 2014
Lokalizacja: Września
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak dźwięku dialogów w Yakuzie 0

Postprzez woda85 » 8 sty 2019, o 19:41

Z tego co wiem to nie wszystkie dialogi są udźwiękowione.
  • 0

woda85
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 351
Dołączył(a): 10 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak dźwięku dialogów w Yakuzie 0

Postprzez Sidroff » 8 sty 2019, o 19:55

Tak ma być, w japońskiej wersji z tego co kiedyś czytałem w grach yakuza w ogóle nie ma udźwiękowienia ze względu na budżet, dopiero jak wyszło w świat dodali voice acting, takie pomieszanie nowego ze starym
  • 0

Sidroff
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 7
Dołączył(a): 1 sty 2016
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak dźwięku dialogów w Yakuzie 0

Postprzez PiccoloPL » 8 sty 2019, o 19:56

W cutscenkach chyba wszystkie powinny być. Rozmowy z npc-ami powinny być bez dźwięku.
  • 0

PiccoloPL
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 3236
Dołączył(a): 16 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 34
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak dźwięku dialogów w Yakuzie 0

Postprzez karakortada » 8 sty 2019, o 20:11

W cutscenkach też nie zawsze był dźwięk. Jest tam kilka kategorii cutscenek, jedne bardziej, drugie mniej kosztowne. Także to normalne, że nie masz dźwięku.
  • 0

karakortada
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 58
Dołączył(a): 5 cze 2014
Reputacja: 0
Płeć: Kobieta

Re: Brak dźwięku dialogów w Yakuzie 0

Postprzez Hagaal » 12 sty 2019, o 18:14

To jeden z znaków rozpoznawczych serii że udźwiękowione są tylko najważniejsze cutscenki a reszta to tylko napisy i pomrukiwania. Tak było praktycznie od zawsze.
  • 0

CPU: AMD FX 8350 4.0 Ghz X8 MOBO: Asus M5A97 R2.0 RAM: 16GB GPU: XFX Radeon RX 480, CPU FAN SilentiumPC Fera 3
PS4 Slim/XBOX One S / Nintendo WII
PS Vita/Nintendo DS
Hagaal
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 248
Dołączył(a): 20 kwi 2013
Lokalizacja: Kraków/Łomża/Bruksela
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 4
Płeć: Mężczyzna

Re: Brak dźwięku dialogów w Yakuzie 0

Postprzez WileTheBest » 12 sty 2019, o 19:15

Okej, nie grałem jeszcze nigdy w żadną Yakuzę oprócz tej, to nie wiedziałem. Dzięki wszystkim za pomoc!
  • 0

Obrazek
WileTheBest
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 355
Dołączył(a): 30 lis 2014
Lokalizacja: Września
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna


Powrót do Mam problem/poszukuję

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości