Pochwal się nowym zakupem

Moderator: Redaktorzy

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez zethaiks » 13 wrz 2019, o 15:20

Armin napisał(a):i tym telefonem chyba zrobiłeś te fotke

jakie ma parametry ten fon w sensie 4/64GB - wiecej mniej?


tak tym telefonem robilem fotke

Wersja 6/128
Nie wychodzily chyba wersje 4GB w wersji T

mniejsze sa 6/64 jeszcze
  • 0

zethaiks
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 415
Dołączył(a): 3 gru 2013
Lokalizacja: Poznań
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: -20
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Hardkor » 13 wrz 2019, o 15:25

zethaiks napisał(a):Ostatnio nikt nic nie wstawia to ja sie pochwale

#xiaomilepsze

Obrazek

Telefon Mi9T - niecałe 1100zł z BG czas dostawy 9 dni
Sluchawki Redmi Airdots - 69zł - Alie czas dostawy 3 dni (z polskiego magazunu)
Opaska 93zł - Alie - czas dostawy 12 dni

Nie obawiasz się braku gwarancji?
  • 0

Hardkor
Avatar użytkownika
Hitman
 
Posty: 897
Dołączył(a): 1 gru 2015
Lokalizacja: Kraków
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez zethaiks » 13 wrz 2019, o 15:35

nigdy nie mialem problemu z gwarancja , a od dobrych kilku lat juz kupuje na garb + alie

Wiele rzeczy juz tam kupowalem, raz tylko uszodzil mi sie tel, bez problemu zwrocili mi koszty naprawy po otwarciu sporu

jezeli juz by trzeba bylo to :
Zawsze kupuje przez paypal - wiec pol roku na dzien dobry mam ochrony,
Na Alie mam status platyny - wiec spory tez szybko po mojej stronie wszystko idzie
Garbest - aktualnie jak kupujesz z Polskiej strony , to odsylasz do Polskiego magazynu w razie gwarancji

Wiec nie obawiam sie :D
  • 0

zethaiks
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 415
Dołączył(a): 3 gru 2013
Lokalizacja: Poznań
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: -20
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez łofca szrotu » 14 wrz 2019, o 23:12

pelikulas napisał(a):Jako ze jestem bezrobotny to musze sie poki co zadowolic taką przenosna 8mkom

Obrazek


No i jak działa po miesiącu?
W marcu kupiłem 5-tkę i nie jestem zadowolony. Był moment, że nie chciał zapisywać i już myślałem, że mi padł. Mam jeszcze 2 nieco starsze i mniejsze Seagate'y (wewnętrzne) - jeden jest dyskiem z systemem na wypadek awarii, drugi jako dodatkowy dysk stały ala podręczny składzik - i niestety jeden miewa problemy podczas uruchamiania, drugi z odczytem. Jakieś dziadowskie te Seagate'y teraz robią. Niech no teraz ten backup ptak strzeli... :x
  • 0

łofca szrotu
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2 sty 2016
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 15 wrz 2019, o 15:08

łofca szrotu napisał(a):
pelikulas napisał(a):Jako ze jestem bezrobotny to musze sie poki co zadowolic taką przenosna 8mkom

Obrazek


No i jak działa po miesiącu?
W marcu kupiłem 5-tkę i nie jestem zadowolony. Był moment, że nie chciał zapisywać i już myślałem, że mi padł. Mam jeszcze 2 nieco starsze i mniejsze Seagate'y (wewnętrzne) - jeden jest dyskiem z systemem na wypadek awarii, drugi jako dodatkowy dysk stały ala podręczny składzik - i niestety jeden miewa problemy podczas uruchamiania, drugi z odczytem. Jakieś dziadowskie te Seagate'y teraz robią. Niech no teraz ten backup ptak strzeli... :x


U mnie działa elegancko. Od podłączenia nie był jeszcze ani razu wyłączany, czyli miesiąc pracuje nonstop - 766 godzin przepracowane. Dyski twarde wlasnie padają od cykli włącz wyłącz. jak widze np 2 letni dysk ktory ma 5tys cykli wlącz wyłącz i ktos pisze malo uzywany to az mnie trzepie, bo taki dysk to juz trup... Moj najstarszy seagate ma przeszlo 45tys godzin przerobione i tylko 160 cykli włącz wyłącz i zero bad sektorow i zero problemow. To mi kilka lat temu padl wd 400gb... nie wykrywal go bios ani nic... rozkrecal talerze i stawal i tak kilka razy i sie zatrzymywal. Probowalem podmiany elektroniki z blizniaczego ale sie okazuje ze akurat w tych wd trzeba przy zmianie elektroniki przelutowac bios zeby widzial dane. Do tego zauwazylem na starej plytce ze tranzystor smd jest usmazony a nie mam malej lutwonicy to nic z tym nie robilem. Ostatnim czasy podpiolem ten dysk przez kieszen usb i odziwo ozyl i sie wlaczyl, przez co poswiecilem 400gb zainstalowanych gier zeby dane skopiowac. Najlepsze jest to ze ten wd ma prawie 60tys godzin przepracowane i zero bad sektorow itd. Ja jaeszcze z zadnym seagate problemow nie mialem, wd padly mi 2 ale 1 ozyl sobie pare miesiecy temu :)
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1663
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna
Ostrzeżenia: 1

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez romek75 » 15 wrz 2019, o 17:59

O, mam tą ósemkę, chyba już ze dwa lata z hakiem. Jedyny problem to wibracje więc leży na biurku na cienkim kawałku gąbki - i problem rozwiązany. Nie korzystam z niej nonstop, dysk robi za zaszyfrowane archiwum ale działa całkiem OK. A i u siebie mam go położonego "na płasko" żeby talerze były równoległe do biurka. Niby na obrazkach reklamowych mają te dyski bokiem - fajniej to wygląda, to fakt, ale bałem się że trące (albo kot) i się przewróci.
  • 0

romek75
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 0
Dołączył(a): 25 gru 2018
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 15 wrz 2019, o 18:09

romek75 napisał(a):O, mam tą ósemkę, chyba już ze dwa lata z hakiem. Jedyny problem to wibracje więc leży na biurku na cienkim kawałku gąbki - i problem rozwiązany. Nie korzystam z niej nonstop, dysk robi za zaszyfrowane archiwum ale działa całkiem OK. A i u siebie mam go położonego "na płasko" żeby talerze były równoległe do biurka. Niby na obrazkach reklamowych mają te dyski bokiem - fajniej to wygląda, to fakt, ale bałem się że trące (albo kot) i się przewróci.


U mnie tez na plasko ale zadnych wibracji nie mam :)
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1663
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna
Ostrzeżenia: 1

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez łofca szrotu » 16 wrz 2019, o 23:03

pelikulas napisał(a):U mnie działa elegancko. Od podłączenia nie był jeszcze ani razu wyłączany, czyli miesiąc pracuje nonstop - 766 godzin przepracowane.


Znaczy nie wyłączasz zasilania tego dysku? Bo o ile pamiętam to on ma własny zasilacz i "gwiżdze" na komputer? Moja 5-tka ciągnie z komputera.

Dyski twarde wlasnie padają od cykli włącz wyłącz. jak widze np 2 letni dysk ktory ma 5tys cykli wlącz wyłącz i ktos pisze malo uzywany to az mnie trzepie, bo taki dysk to juz trup...


Mam jednego Seagate'a 2TB (jest na stałe podpięty jako magazyn) i ma ok. 13 tys. cykli. :) Jakoś działa. I tez nie ma bad sectorów, ale czasem są problemy z odczytem.

To mi kilka lat temu padl wd 400gb...


To chyba jeszcze na molexie i IDE?

nie wykrywal go bios ani nic... rozkrecal talerze i stawal i tak kilka razy i sie zatrzymywal. Probowalem podmiany elektroniki z blizniaczego ale sie okazuje ze akurat w tych wd trzeba przy zmianie elektroniki przelutowac bios zeby widzial dane. Do tego zauwazylem na starej plytce ze tranzystor smd jest usmazony a nie mam malej lutwonicy to nic z tym nie robilem. Ostatnim czasy podpiolem ten dysk przez kieszen usb i odziwo ozyl i sie wlaczyl, przez co poswiecilem 400gb zainstalowanych gier zeby dane skopiowac. Najlepsze jest to ze ten wd ma prawie 60tys godzin przepracowane i zero bad sektorow itd. Ja jaeszcze z zadnym seagate problemow nie mialem, wd padly mi 2 ale 1 ozyl sobie pare miesiecy temu :)


Będę musiał spróbować z tą kieszenią. Mam starszy komputer z molexami i IDE właśnie i trochę starszych dysków i z niektórymi miałem podobnie - był rozruch, ale potem jakby nie mógł zapalić (takie sapanie), minęła sekunda/dwie i znowu była próba rozruchu. Ale czasem pomagało przytrzymanie molexa. Natomiast mam jednego WD 360GB, który też mi padł (ruszanie molexem nic nie daje). Czy to możliwe, że mógł paść od iskry, która przeskoczyła z ręki? :)
  • 0

łofca szrotu
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2 sty 2016
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 17 wrz 2019, o 00:17

łofca szrotu napisał(a):
pelikulas napisał(a):U mnie działa elegancko. Od podłączenia nie był jeszcze ani razu wyłączany, czyli miesiąc pracuje nonstop - 766 godzin przepracowane.


Znaczy nie wyłączasz zasilania tego dysku? Bo o ile pamiętam to on ma własny zasilacz i "gwiżdze" na komputer? Moja 5-tka ciągnie z komputera.

Dyski twarde wlasnie padają od cykli włącz wyłącz. jak widze np 2 letni dysk ktory ma 5tys cykli wlącz wyłącz i ktos pisze malo uzywany to az mnie trzepie, bo taki dysk to juz trup...


Mam jednego Seagate'a 2TB (jest na stałe podpięty jako magazyn) i ma ok. 13 tys. cykli. :) Jakoś działa. I tez nie ma bad sectorów, ale czasem są problemy z odczytem.

To mi kilka lat temu padl wd 400gb...


To chyba jeszcze na molexie i IDE?

nie wykrywal go bios ani nic... rozkrecal talerze i stawal i tak kilka razy i sie zatrzymywal. Probowalem podmiany elektroniki z blizniaczego ale sie okazuje ze akurat w tych wd trzeba przy zmianie elektroniki przelutowac bios zeby widzial dane. Do tego zauwazylem na starej plytce ze tranzystor smd jest usmazony a nie mam malej lutwonicy to nic z tym nie robilem. Ostatnim czasy podpiolem ten dysk przez kieszen usb i odziwo ozyl i sie wlaczyl, przez co poswiecilem 400gb zainstalowanych gier zeby dane skopiowac. Najlepsze jest to ze ten wd ma prawie 60tys godzin przepracowane i zero bad sektorow itd. Ja jaeszcze z zadnym seagate problemow nie mialem, wd padly mi 2 ale 1 ozyl sobie pare miesiecy temu :)


Będę musiał spróbować z tą kieszenią. Mam starszy komputer z molexami i IDE właśnie i trochę starszych dysków i z niektórymi miałem podobnie - był rozruch, ale potem jakby nie mógł zapalić (takie sapanie), minęła sekunda/dwie i znowu była próba rozruchu. Ale czasem pomagało przytrzymanie molexa. Natomiast mam jednego WD 360GB, który też mi padł (ruszanie molexem nic nie daje). Czy to możliwe, że mógł paść od iskry, która przeskoczyła z ręki? :)

Padniety i ozyty WD to SATA z 2007r.
Ja w ogole nie wyłączam komputera, 8mka ma swoj zewnetrzny zasilacz (bo to 3,5 cala dysk) i sobie to tak łazi nonstop.
Zalezy na co przeskoczyla ta iskra, musialaby prosto na bios lub inny elektroniczny układ.
Tego z ruszaniem molexa to bym sprobował inne złącze podpiac, bo moga byc rozruszane juz. Mój miał podobne objawy i u mnie jak pisalem widac ze przysmazylo tranzystor ale ze po kilku latach działa to dziwne. Kolejna sprawa jak masz IDE to radze sprawdzic taśmy dobrze, bo złącza potrafią sie rozlatywac od przepinania dysków - mi raz calkowicie sie rozlecialo i potem mialem to złącze sklejone tasmą izolacyjną po uprzenim dobrym zlozeniu kontektora i tak musialo mi to pracowac jakis czas xD Z tymi szerokimi zlaczami lubią byc cyrki jak sie zle ustawi w dysku zworki tj: slave. master, cs - to ci dysku nie bedzie widzialo nawet w biosie. Z tego co pamietama ostatni konektor (drugi) to był master, w srodku tasmy podłączalo sie urządzenia ze zworkami ustawione na slave. Niektore dyski byly oporne i trzeba je tez bylo podlaczac na CS - cable select bo nie chcialy ani w master ani slave zadzialac.
Ja mam jeszcze walniety 500gb WD, tylko tutaj jest walnieta elektronika konkretnie bo po wlaczeniu pracuje jak szlifierka kątowa max obroty i jazda, Rozbieralem go i talerze w srodku są ok, tylko elektronika lezy, a jak pisalem w wd trzeba bios przelutowac zeby odzyskac dane.

BTW tak pare gierek ze steama, które doszly sobie do konta z róznych źródeł (za pieniążki i nie za pieniążki):

RAGE 2 - Deluxe Edition
LEGO The Incredibles
LEGO DC Super-Villains Deluxe Edition
A Hat in Time - Nyakuza Metro + Online Party
Project CARS 2 - Season Pass
NARUTO TO BORUTO: SHINOBI STRIKER Deluxe Edition
SOULCALIBUR VI
MY HERO ONE'S JUSTICE
BLACK CLOVER: QUARTET KNIGHTS Deluxe Edition
TEKKEN 7
TEKKEN 7 Season Pass
Darkwood
Dollhouse
Apsulov: End of Gods
Desktop Girls
Gal*Gun 2

Prodigy Tactics
Naughty Girl 2
Seasons Girls
Ghost Land
Gangsta Woman
Ecchi MEETING!
HENTAI HELL
Hentai ChessKnight
Hentai NetPuzzle
Hentai House
Farstorm
WRC 5 - WRC Concept Car S
WRC 6 Calendar
WRC 5 - Season Pass
Escape from Classroom
Hentai Clouds
Kill the Hentai
十日
Hentai Area 51 - Adult Patch 18+
Double
Hentai chicks
Cyberpunk Girl
Please Find Me
Amaranthine
Cafe Crush
Deadly Curse
Never Let Me Awake
FURRY GIRL PUZZLE - LOVE PACK
Fairytale Solitaire: Red Riding Hood
Mystery Solitaire The Black Raven
Hentai Evilgirls
Hentai Cuties
Uncensored DLC for Hentai Cuties
Heartomics: Valkyries
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1663
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna
Ostrzeżenia: 1

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Hardkor » 17 wrz 2019, o 15:39

Obrazek

Narcos po rozgrywce w katowickim Spodku bardzo przypadł do gustu i od razu kupiłem na miejscu. Valhalle od dłuższego czasu szukam, aby kupić po taniości, ale zawsze było jakieś ALE. Tym razem kupiłem od znajomego, niska cena i to w wersje z zagramw.to (czyli duzo dodatków dla preorderowców).
  • 0

Hardkor
Avatar użytkownika
Hitman
 
Posty: 897
Dołączył(a): 1 gru 2015
Lokalizacja: Kraków
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez łofca szrotu » 17 wrz 2019, o 20:11

pelikulas napisał(a):Zalezy na co przeskoczyla ta iskra, musialaby prosto na bios lub inny elektroniczny układ.
Tego z ruszaniem molexa to bym sprobował inne złącze podpiac, bo moga byc rozruszane juz. Mój miał podobne objawy i u mnie jak pisalem widac ze przysmazylo tranzystor ale ze po kilku latach działa to dziwne. Kolejna sprawa jak masz IDE to radze sprawdzic taśmy dobrze, bo złącza potrafią sie rozlatywac od przepinania dysków - mi raz calkowicie sie rozlecialo i potem mialem to złącze sklejone tasmą izolacyjną po uprzenim dobrym zlozeniu kontektora i tak musialo mi to pracowac jakis czas xD


To mi się kiedyś udało wyrwać jedną wtyczkę z taśmy IDE. Całą taśmę wywaliłem, bo nie chciałem ryzykować. Zresztą nawet nie wiem czy by działała bez tej wtyczki. Najlepiej będzie, gdy wymienię taśmy. Nowe molexy (z nowego zasilacza oczywiście) już mam.

Z tymi szerokimi zlaczami lubią byc cyrki jak sie zle ustawi w dysku zworki tj: slave. master, cs - to ci dysku nie bedzie widzialo nawet w biosie. Z tego co pamietama ostatni konektor (drugi) to był master, w srodku tasmy podłączalo sie urządzenia ze zworkami ustawione na slave. Niektore dyski byly oporne i trzeba je tez bylo podlaczac na CS - cable select bo nie chcialy ani w master ani slave zadzialac.


Niestety jest z tym zabawa. Jeszcze każda taśma (zazwyczaj są 2 plus trzecia do stacji dyskietek, ale ona się nie liczy, bo węższa) miała swój numer, ale nie pamiętam już czy to miało znaczenie, do której się podpinało. Kiedyś miałem jeszcze podłączoną kieszeń na wyciągany dysk, do tego, po zdjęciu obudowy, podłączałem na chwilę trzeci i działało. A jeszcze czytnik CD był.

Ja mam jeszcze walniety 500gb WD, tylko tutaj jest walnieta elektronika konkretnie bo po wlaczeniu pracuje jak szlifierka kątowa max obroty i jazda, Rozbieralem go i talerze w srodku są ok, tylko elektronika lezy, a jak pisalem w wd trzeba bios przelutowac zeby odzyskac dane.


W lutowanie to już bawić się nie będę, bo pogorszę sprawę. :)
  • 0

łofca szrotu
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 24
Dołączył(a): 2 sty 2016
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Hardkor » 19 wrz 2019, o 08:44

Obrazek
Nowy PC w koncu kupiony, zlozony, poinstalowane juz prawie wszystko.
Ryzen 3600
16 GB RAM 3000 Mhz CL15 (Ballistrix)
GTX 2070 Super od Zotaca
Seasonic Gold 550W
2x SSD (500+250 GB)
Również nowa obudowa

Niestety ze wzgledu na promocje NV karte i tak chyba bede odsylal
  • 0

Hardkor
Avatar użytkownika
Hitman
 
Posty: 897
Dołączył(a): 1 gru 2015
Lokalizacja: Kraków
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez RedEvil » 19 wrz 2019, o 10:05

Jaka płyta?. Też mam Ryzen 3600- normalnie boostuje do 4.2ghz bez problemów, Cruciale 3200 cl16 po oc na 3600 cl16 na płycie Gaming Plus B450 zwykła wersja.
  • 0

Ryzen 3600+Fortis3, MSI 1660TI Gaming X, MSI B450 Gaming Plus, Crucial Ballistix Gray 2x8GB 3200mhz cl16@3600mhz cl16 Micron e-die, WD Blue EZEX 1TB, Armis AR5 TG RGB, Seasonic Focus Gold 550W
SSD GOODRAM IRIDIUM PRO - 240 GB.
SSD Sandisk Ultra 3D 1TB
RedEvil
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 390
Dołączył(a): 9 sty 2013
Lokalizacja: Nysa
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 3
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Hardkor » 19 wrz 2019, o 10:16

MSI B450-A Pro Max. Zapomnialem dopisac. Wlasnie Metro Exodus instaluje <3
  • 0

Hardkor
Avatar użytkownika
Hitman
 
Posty: 897
Dołączył(a): 1 gru 2015
Lokalizacja: Kraków
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 19 wrz 2019, o 10:19

Hardkor napisał(a):Obrazek
Nowy PC w koncu kupiony, zlozony, poinstalowane juz prawie wszystko.
Ryzen 3600
16 GB RAM 3000 Mhz CL15 (Ballistrix)
GTX 2070 Super od Zotaca
Seasonic Gold 550W
2x SSD (500+250 GB)
Również nowa obudowa

Niestety ze wzgledu na promocje NV karte i tak chyba bede odsylal

Mało ramu i przysłaby zasilacz :)
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1663
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna
Ostrzeżenia: 1

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Natan » 19 wrz 2019, o 10:39

Ja wiem czy mało RAMu, 16 starczy spokojnie na wszystko.
  • 0

Kliknij i pomóż - http://www.poomoc.pl
Natan
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 618
Dołączył(a): 29 kwi 2014
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 3
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Hardkor » 19 wrz 2019, o 13:31

Wytłumacz po co mi wiecej niż 550W i 16 GB RAM
  • 0

Hardkor
Avatar użytkownika
Hitman
 
Posty: 897
Dołączył(a): 1 gru 2015
Lokalizacja: Kraków
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 10
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Rapisher » 19 wrz 2019, o 13:58

Obrazek

W skrócie zostawcie Pelika i się nim nie przejmujcie
  • 0

Rapisher
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 746
Dołączył(a): 16 sie 2014
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 49
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez WileTheBest » 19 wrz 2019, o 14:08

Hardkor napisał(a):Obrazek
Nowy PC w koncu kupiony, zlozony, poinstalowane juz prawie wszystko.
Ryzen 3600
16 GB RAM 3000 Mhz CL15 (Ballistrix)
GTX 2070 Super od Zotaca
Seasonic Gold 550W
2x SSD (500+250 GB)
Również nowa obudowa

Niestety ze wzgledu na promocje NV karte i tak chyba bede odsylal

Ile Cię to wyszło?
  • 0

Obrazek
WileTheBest
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 371
Dołączył(a): 30 lis 2014
Lokalizacja: Września
Medale: 2
500 (1) 1000 (1)
Reputacja: 1
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez bolesna prawda » 19 wrz 2019, o 14:31

Hardkor napisał(a):Wytłumacz po co mi wiecej niż 550W i 16 GB RAM

Od wczoraj tu nie jesteś, to powinieneś wiedzieć, że pelik to nasz lokalny fetyszysta i lubi lizać ramy :trollface:

Co do zasilacza, to już zależy. 550W starczy, bo zestaw będzie żreć 400-500W, ale lepiej jest mieć trochę większy zapas mocy niż zasilacz ma być "na styk" w okolicach 80-90%, bo odkładanie czegoś czy kręcenie może się skończyć różnie. 650 to by był taki "ideał", bo wtedy nawet przy większych grach byś korzystał z trybu półpasywnego zasilacza i byś miał zapas mocy w razie czego, czy to podkręcania czy kolejnego kompa, bo gwarancja chyba 10 lat jest, czyli "futureproof", jakby nagle sprzęty miały więcej żreć (no i trochę mniejsze zużycie prądu ponoć ;) ).
Ale jak już napisałem, przy 550 też jest ok.
  • 0

bolesna prawda
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1733
Dołączył(a): 17 paź 2016
Reputacja: 44
Płeć: Mężczyzna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mydło i powidło

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron