Pochwal się nowym zakupem

Moderator: Redaktorzy

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez RedEvil » 20 cze 2019, o 12:58

Najnowszy zakup, jeszcze nie sprawdzone bo nie mam płyty ani procka, dojdzie buda. Planuję zakupić Ryzen 2700 albo 3600, B450 Tomahawk lub Gaming Plus, buda Armis AR5 TG. Czas na przesiadkę ze starego s1155, proc wymaga skalpa.
Obrazek
  • 0

Ryzen 3600+Fortis3, MSI 1660TI Gaming X, MSI B450 Gaming Plus, Crucial Ballistix Gray 2x8GB 3200mhz cl16@3600mhz cl16 Micron e-die, WD Blue EZEX 1TB, Armis AR5 TG RGB, Seasonic Focus Gold 550W
SSD GOODRAM IRIDIUM PRO - 240 GB.
SSD Sandisk Ultra 3D 1TB
RedEvil
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 397
Dołączył(a): 9 sty 2013
Lokalizacja: Nysa
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 4
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 20 cze 2019, o 13:44

RedEvil napisał(a):Najnowszy zakup, jeszcze nie sprawdzone bo nie mam płyty ani procka, dojdzie buda. Planuję zakupić Ryzen 2700 albo 3600, B450 Tomahawk lub Gaming Plus, buda Armis AR5 TG. Czas na przesiadkę ze starego s1155, proc wymaga skalpa.
Obrazek

Rozumiem ze ryzen 2700x ?
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez RedEvil » 20 cze 2019, o 13:59

Ryzen 2700, z "X" to cena grubo ponad 1tyś. Ostatnio ładne promo było na 2700. Jak będę chciał mocno zaoszczędzić to wezmę 2600, cokolwiek wezmę i tak będzie dużo lepsze, nie gram w CSGO, Apexy, Fortinte itd, jedynie BF czy MMO,albo coś w stylu Division 2 ze znajomymi. Większość czasu singlówki, RPG po FPS.
Na Proline było promo Tomahawk + 2600 za 899zł.
  • 0

Ryzen 3600+Fortis3, MSI 1660TI Gaming X, MSI B450 Gaming Plus, Crucial Ballistix Gray 2x8GB 3200mhz cl16@3600mhz cl16 Micron e-die, WD Blue EZEX 1TB, Armis AR5 TG RGB, Seasonic Focus Gold 550W
SSD GOODRAM IRIDIUM PRO - 240 GB.
SSD Sandisk Ultra 3D 1TB
RedEvil
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 397
Dołączył(a): 9 sty 2013
Lokalizacja: Nysa
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 4
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Skapiradlo » 20 cze 2019, o 16:05

RedEvil napisał(a):Na Proline było promo Tomahawk + 2600 za 899zł.


Też się nad tym zastanawiałem i gdyby nie było tyle roboty ze zmianą całej platformy pewnie bym brał. Na razie czekam i zobaczymy co będzie z obsługą PCI-E 4.0 bezpośrednio z linii CPU na X470/B450. AMD zarzeka się że zakaże producentom wypuszczania takich biosów niby dla dobra konusmentów (skubańcy szybko uczą się od Intela cen i kombinacji - w sumie nic dziwnego - to AMD ma produkować X570 i X590 biorąc w hurcie $40 od układu) dotychczasowej Asmedii zostawiając "odpady" w postaci B550 i niższych z PCI-E 3.0 z chipsetu. O ile dla grafiki PCI-E 4.0 x16 jest tak średnio potrzebna (tym bardziej że konsumenckich kart grafiki z PCI-E 4.0 jeszcze nie ma - pierwsze będą chyba Radeony 5700/5700X po 7 lipca "na papierze", w sklepach jesienią. Ale już PCI-E 4.0 x4 do nowych dysków M2 NVMe przydałoby się bardzo.


P.S.
Pelik - co Ty masz tym razem za jazdy ze zwalczaniem Cyberpunka2077 (awatar)? AFAIR walczyłeś już z Paypalem, Windows10, ale czym biedny CDPR tym razem Ci zawinił? ;)
  • 0

Skapiradlo
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 621
Dołączył(a): 22 gru 2012
Medale: 7
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1)
Reputacja: 22
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 20 cze 2019, o 16:34

Skapiradlo napisał(a):
RedEvil napisał(a):Na Proline było promo Tomahawk + 2600 za 899zł.


Też się nad tym zastanawiałem i gdyby nie było tyle roboty ze zmianą całej platformy pewnie bym brał. Na razie czekam i zobaczymy co będzie z obsługą PCI-E 4.0 bezpośrednio z linii CPU na X470/B450. AMD zarzeka się że zakaże producentom wypuszczania takich biosów niby dla dobra konusmentów (skubańcy szybko uczą się od Intela cen i kombinacji - w sumie nic dziwnego - to AMD ma produkować X570 i X590 biorąc w hurcie $40 od układu) dotychczasowej Asmedii zostawiając "odpady" w postaci B550 i niższych z PCI-E 3.0 z chipsetu. O ile dla grafiki PCI-E 4.0 x16 jest tak średnio potrzebna (tym bardziej że konsumenckich kart grafiki z PCI-E 4.0 jeszcze nie ma - pierwsze będą chyba Radeony 5700/5700X po 7 lipca "na papierze", w sklepach jesienią. Ale już PCI-E 4.0 x4 do nowych dysków M2 NVMe przydałoby się bardzo.


P.S.
Pelik - co Ty masz tym razem za jazdy ze zwalczaniem Cyberpunka2077 (awatar)? AFAIR walczyłeś już z Paypalem, Windows10, ale czym biedny CDPR tym razem Ci zawinił? ;)

Mam zakaz wypowiadania sie w tym temacie xD BTW czekam co nowe ryzeny pokazą i przenosze sie z rakowego intala na ryzena za rok moze 2 :)
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez buri » 6 lip 2019, o 06:45

LG OLED 55C8 + Playstation 4 PRO + parę gier na dobry początek
  • 0

czasami gram w gry
buri
Avatar użytkownika
VIP
 
Posty: 1401
Dołączył(a): 9 sty 2013
Lokalizacja: Polska
Medale: 1
VIP (1)
Reputacja: 25
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 12 lip 2019, o 13:51

Filmy do paczenia zakupione w smyku :D Bo mają najtaniej - infinity war 3d + 2d za 35zł. Filmy z gwiezdnych wojen wydania 3 plytowe - 1x3d + 2x2d. Moglem brac ostatni jedi za 28zł 3 plytowy ale piewrwszej czesci nie bylo w takim wydaniu tylko kolekcjonerka, to ostatni jedi wzialem steelboka :D

Obrazek

Zwykły ruter bez wodotrysków z gigabitowym lanem zastapi wieszającego sie tplinka - działa od wczoraj elegancko jako AP.

Obrazek
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez RedEvil » 12 lip 2019, o 19:00

Do tych pamięci doszła reszta:
Ryzen 3600 + MSI B450 Gaming Plus + Armis AR5 TG RGB.
W AC Odyssey mimo, że mam RX 570 8GB, momentami 20fps różnicy na korzyść Ryzena w porównaniu z Xeonem 1230v2 + DDR3 1600mhz. Brak dropów do 30fps, tutaj minimalnie to ok 45fps. Na razie RAM jak i CPU standardowo bez OC.

Obrazek

Obrazek
  • 0

Ryzen 3600+Fortis3, MSI 1660TI Gaming X, MSI B450 Gaming Plus, Crucial Ballistix Gray 2x8GB 3200mhz cl16@3600mhz cl16 Micron e-die, WD Blue EZEX 1TB, Armis AR5 TG RGB, Seasonic Focus Gold 550W
SSD GOODRAM IRIDIUM PRO - 240 GB.
SSD Sandisk Ultra 3D 1TB
RedEvil
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 397
Dołączył(a): 9 sty 2013
Lokalizacja: Nysa
Medale: 1
500 (1)
Reputacja: 4
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez aves » 12 lip 2019, o 20:29

pelikulas napisał(a):Filmy do paczenia zakupione w smyku :D Bo mają najtaniej - infinity war 3d + 2d za 35zł. Filmy z gwiezdnych wojen wydania 3 plytowe - 1x3d + 2x2d. Moglem brac ostatni jedi za 28zł 3 plytowy ale piewrwszej czesci nie bylo w takim wydaniu tylko kolekcjonerka, to ostatni jedi wzialem steelboka :D

Obrazek

Zwykły ruter bez wodotrysków z gigabitowym lanem zastapi wieszającego sie tplinka - działa od wczoraj elegancko jako AP.

Obrazek



ECH skusiłeś mnie na te Star warsy też kupiłem
  • 0

Obrazek
aves
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 653
Dołączył(a): 12 sty 2013
Medale: 4
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1)
Reputacja: 7

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez sergeron » 12 lip 2019, o 22:11

pelikulas napisał(a):Zwykły ruter bez wodotrysków z gigabitowym lanem zastapi wieszającego sie tplinka - działa od wczoraj elegancko jako AP.

Obrazek


U mnie tak samo. Ten nowy też zastąpił wieszającego się tplinka i od paru dni wszystko w porządku. OpenWRT było domyślnie wgrane, więc oprócz tego, że działa sobie jako AP to jeszcze podłączyłem pod niego dysk, żeby móc sobie oglądać chińskie bajki na MiBoxie.

Obrazek
  • 0

sergeron
Avatar użytkownika
VIP
 
Posty: 1833
Dołączył(a): 9 sty 2013
Lokalizacja: Jarocin
Medale: 6
VIP (1) 500 (1) 1000 (1)
2000 (1) 3000 (1) 4000 (1)
Reputacja: 74
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 12 lip 2019, o 22:50

sergeron napisał(a):
pelikulas napisał(a):Zwykły ruter bez wodotrysków z gigabitowym lanem zastapi wieszającego sie tplinka - działa od wczoraj elegancko jako AP.

Obrazek


U mnie tak samo. Ten nowy też zastąpił wieszającego się tplinka i od paru dni wszystko w porządku. OpenWRT było domyślnie wgrane, więc oprócz tego, że działa sobie jako AP to jeszcze podłączyłem pod niego dysk, żeby móc sobie oglądać chińskie bajki na MiBoxie.

Obrazek

Ty to w chińczyk kupiles ten ruter? Ja sie nie bawie w openwrt itd choc wiem ze mozna to wgrac w ten ruterek... ale u mnie on dziala jako AP i mam tylko ustawione haslo do wifi, wyloczone dhcp, zapore i nat, bo wpinam sie z liveboxa w lan 1 i tyle. Po kablu mam 2 komputerki lan 2 i lan 3. Wifi 5ghz wyłaczyłem bo mi nie potrzebne jak sie ma internet 12 megabitow xD Osobiscie też wifi w ogole nie uzywam. Ruter zmianiany dlatego, bo jak tplink wisnoł to zawieszał caly lan i przez wifi cie podpielo do sieci, dało nawet dobre ip ale nie działało nic bo tp link blokowal caly lan i na 2 domach nie bylo neta przez wifi, chyba ze sobie ktos wpisal statyczne ip i brame w telefonie to mu dzialalo. Przynajmniej mam teraz LAN 1 gigabitowy. Tp-linka musze rozebrac i przeczyscic w srodku i popatrzeć, czy czasem elektrolity nie spuchły. Mam tez jeszcze starszy ruter asamaxa ale on sie wiesza w trakcie ustawiania czegokolwiek i trzeba go do fabrycznych i nie da sie nic w nim ustawic xD
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Skapiradlo » 12 lip 2019, o 23:43

Skoro nie używasz wifi i je wyłączasz, do tego wyłączony też routing to po co router jako AP? Trochę bez sensu - nie sensowniejszy byłby zwykły switch gigabitowy?

A co do TPLinków - błąd podstawowy że nie wrzucasz do nich OpenWRT. U mnie domyślny firmware nie utrzymał się nawet godziny od rozpakowania pudełka, a WD1043ND v1 i WD9980 działają z nim jak złoto już ładnych parę lat. W tym pierwszym ze starości pożółkła biała obudowa, a działa bez problemu. TPLink ma jednak standardowo dość kiepskie zasilacze(wystarczy porównać wagę tych wydmuszek z klockami dołączanymi do Linksysów). Jak coś się dzieje z TPLinkami najczęściej pomaga wymiana zasilacza na solidniejszy.
  • 0

Skapiradlo
Avatar użytkownika
Predator
 
Posty: 621
Dołączył(a): 22 gru 2012
Medale: 7
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1)
Reputacja: 22
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 13 lip 2019, o 00:22

Skapiradlo napisał(a):Skoro nie używasz wifi i je wyłączasz, do tego wyłączony też routing to po co router jako AP? Trochę bez sensu - nie sensowniejszy byłby zwykły switch gigabitowy?

A co do TPLinków - błąd podstawowy że nie wrzucasz do nich OpenWRT. U mnie domyślny firmware nie utrzymał się nawet godziny od rozpakowania pudełka, a WD1043ND v1 i WD9980 działają z nim jak złoto już ładnych parę lat. W tym pierwszym ze starości pożółkła biała obudowa, a działa bez problemu. TPLink ma jednak standardowo dość kiepskie zasilacze(wystarczy porównać wagę tych wydmuszek z klockami dołączanymi do Linksysów). Jak coś się dzieje z TPLinkami najczęściej pomaga wymiana zasilacza na solidniejszy.

Wifi 2,4 ghz jest dla ceprow w zimie i w lecie jak są jacys... dekodery nc+ uzywaja wifi co pare dni przesylany sygnal z glownego dekodera przez siec wifi. 5ghz niepotrzebna mi siec mi bo i tak internet 1-13megabitow poki co... Ja wifi w telefonie nie uzywam, laptopa malo kiedy właczam, tablet od paru lat nie wlaczany, nawet nie wiem gdzie jest... Jedynie na konsoli wifi będę uzywal do pobierania gier jak w koncu znajde checi żeby takową włączyć xD. Tak to nc+ jest dekoder przez wifi u mnie, ale z telewizji tez korzystam bardzo sporadycznie - jak leci jakis film ktorego nie widzialem to obejze tak z 2 razy w miesiacu...

U mnie tp link wiem ze wisi, jak nie moge przez http wejsc w jego ustawienia. Wyłaczenie i właczenie pomaga czasem na godzine czasem na 15minut i to samo... zauwazylem ze sie grzeje nadmiernie i pewnie chodzi o to ze sie przegrzewa... rozbiore go to zobacze co w srodku sie dzieje.
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez sergeron » 13 lip 2019, o 18:50

@Skapiradlo
No chyba, że masz C7 v1 gdzie openwrt nie obsługuje 5GHz a z niego korzystasz, to wtedy go nie wrzucasz. Wieszał się w ten sposób, że czasami nie było dostępu do internetu na 5GHz i trzeba się było przełączyć na 2,4 a czasami na odwrót (więc to typowo wina routera a nie braku neta). Zresztą i tak brakowało mi w nim funkcji. Ogólnie przed tym tplinkiem miałem Xiaomi Mi Wifi Mini i byłem z niego bardzo zadowolony, ale po przejściu na neta 160Mb/s trzeba było go zmienić, bo miał 100Mb WAN i LANy. Myślałem teraz nad kupnem Xiaomi 3G (bo tylko wersja G ma gigabitowe porty), ale nie było na nie promocji a ktoś podał, że ten Lenovo jest dobrym zamiennikiem z lepszymi podzespołami (więcej RAM i pam. wewnętrznej).

@pelikulas
Tak. Kupilem w Chinach (z ebaya) za 50 dolarów kanadyjskich (wyszło jakieś niecałe 150 zł przez revoluta). Przyszedł po tygodniu, więc naprawdę szybko jak na paczkę z Chin.
  • 0

sergeron
Avatar użytkownika
VIP
 
Posty: 1833
Dołączył(a): 9 sty 2013
Lokalizacja: Jarocin
Medale: 6
VIP (1) 500 (1) 1000 (1)
2000 (1) 3000 (1) 4000 (1)
Reputacja: 74
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 13 lip 2019, o 21:23

sergeron napisał(a):@Skapiradlo
No chyba, że masz C7 v1 gdzie openwrt nie obsługuje 5GHz a z niego korzystasz, to wtedy go nie wrzucasz. Wieszał się w ten sposób, że czasami nie było dostępu do internetu na 5GHz i trzeba się było przełączyć na 2,4 a czasami na odwrót (więc to typowo wina routera a nie braku neta). Zresztą i tak brakowało mi w nim funkcji. Ogólnie przed tym tplinkiem miałem Xiaomi Mi Wifi Mini i byłem z niego bardzo zadowolony, ale po przejściu na neta 160Mb/s trzeba było go zmienić, bo miał 100Mb WAN i LANy. Myślałem teraz nad kupnem Xiaomi 3G (bo tylko wersja G ma gigabitowe porty), ale nie było na nie promocji a ktoś podał, że ten Lenovo jest dobrym zamiennikiem z lepszymi podzespołami (więcej RAM i pam. wewnętrznej).

@pelikulas
Tak. Kupilem w Chinach (z ebaya) za 50 dolarów kanadyjskich (wyszło jakieś niecałe 150 zł przez revoluta). Przyszedł po tygodniu, więc naprawdę szybko jak na paczkę z Chin.

Podziwiam cie ze ci sie chce kupowac w chinach. Siec 5ghz jest duzo bardziej szkodliwa dla zdrowia niz 2,4ghz i krótszy zasięg ma i penetracje scian tez kiepska... wystarczy 2,4ghz siec i te 300 czy 450megabitow na wifi... gigabitowe wifi zbędne przy 160 megabitach necie. Ale co kto woli, jego wybór :)
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez jobjoxPL » 13 lip 2019, o 21:24

Dzisiejszy zakup :)
Obrazek
(aż się łezka w oku kręci, ponieważ ponad 10 lat temu za podobną cenę kupiłem GTA SA :E)
  • 0

Obrazek

Obrazek
jobjoxPL
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 81
Dołączył(a): 16 paź 2015
Lokalizacja: Black Mesa,Nowy Meksyk,Stany Zjednoczone
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez OrsonES » 16 lip 2019, o 00:00

Ot tam nowe części do kompa.

Ballistix Sport LT 8GB Single DDR4 3200 MT/s (PC4-25600) CL16 x2
Chłodzenie CPU be quiet! Shadow Rock 2
MSI-MPG-Z390-GAMING-PLUS
I7 9700k

W planach jest jeszcze kupno nowej karty graficznej co najpewniej się stanie w następnym miesiącu. Zastanawiam się nad 2070S lub 2080.
  • 0

OrsonES
Avatar użytkownika
Łowca
 
Posty: 74
Dołączył(a): 20 paź 2014
Reputacja: 0
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Refty » 16 lip 2019, o 01:20

OrsonES napisał(a):Ot tam nowe części do kompa.

Ballistix Sport LT 8GB Single DDR4 3200 MT/s (PC4-25600) CL16 x2
Chłodzenie CPU be quiet! Shadow Rock 2
MSI-MPG-Z390-GAMING-PLUS
I7 9700k

W planach jest jeszcze kupno nowej karty graficznej co najpewniej się stanie w następnym miesiącu. Zastanawiam się nad 2070S lub 2080.

Dlaczego nie padł wybór na Ryzena? Czemu pamięci cl16 a nie niższe opóźnienia? Chodzilo o środki czy świadomy wybór?
  • 0

Obrazek
Refty
Avatar użytkownika
Hitman
 
Posty: 811
Dołączył(a): 13 gru 2012
Medale: 3
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
Reputacja: 66

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez pelikulas » 16 lip 2019, o 01:24

Refty napisał(a):
OrsonES napisał(a):Ot tam nowe części do kompa.

Ballistix Sport LT 8GB Single DDR4 3200 MT/s (PC4-25600) CL16 x2
Chłodzenie CPU be quiet! Shadow Rock 2
MSI-MPG-Z390-GAMING-PLUS
I7 9700k

W planach jest jeszcze kupno nowej karty graficznej co najpewniej się stanie w następnym miesiącu. Zastanawiam się nad 2070S lub 2080.

Dlaczego nie padł wybór na Ryzena? Czemu pamięci cl16 a nie niższe opóźnienia? Chodzilo o środki czy świadomy wybór?

Tez mnie to ciekawi. ryzen teraz rozjezdza wszystkie intele ładnie :)
  • 0

ASUS Z270F Strix, ASUS GTX1080 STRIX OC 8GB, Corsair Vengeance LPX CL15 2x16GB @3000MHz, i7 7700k @4,5GHz, 2x6TB WD Black 6002FZWX, 1x6TB WD Black 6003FZBX, 3TB Seagate ST3000DM001, Nagrywarka Blu-Ray LG BH16NS40, Crucial MX200 500GB
pelikulas
Avatar użytkownika
Wiedźmin
 
Posty: 1711
Dołączył(a): 28 lis 2013
Medale: 10
500 (1) 1000 (1) 2000 (1)
3000 (1) 4000 (1) 5000 (1)
6000 (1) 7000 (1) 8000 (1)
Reputacja: 12
Płeć: Mężczyzna

Re: Pochwal się nowym zakupem

Postprzez Esaroth » 16 lip 2019, o 01:36

Refty napisał(a):
OrsonES napisał(a):Ot tam nowe części do kompa.

Ballistix Sport LT 8GB Single DDR4 3200 MT/s (PC4-25600) CL16 x2
Chłodzenie CPU be quiet! Shadow Rock 2
MSI-MPG-Z390-GAMING-PLUS
I7 9700k

W planach jest jeszcze kupno nowej karty graficznej co najpewniej się stanie w następnym miesiącu. Zastanawiam się nad 2070S lub 2080.

Dlaczego nie padł wybór na Ryzena? Czemu pamięci cl16 a nie niższe opóźnienia? Chodzilo o środki czy świadomy wybór?

Niektórzy nie lubią AMD, mieli z nimi złe wspomnienia. Drivery jak dla mnie są tragiczne. Czasami po prostu ludzie nie chcą przeskakiwać na inną firmę skoro mają dobrze w tej. Ja zostanę przy intelu, a jak ktoś woli ryzena to też fajnie.
pelikulas napisał(a):
Refty napisał(a):
OrsonES napisał(a):Ot tam nowe części do kompa.

Ballistix Sport LT 8GB Single DDR4 3200 MT/s (PC4-25600) CL16 x2
Chłodzenie CPU be quiet! Shadow Rock 2
MSI-MPG-Z390-GAMING-PLUS
I7 9700k

W planach jest jeszcze kupno nowej karty graficznej co najpewniej się stanie w następnym miesiącu. Zastanawiam się nad 2070S lub 2080.

Dlaczego nie padł wybór na Ryzena? Czemu pamięci cl16 a nie niższe opóźnienia? Chodzilo o środki czy świadomy wybór?

Tez mnie to ciekawi. ryzen teraz rozjezdza wszystkie intele ładnie :)

Technologii się nie dogoni. Teraz ryzen na górze, a za jakiś czas intel wypuści swoje nowe serie i będzie po staremu :)
  • 0

Intel i5-9600K│ Nvidia GTX 1060 Gaming G1 │ Gigabyte Z390 Gaming X │ Corsair RM550x │ Cryorig Universal H5 │Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3000MHZ CL15
Esaroth
Avatar użytkownika
Robin Hood
 
Posty: 257
Dołączył(a): 12 cze 2014
Reputacja: 3
Płeć: Mężczyzna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mydło i powidło

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości