Czy pójdzie mi Watch Dogs ?

Awatar użytkownika
Predator
Posty: 648
Rejestracja: 19 gru 2015, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Małopolska, Polska
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

15 lis 2016, o 20:04

Cześć ! mogłby mi ktoś powiedzieć czy pójdzie mi gra Watch Dogs ? (chodzi o pierwszą część)

Moj Laptop:

Procesor: Intel core i5 5500U 2.20-2.70 GHz
Ram: 6GB
Grafika: Nvidia GeForce 920m 2GB Vram
OS: Windows 10 64Bit

nie zależy mi aby gra szła na najwyższych ustawieniach ani w 60 FPS,Wystarczy mi najniższa grafika i 30 FPS...
z tych nowszych bardziej wymagających gier grałem tylko w Mirror Edge Catalyst (zamknięta beta) i działało dość płynnie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Posty: 204
Rejestracja: 10 paź 2015, o 12:03
Płeć: Mężczyzna
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Re: Czy pójdzie mi Watch Dogs ?

15 lis 2016, o 20:06

Bedzie dzialalo. Na przyszlosc wystarczy wpisac na youtube nazwe gry i grafike.
Awatar użytkownika
Predator
Posty: 648
Rejestracja: 19 gru 2015, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Małopolska, Polska
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Re: Czy pójdzie mi Watch Dogs ?

15 lis 2016, o 20:10

skuska pisze: Bedzie dzialalo. Na przyszlosc wystarczy wpisac na youtube nazwe gry i grafike.
Dzięki !
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Posty: 5131
Rejestracja: 14 lut 2013, o 15:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ◕_◕ Liberty City ಠ╭╮ಠ ostatnio Los Santos
Podziękował: 126 razy
Podziękowania: 140 razy
Kontakt:

Re: Czy pójdzie mi Watch Dogs ?

15 lis 2016, o 20:43

tylko czy ta grafika 920m nie jest aby na pewno za słaba? sam się nad tym zastanawiam bo mam podobną 740m

i tak ogolnie to która lepsza(wydajniejsza) 920m czy 740m?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Posty: 1258
Rejestracja: 4 lip 2013, o 20:26
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 22 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Re: Czy pójdzie mi Watch Dogs ?

15 lis 2016, o 21:09

sa praktycznie jednakowe wydajnosciowo:

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-740M-vs-GeForce-920M


740M wydaje sie jakies 10% szybsza pewnie przez to ze ma szyne 128bit
Awatar użytkownika
Predator
Posty: 648
Rejestracja: 19 gru 2015, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Małopolska, Polska
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Re: Czy pójdzie mi Watch Dogs ?

12 cze 2017, o 03:36

Sorry za odkopanie tematu ale może się komuś przyda.

Wkoncu zagrałem w Watch dogs i naprawdę się zdziwilem, ponieważ gra chodzi płynnie nawed na wysokich ustawieniach (nie ultra, na wysokich jest 30fps), ale gram na średnich bo wyciąga momentami nawed 60 FPS (głównie w budynkach), ale z tego co widzę na liczniku to średnio jest 40-50 FPS. Dziwi mnie to temu że na przykład taki sniper ghost warrior 2 chodzi mi w 30 FPS na najniższej grafice, tak samo enemy front, a te gry maja niższe wymagania.
Jeszcze dziwi mnie jedna rzecz, kamera, ogólnie dziala dobrze, ale jak celuje to przeskakuje z jednego miejsca na drugie, zamiast płynnie chodzic tam gdzie chce.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Posty: 219
Rejestracja: 27 lip 2014, o 12:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Re: Czy pójdzie mi Watch Dogs ?

12 cze 2017, o 10:55

letsgamingtogame pisze: Sorry za odkopanie tematu ale może się komuś przyda.

Wkoncu zagrałem w Watch dogs i naprawdę się zdziwilem, ponieważ gra chodzi płynnie nawed na wysokich ustawieniach (nie ultra, na wysokich jest 30fps), ale gram na średnich bo wyciąga momentami nawed 60 FPS (głównie w budynkach), ale z tego co widzę na liczniku to średnio jest 40-50 FPS. Dziwi mnie to temu że na przykład taki sniper ghost warrior 2 chodzi mi w 30 FPS na najniższej grafice, tak samo enemy front, a te gry maja niższe wymagania.
Jeszcze dziwi mnie jedna rzecz, kamera, ogólnie dziala dobrze, ale jak celuje to przeskakuje z jednego miejsca na drugie, zamiast płynnie chodzic tam gdzie chce.
Chciałbym przypomnieć że w sniper ghost warrior 2 jest kwestia optymalizacji. wyszło swego czasu kilka łatek usprawniających działanie gry,ale ostatecznie nic z tego nie wyszło. nie zawsze kwestia sprzętu ma wpływ na płynnośc w grze. Na starcie w dniu premeiry watch dogs szeroko rozpromowany miał problem z optymalizacją, to samo się dotyczyło diablo 3. Ja mogę od siebie dodać ,że na 8 gb ramu,geforcce 650 m też dało zagrać. Spore były lagi ,ale w przypadku wybuchów i szybkiej jazdy. Będę musiał w końcu upgradować kompa :p W porównaniu do Twojego kompa mój laptop wypada kiepsko.Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Posty: 49
Rejestracja: 26 mar 2016, o 10:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: Czy pójdzie mi Watch Dogs ?

14 cze 2017, o 14:17

letsgamingtogame pisze: Cześć ! mogłby mi ktoś powiedzieć czy pójdzie mi gra Watch Dogs ? (chodzi o pierwszą część)
Oczywiście, że tak -> https://www.youtube.com/watch?v=xI8zJtJcJ8Q
Awatar użytkownika
Łowca
Posty: 85
Rejestracja: 14 kwie 2013, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Re: Czy pójdzie mi Watch Dogs ?

17 cze 2017, o 21:49

wiseman pisze: Można też skorzystać z : https://www.systemrequirementslab.com/cyri
W wielu przypadkach źle podaje wyniki. Przynajmniej u mnie tak było z Pentiumem G3258.
Awatar użytkownika
Łowca
Posty: 6
Rejestracja: 13 cze 2017, o 17:56

Re: Czy pójdzie mi Watch Dogs ?

18 cze 2017, o 15:19

U mnie się jeszcze nie zdarzyła błędna analiza, ale wszystko możliwe.
ODPOWIEDZ